inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 5 de juny de 2014

Farcellets de crema de roquefort amb mel


No fa massa que hem vist com preparar una crema de roquefort.
Avui, us mostraré una nova aplicació d'aquella crema fent farcellets amb pasta de full que servirem acompanyats d'un bon raig de mel.
Sí, sí, mel i roquefort, altament recomanable.
Us encantarà.

INGREDIENTS
crema de roquefort
1 placa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 out batut
mel

ELABORACIÓ
Si voleu repassar el pas a pas de la crema de roquefort us recomano la lectura prèvia d'aquella recepta.
Un cop feta la reservarem.
Estirarem la placa de pasta de full amb l'ajuda d'un corró i una mica de farina.
Quan tingui el gruix aproximat d'una caixa de cartró tallarem la pasta de full en porcions.
Aproximadament, porcions quadrades d'uns d'uns 6 o 7 centímetres.
Si hem reservat la crema de roquefort a la nevera, la treballar una mica amb una cullera per desfer-ne aquesta textura més dura que s'origina amb el fred.
Omplirem una mànega pastissera, tot i que es pot fer amb una cullereta també.
Aplicarem una quantitat de crema en el centre del quadrat i...
unirem dos extrems que no deixarem anar....
i que unirem, un a un, a la resta d'extrems.
Amb tots els extrems units, enroscarem aquestes puntes sobre sí mateixes, procurant que no es desfaci la unió.
Anirem col·locant cada peça acabada sobre una safata de forn amb paper tipus cuisson.
Només ens quedarà pintar cada peça amb out batut i...
paciència!.
Enforneu les peces de full a uns 180º graus fins que agafant bon color, uns 13-15 minuts aproximadament.
Un cop cuites, i en calent o en fred, com més us agradi, les emplatarem...
i abocarem mel per sobre de cada peça.
Excel·lent.
I ja podeu dur-les a taula.
Bon profit!

8 comentaris :

  1. Quina cucada de farcells. Aquests es mengen sense gana!!! ha ha ha. Petons

    ResponElimina
  2. Quins farcellets tant bons !!!!
    millor d'aperitiu ??

    abraçada

    ResponElimina
  3. Jo ho faré diumenge abans d la fideuà .... Per obrir boca.
    Ho trobo original i fà cil, bé, a casa el formatge blau no agrada ho faré amb rulo d cabra.
    Gràcies Albert, per les teves receptes!!........maravillosament explicades!!!

    ResponElimina
  4. Una delicia d´aperitiu o com entrant i a més a més molt elegant.

    Una abraçada Albert,

    ResponElimina
  5. @Marina, sense gana, sí senyora!
    @Dolors, i tant que sí, com aperitiu!
    @Mariona, doncs ja m'explicaràs, amb formatge de cabra ha de quedar ben bo també.
    @Lourdes, gràcies per la visita Lourdes!

    ResponElimina
  6. Hola Albert. Avui he fet aquests farcells perq. vaig a una festa d'aniversari d'una amiga.
    He tastat un i penso q. li manca una mica de gust de formatge, la propera vegada li posaré més.
    Amb les mides q. dones jo he utilitzat tres plaques de full.
    També he fet la coca de Llavaneres de la teva pàgina, no es el primer cop i està boniiiisssiiiima

    ResponElimina
  7. @Núria, és cert que queda suau. Augmenta al doble el formatge o utilitza cabrales, més intens de gust. Fins i tot pots posar una mica de roquefort directament dins el farcellet. Gràcies pel teu feedback!

    ResponElimina
  8. Molt fan teva desde fa ja un temps! L'altre dia vaig fer aquesta recepta per uns amics i vaig triomfar molt! Hem vaig permetre el luxe d'innovar un pel i vaig afegir-li al farcellets trocets de nous!! Ho recomano!!
    Merci x les teves receptes!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !