inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 4 de juny de 2014

Salsa de pa de fetge


>Coneixeu el pa de fetge? és un embotit elaborat amb fetge de porc i cansalada viada.
Segons la www.gastroteca.cat (portal amb el que col·labora aquest blog) és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol, però alhora ric en proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir el fetge del porc, es converteix també en una excel·lent font de vitamines A i D. També té un contingut important de ferro. Dins sempre d'una alimentació variada i equilibrada, el seu consum ocasional és totalment aconsellat.
És propi de la Cerdanya, tot i que ja s'ha estès a d'altres comarques del Pirineu.
Aquest d'avui, en concret, està fet a Guardiola de Font-Rubi, comarca de l'Anoia.
Per tant, ja veieu que podem trobar pa de fetge a comarques més allunyades del nord.
El gust és excel·lent, suau en boca. I la textura, cremosa però conservant la consistència d'un embotit, com si de botifarra blanca es tractés.
Amb un producte com aquest, farem una recomanable salsa per acompanyar tota mena de plats, de carn i de peix.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
50 g de pa de fetge
200 ml de llet evaporada
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu sofregir una mica de de ceba o porro i incorporar-ho a la salsa.

ELABORACIÓ
Preparem els pocs ingredients d'aquesta recepta.
Com us comentava, el pa de fetge té aspecte de paté...
però conserva la fermesa d'un embotit.
De fet, l'hem de pelar, també.
Tallarem unes rodanxes...
que farem a daus.
Col·loquem els daus de pa de fetge dins un bol amb un raig d'oli i els daurem una mica.
No es desfaran i agafaran un bonic color daurat.
En aquest punt hi afegirem la llet evaporada.
Fins cobrir-los.
Una mica de pebre negre i deixem coure la llet.
Un cop arrenqui el bull esperem uns segons...
passem tot el contingut a un pot per triturar-ho.
Ha de quedar ben fi.
Tornem aquesta salsa al mateix bol i deixem que redueixi més.
Ha de bullir una estona, fins aconseguir una textura cremosa. Però remeneu-ho bé, que s'enganxa amb facilitat al cul del cassó.
Ho rectificarem de sal i ja tindrem la salsa feta.
Quan es refredi agafarà una mica de pell, però no passa res. La remeneu i llestos.
I ja tenim acabada la salsa de pa de fetge.
Com a exemple us mostraré uns Calamars a la planxa amb salsa de pa de fetge.
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !