inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 29 de juliol de 2014

Pijama


Recepta tradicional número 834 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
La veritat, vaig quedar sorprès en trobar aquesta recepta dins d'aquest llibre.
Realment, creieu que podem considerar el Pijama una recepta tradicional catalana?
Suposo que els experts gastrònoms que ho van decidir li van dedicar el temps necessari a rumiar una resposta fonamentada.
Jo, sincerament, no ho hagués dit mai. Alguns diuen que sí, que son unes postres típiques catalanes, i que són originàries del restaurant 7 Portes.
En qualsevol cas, no li farem cap lleig i avui us mostraré un clàssic Pijama.
Les podreu trobar amb moltes variants, diferents tipus de fruita i de gelats, però totes han de dur el flam, el gelat i la fruita en almívar.
Per cert, potser és una sensació meva, però jo diria que són unes postres que, tot i ser ben bones, han anat a la baixa. Cada cop costen més de trobar a les cartes dels restaurants. I es que no tots els estomacs estan preparats per acollir un Pijama sencer després d'un gran àpat en un restaurant.
Potser ens hauríem de replantejar una revisió de les seves dimensions, no creieu?.


INGREDIENTS
1 tros de préssec en almívar
1 tros de pinya en almívar
nata muntada
1 flam d'ou
1 bola de gelat de bescuit 
sucre caramel
cireres vermelles per decorar
1 galeta
andròmines decoratives
menta

VARIANTS:
- Podeu fer servir gelat de vainilla o xocolata
- Hi ha qui acostuma a incorporar mig plàtan, tot i que llavors ho podrem anomenar Banana Split
- Podeu incorporar les variants que més us agradin
- Es pot presentar a taula amb una bengala encesa

ELABORACIÓ
Prepararem tots els ingredients. La fuita en almívar es recomanable refredar-la a la nevera prèviament.
A continuació prepararem el plat amb un flam d'ou, el préssec, la pinya i una o dues boles de gelat.
Ara només ens caldrà posar-hi la nata, les cireres, el caramel i la galeta.
I ja el tenim acabat.
Serviu-lo immediatament.
I a clavar-la cullerada!
Aquí podeu veure un altre presentació.
Bon profit!

9 comentaris :

  1. Si lo viera mi padre! Con lo que le gusta! Su postre favorito sin duda!

    ResponElimina
  2. Realment hi ha poca gent capaç de demanar un pijama després d'un bon tec a un restaurant. Però jo crec que la gracia es compartir-lo amb algú especial... no?

    ResponElimina
  3. Realment, el pijama era un postre molt apreciat a finals dels 50 i principis dels 60

    ResponElimina
  4. @Rosendo, seguro que és el postre favorito de mucha gente...
    @Moxi, eiiiiii...doncs tens tota la raó....lo seu és compartir-lo amb algú....és clar!... i qui sap com pot acabar la vetllada....jeje.
    @Tessa, segur que sí. Però avui dia és difícil trobar-lo.

    Gràcies pel vostre temps!

    ResponElimina
  5. Quin gran invent el clàssic "pijama". Jo el demanava sempre quan era petit als restaurants però fa anys que no en menjo... I és que com dius tu Albert, costa avui dia trobar llocs on el facin i també costa menjar-lo després de fer un bon àpat.

    Si no ho ha canviat, crec que en Nandu Jubany el té -una versió actualitzada i més moderna- a la carta del restaurant que va obrir fa uns mesos a Barcelona, "Petit Comitè". S'hi haurà d'anar a provar-lo a veure què tal. Al final d'aquest article hi ha una foto.

    http://monsieur-prive-events.blogspot.com.es/2014/03/monsieur-prive-en-la-reinaguracion-del.html

    ResponElimina
  6. A mi m'encanten aquestes postres, es una pena que s'estinguin perden. La combinació es d'aquelles coses que diem ben trobades. Són una delícia. Gràcies Albert per recordar-nos de tant en tant aquestes postres de sempre.
    Una abraçada,

    Lourdes

    ResponElimina
  7. @Calvin, gràcies pel link Està bé, és una bona miniatura. Però el faria diferent.
    Us prometo una versió mini del Pijama.
    @Lourdes, es important recordar aquestes coses avui en dia. Torno a recordar que la cuina és patrimoni de tothom i no tan sols dels xefs i cuiners. Per tant, hem de recuperar aquesta cuina casolana que s'està perdent. Gràcies pel teu comentari!

    ResponElimina
  8. Quins records tant bons Albert!!!!!!
    abraçada

    ResponElimina
  9. No sé si és de la cuina catalana però abans es trobava a totes les cartes dels restaurants i ara és raríssim trobar-lo, realment és una mica retro no?. Recorde un programa a la ràdio fa uns anys on parlaven del pijama. Va ser molt divertit, la gent trucava per parlar d'aquestes postres i dir quins eren segons ells els vertaders ingredients del pijama, uff quin debat, fins i tot es discutien per si la nata havia de portar sucre o no!! Marta

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !