inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 22 de juliol de 2014

Conill al cava


>Aquest no és cap recepta tradicional del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Però ho podria ser.
De fet, ho hauria de ser.
El conill, l'all, la farigola, el romaní i el cava, són productes prou identitaris de la nostra cultura com per definir aquesta recepta com a tradicional.
Un rostit sa i gustós, amb una bona combinació de sabors.
Com veureu, i per reforçar aquesta peculiar sensació refrescant del cava, he cregut oportú incorporar una branca de menta fresca. Això li ha aportat al plat un plus addicional de frescor molt interessant.
Ja sabeu que quan no us dic res, les quantitats corresponen a 4 persones.

INGREDIENTS
1 conill tallat per rostir
1/2 porro
4 dents d'all
1 got de cava
1 ceba trinxada
un farcellet d'herbes (farigola, romaní i menta)
farina
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- El cava pot estar esbravat
- Podeu fer el mateix plat amb pollastre
- El farcellet d'herbes pot ser diferent (sajolida, etc...)

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Començarem per rentar el conill i assecar-lo amb un drap. Seguidament el salarem i...
l'empebrarem.
Poseu un bon raig d'oli a calentar en una paella. Mentrestant, enfarineu els trossos de conill.
Per totes dues bandes.
Fregiu el conill.
Mentre es fa el conill, podeu anar trinxant la ceba i...
el porro.
Prepareu un farcell amb una branca de romaní, farigola i menta, i lligueu.lo amb fil de cuinar.
Vigileu el conill i doneu-li la volta.
Si no us hi cap tot de cop, podeu fregir-lo per tandes, reservant la primera fregida en un plat.
Un cop fregit tot el conill, l'ajuntarem dins la cassola i hi afegirem el porro...
la ceba...
tres o quatres dents d'all sense pelar...
i el farcell d'herbes.
Ho remenarem una mica i ho deixarem sofregir tot plegat uns 10 minuts remenant de tant en tant.
Quan la verdura tingui una textura més tova, ja hi podrem afegir el cava.
Podeu fer servir qualsevol cava. No hi fa res si se us ha esbravat. Vaja, precisament aquest és un bon plat per aprofitar aquell cava que tenim oblidat a la nevera.
Amb un got en tindreu prou.
L'aboquem dins la cassola.
Ho remenem una mica i deixarem que s'evapori l'alcohol durant uns 10 minuts a foc mig baix.
Seguidament, ho cobrirem tot amb aigua bullent.
Ho salarem lleugerament.
Ho taparem per deixar estofar el conill durant uns 40-45 minuts aproximadament. Si els trossos de conill són més grossos, potser ho haureu de tenir fins a un hora. Passat el temps de cocció, rectifiqueu de sal i deixeu reposar el plat una estona, preferiblement unes hores.
I ja el podeu emplatar.
Bon profit!

6 comentaris :

  1. Com sempre, un plat que fa salivera. Tens raó, ho podria ser perfectament. Bon estiu!

    ResponElimina
  2. Gracias Per aquesta nova aportacio

    Bon Estiu

    ResponElimina
  3. mmmmm un plat de luxe! Com sempre, m'encanta Albert! Una abraçada

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  4. M'encanta el conill, m'encanta fer-lo amb herbes i cava... però la menta no la hi he posada mai. N'hi posaré la propera vegada que en fagi!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Hola!!! Em pareix un plat molt exquisit!!!!

    ResponElimina
  6. @Marina, bon estiu també!
    @CHela, de res!
    @Pilar, igualment!
    @MGloria, si et fa por la menta no hi poses massa la primera vegada
    @Miriam, gràcies, a mi també m'ho sembla, jeje!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !