inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 9 de juliol de 2014

Llomillo amb salsa de tomàquet


En aquest blog, fa temps, vam veure com elaborar el tradicional Llom de porc amb samfaina.
Doncs bé, avui veurem una recepta similar i molt tradicional també, el Llomillo amb salsa de tomàquet.
Recepta tradicional número 636 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Abans de començar a elaborar aquest plat, us recomano la lectura prèvia de la recepta Salsa de tomàquet.
He utilitzat llom de porc de Vic, una carn saborosa amb una textura que s'aproxima molt al llom ibèric.
Si us agrada, podeu afegir uns grans d'all pelats mentre fregiu el llom de porc, que aportaran un agradable aroma a la carn.
La resta, ja sabeu, a sucar pa sense parar!.
Com cremar totes aquestes calories ja serà cosa vostra!

INGREDIENTS
800 g de llom de porc tallat a talls gruixuts
salsa de tomàquet
pebre
oli d'oliva
sal

VARIANTS.
- Podeu afegir uns grans d'all

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Com us comentava, la salsa de tomàquet la podeu fer vosaltres mateixos, sobretot si sou en temporada bona de tomàquet. Altrament, podeu comprar-la feta.
Procureu demanar els talls de llom gruixuts, per garantir que quedin tendres.
També és interessant que el llom sigui de "dos colors" que diuen. La carn és més gustosa.
Doncs bé, posarem una paella a calentar i mentrestant salarem la carn.
També l'haurem d'empebrar.
Fregim el llom en abundant oli.
Podeu afegir una mica d'all per aromatitzar el plat.
Quan tingui bon color li donarem la volta.
Si no us hi cap tot a la paella, podeu fregir el llom en dues tandes i després barrejar-lo de nou.
Un cop fregit, i amb el foc a mig gas, hi afegim la salsa de tomàquet.
Ho remenarem bé i...
ho deixarem coure tot junt uns minuts per a que es barregin bé tots els gustos.
I ja podem emplatar. A sucar pa amics meus!
Bon profit!

3 comentaris :

  1. Un plato de siempre que ami me enamora, lo malo es que no pararia de sucar!!! Bss.

    ResponElimina
  2. LLOMILLO....de tota la vida....i ja veig que coneixes el de la comarca...
    Noi, quina semana de propaganda ehhh!!!
    Gràcies i ptons

    ResponElimina
  3. @Conchi, no falla nunca!
    @Dolors, i tant que si, bon tocino teniu!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !