inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 7 de juliol de 2014

Pop amb romesco


Deixeu-me, per una vegada, presumir d'un plat. D'un plat senzillot, però molt bo.
I es que l'elaboració d'avui és totalment recomanable.
Probablement no sigui el primer en combinar el pop amb la salsa romesco, però vull recalcar aquesta combinació tan ben trobada.
Per garantir un excel·lent resultat, us recomano la lectura prèvia del consell: La cocció del pop, que ens permetrà presentar el pop en el seu punt òptim de cocció.
Podeu fer aquest plat amb tentacles de pop ja cuits, de venda en peixateries, però coure el pop a casa sempre ens permetrà deixar-lo al nostre gust.
També us recomano passar per la recepta Salsa romesco que, de nou, també podeu optar per comprar-la ja feta o no.
Si us agrada el pop, aquesta recepta us apassionarà!


INGREDIENTS
1 tentacle de pop gros per persona
salsa romesco
un grapat de cloïsses
aigua
oli d'oliva
sal en escates

VARIANTS:
- Podeu acompanyar el plat de qualsevol altre molusc (tellerina, escopinya, musclo, etc...)
- El plat es pot acompanyar d'allioli

ELABORACIÓ
Primer de tot, necessitarem coure el pop.
Assegureu-vos que quedi tou sense malmetre en excés la pell.
Deixeu-lo refredar una estona i...
talleu els tentacles del pop per la seva base.
Els reservem.
Un cop ho tenim tot preparat, aquest plat es prepara en 10 minuts de rellotge.
Deixatem la salsa romesco amb una mica d'aigua i...
així ens agafarà una textura més adient per regar el plat. L'escalfarem una mica abans de fer-la servir.
En una paella o planxa ben calenta, obrirem les cloïsses. Només us caldran unes gotes d'oli i...
tapar-les, per obligar-les a obrir-se amb el vapor.
De seguida que s'obrin...
tirarem per sobre una mica de pebre negre i les reservem.
En una paella o planxa ben calenta torrarem els tentacles de pop que hem cuit.
Han de quedar ben torrats per totes dues bandes.
Perfecte, ja podem emplatar.
Presenteu un tentacle per persona juntament amb unes quantes cloïsses.
Saleu el pop amb una de sal en escates.
I finalment, ruixeu tot el plat amb la salsa.
Serviu la resta de salsa en una salsera.
I a gaudir d'una autèntica delícia.
Ummm...
Bon profit!

3 comentaris :

  1. A casa ens encanta el pop! I coure'l també. Ja vaig prendre nota de les teves anotacions de l'altre dia... amb romesco només l'he tastat al restaurant la Giberga, on la Mai (la xef) el prepara d'una manera fantàstica. I el pop el fa a la brasa. Caldrà tornar-hi! Petons!

    ResponElimina
  2. Boníssim Albert! apuntat queda... Una abraçada

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  3. Ostras buena idea nano.Pinta genial esta combinación¡
    Bona setmana

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !