inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 17 de juny de 2014

Cóc ràpid


Recepta tradicional número 363 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
No fa massa vam veure com elaborar la tradicional Coca de iogurt que ens havien fet les nostres mares i àvies durant tota la vida. Doncs bé, la d'avui és una coca similar, d'elaboració ràpida, però de textura lleugerament diferent a la coca de iogurt degut a la incorporació de llet. Sense arribar a ser com la típica "Quesada Pasiega", la textura d'aquesta coca recorda una mica a aquells dolços càntabres.
En qualsevol cas, és una bona coca que es menja en un tres i no res, i acompanyada amb una presa de xocolata està de vici!

INGREDIENTS
250 g de farina
250 g de sucre
250 ml de llet
4 ous
1 cullerada d'oli
1 sobre de llevat químic en pols
1 pell de llimona

VARIANTS:
- Es pot substituir la llet per oli d'oliva, totalment o en part.
- S'hi poden posar pinyons per sobre abans d'acabar la cocció.
- S'hi pot posar ou batut i sucre per sobre una mica abans d'acabar la cocció
- Es pot fer sense llevat ni llet (panetela)

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Podeu barrejar primer els ous amb el sucre, però jo ho barrejo tot junt. Penseu que en aquesta recepta no busquem amassar ni trobar una textura concreta. Només ens cal barrejar-ho tot bé.
Aboquem el sucre dins un bol.
Hi aboquem també la farina...
i els ous.
El llevat químic...
i la ratlladura de la pell de mitja llimona.
Podeu utilitzar essència de llimona liquida.
Si us ve de gust, hi podeu incorporar un grapat de pinyons a la massa.
Ara, amb una barnilla, barrejarem tots els ingredients.
Llavors, hi afegim l'oli...
i la llet.
Un cop ben barrejat, només haurem d'abocar aquesta preparació en un motlle o safata de forn amb paper tipus cuisson.
Molt bé.
El posem a coure uns 30 minuts a 175º graus.
Quan tingui bon color, ja la podrem retirar del forn.
La deixarem refredar.
A continuació, si voleu, podeu tirar una mica de sucre llustre per sobre.
I a tastar-la, no?
Als meus fills els encanta!
Bon profit!

7 comentaris :

  1. Me recuerda mucho a la coca de toda la vida que hacía mi madre cuando eramos pequeñas, aún hoy cuando la hace nos volvemos locas. Bss.

    ResponElimina
  2. Ha de ser bona!! D'aquelles coques humides per dins que a casa ens encanten! Saps que, fins i tot amb la coca de iogurt original, la que porta 1 iogurt, a casa fem trampa? no la coem molta estona perquè per dins encara estigui una mica molla! Aquesta recepta teva me la guardo, no trigaré a fer-la. Petons!

    ResponElimina
  3. Delicia de recepta. Aquesta és de les que ja queden per sempre.

    Una abraçada Albert

    ResponElimina
  4. @Conxi, jeje
    @Marina, ummm...interessant trampa la teva....
    @Lourdes, i les hem de mantenir, que valen la pena!
    @Conxita, nyam! nyam!

    Gràcies!

    ResponElimina
  5. Hola Albert ! Son una seguidora tan teva i et volia fer una pregunta ,el forn com no possas amb aire , sense aire adalt y abaix o abaix solament , moldes gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre és difícil aconsellar tema forn, ja que cadascú dominem el nostre. Per a masses que lleven es interessant posar la ventilació mentre lleva. Després es treu.

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !