inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 10 de juliol de 2014

Amanida de pasta amb tonyina, olives, cranc i tomàquet


L'altre dia, revisant el blog, em vaig adonar que no havia publicat encara cap amanida de pasta.
I em va sorprendre.
Doncs dit i fet, aquí teniu una fresca i lleugera amanida de pasta, ideal per a les èpoques de més calor.
Podeu fer el suggeriments que creieu oportuns, però quan parlem en termes d'amanides, la variabilitat d'ingredients és tan alta que resulta difícil definir amanides base o de referència.
Per tant, com s'ha fet sempre i es continuarà fent sempre, feu les amanides al vostre gust i divertiu-vos fent-les amb els vostre fills.
Aquí us en deixa un bon exemple.

INGREDIENTS
300 g de pasta (caragoles)
olives verdes farcides d'anxova
oliva negres sense pinyol
oli d'oliva verge extra
1 llauna de tonyina en conserva
vinagre de Mòdena
blat de moro en conserva
pebre negre
barretes de surimi (cranc)
mini tomàquets tipus Xerri
unes fulles de llorer
orenga
sal

VARIANTS:
- Totes les que considereu oportunes

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Posem abundant aigua a bullir amb una mica de sal...
i unes fulles de llorer.
Mentre s'escalfa l'aigua, anirem prepararem la resta d'ingredients de l'amanida. En un bol, col·locarem la tonyina escorreguda.
A continuació, el blat de moro escorregut.
Seguidament, tallarem unes olives farcides a rodanxes.
I les hi incorporarem també.
L'aigua ja bull.
Posarem la pasta dins la cassola.
Continuem tallant a rodanxes les olives negres.
Les hi incorporarem.
I ara ho remenem tot plegat amb una cullera, amb l'intenció d'esmicolar la tonyina.
Passats uns 10-12 minuts de cocció, segons el vostre gust, ja podrem escórrer la pasta.
Normalment, la pasta no s'ha de mullar amb aigua, però en aquest cas és recomanable. Volem aturar la cocció i refredar immediatament el producte.
Un cop freda la pasta, l'afegirem al nostre bol.
Ara, ho amanirem amb un bon raig d'oliva d'oliva verge extra.
Si no us agrada el vinagre, el podeu obviar, però a mi m'agrada posar-hi un raig.
Aproximadament com dues cullerades grans.
En aquest punt també hi posarem una mica d'orenga.
A mi me'l porten d'unes collites de Badajoz, molt fresc i més aromàtic que el trobem al supermercat.
L'orenga li donarà caràcter a l'amanida.
Una mica de pebre negre, si voleu.
I ara hi posarem els tomàquets Xerri, ben rentats prèviament.
Molt bé.
Una mica de sal i...
ho barregem tot plegat.
Ja per acabar, hi incorporarem el surimi.
El cranc es posa al final per evitar que es desfaci massa al remenar l'amanida.
Un raig d'oli més i ja tenim la nostra amanida acabada. Deixeu-la reposar a la nevera una estona.
Ummmm... què be que entra a l'estiu!
Bon profit!

5 comentaris :

  1. No sóc una gran fan de les amanides de pasta, però he de reconèixer que aquesta té molt bona pinta!
    Per cert, hi ha una recepta que tampoc has publicat mai al blog, i és un pastís de peix. Tot i que també pot ser que l'altre dia no la vaig saber trobar...

    ResponElimina
  2. Les amanides de pasta son un gran clàssic de l'estiu i aquesta fa molt bona cara. Una abraçada!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  3. Mola aquesta amanida. Amb aquesta caloreta es estupenda.

    ResponElimina
  4. Una variant que a casa ens agrada molt, és amanir la pasta en tomàquet natural ratllat ,sal, oli i un puntet de vinagre de módena, queda molt fresca i gustosa, més si la prepares el dia abans

    ResponElimina
  5. És el primer cop que entro aquí... molt ben explicat, tant per text com gràficament! M'ha agradat molt! Ara faré aquesta amanideta per a sopar :)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !