inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 18 de juliol de 2014

ARTICLE: 5.000.000 visites. Punt i apart.

El blog www.lacuinadesempre.cat va arrencar a finals de l'any 2011. 
Durant tot aquest temps hem reflexionat puntualment a través dels diferents articles publicats en fites anteriors. Han estat punts d'inflexió necessaris on s'ha fet l'estudi d'una millora contínua, s'ha valorat el treball realitzat així com la continuïtat del projecte.
Avui, i després de fer-li una selfie, t'adones que s'han assolit els 5.000.000 de visites i que hi han accedit més de 800.000 usuaris diferents. Actualment, aquest blog rep de mitjana mensual entre 250.000 i 300.000 visites.
No oblidéssim pas que parlem d'un blog personal escrit en català i amb domini .CAT. Per tant, i tot i proporcionar un traductor a d'altres llengües, l'abast queda bàsicament circumscrit als països de parla catalana.
La conclusió sobre la situació actual d'aquest projecte es positiva.
Si no m'ho dic jo, no m'ho dirà ningú, oi?.
Deixeu-me recordar quatre coses.

El blog www.lacuinadesempre.cat és un modest blog de cuina i pastisseria tradicional catalana.
Un blog que no vol descobrir la sopa d'all.
Un blog que no pretén alliçonar ningú a la cuina.
Tampoc pretén competir ni amb la cuina professional ni amb els cuiners professionals.
Tampoc es busca cap reconeixement ni èxit particular, ni, per suposat, no existeix cap interès lucratiu més enllà del seu propi manteniment.
En realitat, aquest blog, pretén impulsar, difondre i reivindicar el receptari tradicional català així com la marca Cuina Catalana.
Pretén assegurar la transmissió d'aquest llegat culinari entre avis, pares i fills.
Pretén iniciar-vos a la cuina i fer-vos gaudir d'aquestes rel·lacions socials que l'acte de cuinar implica.
Pretén fer-vos apreciar la cuina en general, i així poder valorar més correctament tant el receptari tradicional com la nova cuina d'autor que actualment abanderen els nostres cuiners.
Aquest blog pretén mostrar a tot el mon com s'elaboren les receptes de cuina i pastisseria tradicionals catalanes de forma detallada i visual i fer-les, alhora, viables per a tots aquells que som una mica maldestres davant els fogons.
Aquest blog pretén preservar la nostra cultura gastronòmica i la nostra identitat única.
Digueu-me pretensiós!. 
En el fons, estem parlant de la realitat del carrer, de la cuina de les nostres llars, de la cuina del dia a dia que no és, precisament, "molecular".
Parlem de la veritable cuina de sempre.
Parlem d'una cuina que ha traspassat generacions i ha forjat les bases per a que avui dia siguem l'epicentre mundial de la gastronomia professional.
Parlo d'aquesta cuina heretada en forma de valuós llegat, que l'hem de mantenir entre tots, cuinant-la i gaudint-la.
I, per què no, presumint d'ella quan convingui.

Sou molts els que m'acompanyeu en aquest viatge gastronòmic i cultural, en la descoberta per primera vegada de moltes receptes tradicionals que mereixen tornar a ser cuinades.
I no és una feina fàcil.
La gran majoria de blogs personals no superen l'any de vida.
És el mateix que passa amb els cadells de nyu a la Sabana Africana... o t'espaviles o sucumbeixes.
És molt difícil donar continuïtat a un projecte personal com aquest, sense més ajudes que la bona voluntat d'uns magnífics voluntaris que fan tot el que poden de forma desinteressada.
És molt difícil mantenir un ritme de publicacions de cinc receptes detallades per setmana.
Sóc conscient de les limitacions que ho envolten i del desgast que aquesta rutina genera.
Per tant, després de publicar més de 800 receptes detallades i d'aconseguir una fita tant significativa com l'aconseguida en el dia d'avui, vull anunciar-vos que a partir d'aquest moment es redueix la periodicitat de publicacions a 1 o 2 per setmana.
Malgrat això, us puc garantir que www.lacuinadesempre.cat seguirà lluitant per evitar un desenllaç que, tard o d'hora i de forma gairebé inevitable, es produirà.
El fin de ciclo que diria aquell...

Ara, només toca fer un punt i apart i agrair-vos la vostra implicació.
Moltes gràcies a tots els que expliqueu als vostres fills i nets com fer un pollastre rostit amb prunes i pinyons.
Moltes gràcies als que viviu a l'estranger i mostreu als locals com s'ha de cuinar un bacallà a la llauna (i es queden flipats!).
Moltes gràcies a tots els que us tireu rots d'allioli fet a mà... en la intimitat, això sí.
I moltes gràcies a tots els que col·laboreu o heu col·laborat d'alguna manera amb aquest petit projecte personal.
Sou collonuts!

Albert Vilas
www.lacuinadesempre.cat
info@lacuinadesempre.cat

22 comentaris :

  1. Hola Albert, moltes felicitats per l'èxit del teu blog. Tot això ho has aconseguit amb la feina ben feta. Fa poc que et segueixo i, realment he quedat sorpresa amb l'extraordinària labor que fas per divulgar la cultura catalana a través de la cuina. M'imagino que tens al teu voltant a persones meravelloses que et donen el suport necessari per fer realitat aquest projecte. Encara que les publicacions no siguin tant seguides, pots estar segur que la gent et continuarà seguint. Entenc redueixis una mica la feina al blog, jo també tinc dues nenes de 2 i 4 anys i, sempre m'he preguntat d'on treies el temps. A mi em falten hores al dia, jejeje. Res, només tornar-te a felicitar i que continuïs tant bé com fins ara. Ets collonut!

    ResponElimina
  2. Felicitats, Albert. No ho sabia que eres tan jove...! Només 4 anyets...? hi hi hi. Per molts més i bon descans!

    ResponElimina
  3. @Aloma, moltes gràcies pel teu suport!
    @Marina, jeje, una abraçada i gràcies!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats Albert per la bona feina i bona cuina¡¡
    bon estiu
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Enhorabona Albert!!!
    Per la feina ben feta i per compratir amb tots nosaltres la teva gran passió.
    Gràcies...
    Una abraçada molt forta

    ResponElimina
  6. Em trec el barret devant teu !!!!!

    Que durant molt de temps ens facis bavejar !!!!

    Felicitats i moltes, moltes gràcies !!!!

    :)))))))))))))

    ResponElimina
  7. Noi, si tu ets maldestre la resta no se que som! jejejje Moltes felicitats per l'èxit que tens i que continauras tenint encara que baixis el ritme, ets una canya i el teu bloc es una maravella que no pot parar, pel fin de ciclo queda molt i molt i molt encara... Un petó Albert, i moles gràcies per la feina que fas!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  8. Albert, tan sols felicitar-te per aquesta nova fita assolida. Gràcies per tot el que ens ensenyes i la passió per la cuina que ens transmets....i encara amb més motiu quan el temps que hi dediques és després d'una llarga jornada laboral. Ni se't acuideixi deixar-nos eh !!! Baixar el ritme, ja et deixem, que bé et mereixes un relax i els teus segur ho apreciaràn. FELICITATS !!!

    ResponElimina
  9. Moltes gracies per l'excel.lent feina que portes fent durant tant de temps Albert. Gràcies a tu molts de nosaltres cuinem una mica millor cada dia...Et mereixes tot el reconeixement possible, és un dels milllors blogs de cuina que hi ha. Espero que no ens deixis, et trobaríem molt a faltar!!!!!!

    Una abraçada!!!!!!

    ResponElimina
  10. La bona feina que veiem quan visitem la teva pàgina per primer cop ens fa tornar, i tornar, i tornar... Enhorabona!

    ResponElimina
  11. Moltes gràcies a tots pel vostre suport!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  12. Moltes felicitats!! Jo sóc una fan del teu blog. He cuinat algunes de les receptes i he de dir que els meus convidats s'han llepat els dits!!

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats, personalment mhas ensenyat moltissim rm sembla be q disminueixis al ritme de receptes pero no ens abandonis...
    Bon estiu

    ResponElimina
  14. Albert, maravilloso tu blog y con los ingredientes necesarios para tal éxito, tu pasión por la cocina y sobretodo por la "cuina catalana" , aunque sinceramente, cuando está el amor, el idioma se transforma en universal. Un abrazo

    ResponElimina
  15. Hola Albert. Segueixo el teu blog des d'abans que arribessis a les 500.000 visites. He fet un munt de receptes de les que ens has ensenyat i el resultat ha sigut fantàstic.El meu fill t'està molt agraït i també les meves amistats. Gràcies per tot el que fas en favor de Casa Nostre i la Nostre Cuina. Ànims, reposa però mo marxis. Et necessitem, no només els teus seguidors, que ens hem convertit en incondicionals, si no tot el País. Una forta abraçada !!

    ResponElimina
  16. Hola Albert.... 5.000.000 és una passada...!. No puc més que felicitar-te i mostrar-te la meva admiració.

    De moment sobreviurem amb les teves 1 o 2 receptes setmanals.

    Aprofito com sempre per exercitar el meu #fentamics ;). Però deixo anar la reflexió....

    No sé perquè el teu blog no té la repercussió mediàtica que mereix.... Ben curiós el món actual en aquest àmbit en que els mitjans de comunicació, es mouen per amiguismes i poden dedicar temps a bestieses sense trajectòria.... i premiar per ves a saber quins criteris....

    Ja hem parlat del tema en alguna ocasió.... Però sempre és bo recordar-ho.

    Felicitats de nou!!

    ResponElimina
  17. @Nuria i Cris, gràcies per la vostra comprensió!
    @Alumna, qué cosas dices!
    @Paquita, uix, quina responsabilitat! ;)
    @Ricard, ahir vaig sopar amb la Silvia de la Guia de Vins i parlàvem d'això. És el que hi ha, ja ho saps. Moltes gràcies pel teu suport i molta sort a tu també.

    Us agraeixo molt a tots la vostra comprensió i els vostre missatges de suport!!!

    ResponElimina
  18. Una vegada més, FELICITATS Albert per la grandíssima feina que fas i aquesta recompensa que has tingut dels 5 milions de visites. Que com sempre, són més que merescudes. I d'aquí no res en seran 6 milions, jo no en tinc pas cap dubte.

    Moltes i moltes felicitats i encara que només siguin un parell de receptes a la setmana, seguiran sent receptes genials i imprescindibles.

    Felicitats i sisplau no deixis de fer mai aquesta feina tan collonuda que fas amb tanta passió!

    Una abraçada! :-)

    ResponElimina
  19. Noi, tot un éxit assolir una xifra com aquesta, clau per aquest éxit radica en que aquell que ha entrat per primera vegada hi ha tornat i ho ha explicat a un altre i així succesivament. Entenc perfectament que baixis el ritme , és normal peró com ha dit alguna altre persona resistirem . . . . gràcies per difondre d'una manera tan didáctica, senzilla, i agradable tots els teus coneixements; passat l'estiu tens garantit de la meva part un fuet i una llonganissa . . . . . i saps que no serán els de l'anunci . . . . . . Una abraçada.

    ResponElimina
  20. Realment una fita inimaginable fa quatre anys.
    Entenc la teva baixada a una o dues receptes per setmana, això era moolta feina, jo sempre pensava:...com ho pot fer!!!
    Felicitats i continuarem pendents de les teves receptes.
    Mariona

    ResponElimina
  21. @Calvin, moltes gràcies company!
    @Jesús, agraeixo molt les teves paraules. Valoro el teu criteri, sé que tens bon paladar...jeje.
    @Mariona, jo, de vegades, també em preguntava com ho podia fer!.... jeje.

    De nou, gràcies a tots!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !