inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 5 de juny de 2014

Crema de roquefort


>Si us agrada el roquefort no us podeu perdre aquesta recepta.
A la pastisseria utilitzàvem aquesta crema per farcir les canyes de full.
Les possibilitats que ofereix són infinites: podeu farcir profiterols o lioneses, fer un milfulles, fer farcellets amb pasta brick o, senzillament, fer-la servir com acompanyament d'un peix o d'una carn.
És molt fàcil de fer i la podeu congelar.
Òbviament, us ha d'agradar el roquefort... que és un d'aquells productes que, una de dues, o t'agrada molt o no el pots ni olorar. Recordeu que el roquefort té, com passa amb el pernil de gla o les trufes de bosc, un sabor "umami" i, és clar, això els condiciona.
Us he de dir que no és una crema per menjar sola, si no més aviat per farcir altres preparacions.
Les fotos corresponen al doble de les quantitats proposades a la recepta.
Gaudiu d'aquesta crema!.

INGREDIENTS
330 ml de llet
2 ous
33 g farina
150 g de formatge roquefort
una branca de canyella
nou moscada
2 g de sal

VARIANTS:
- Podeu substituir el roquefort per qualsevol formatge blau o cabrales

ELABORACIÓ
 Preparem tots els ingredients.
  En un cassó, i tot en fred, abocarem la llet, els ous...
 la farina...
 la canyella...
 la nou moscada...
 i el formatge.
 Ara poseu-ho tot ben remenat a escalfar.
Saleu-ho lleugerament. Compte que el formatge és força salat.
Remeneu sense parar ja que és molt fàcil que s'enganxi del cul.
 Quan comenci a bullir retirarem la branca de canyella.
No necessitareu més de 10 minuts. Un cop cuita la crema...
 l'abocarem dins un tàper i la deixarem refredar.
 Ja tenim la nostra crema acabada.
 Per evitar que la part superior agafi pell la cobrirem amb paper film.
Un cop freda la guardarem a la nevera. A l'hora d'utilitzar-la, i com passa amb totes les cremes, l'haurem de treballar una mica amb un batedor o una cullera.
 I ja podrem omplir, per exemple, una mànega pastissera...
 i fer farcellets...
 ...pastes de full...o canyes de roquefort.
 Bon profit!

3 comentaris :

  1. Bona crema si señor¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. OSTRES!!! Vols dir de posar-hi canyella? Nou moscada, molt be, però no veig q cassin gaire el roquefort i la canyella... No se pas! S'haura de provar. Si senyor!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !