inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 19 de juny de 2014

Brou de gallina


Avui un bàsic.
Recepta tradicional catalana número 213 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
El brou de pollastre o gallina és un dels recursos que tenim a la cuina i que utilitzarem com a ingredient en l'elaboració de molts altres plats. Recordeu que podeu fer el brou quan us vagi bé i conservar-lo llavors al congelador.
Per tant, sempre que compreu pollastre o gallina i us preguntin allò de:
-...la carcassa, el coll i les potes li poso també?
...digueu que si. Ho congeleu i quan feu el brou li hi afegiu.
Com podreu observar, la recepta no indica quantitats. Dependrà una mica de la quantitat de brou que voleu fer. En qualsevol cas, en el pas a pas us detallo les quantitats que he fet servir en aquest cas en particular.
És important no confondre aquest brou lleuger de pollastre o gallina amb un caldo fet a partir d'una escudella, molt més ric i saborós.
Com sempre, si els productes són ecològics més bon gust tindrà el brou.

INGREDIENTS
gallina
ossos de pollastre escaldats
ceba
porros
pastanagues
api
naps
aigua
sal

VARIANTS:
- En comptes de gallina, es pot fer amb carcanades de gallina o de pollastre escaldades
- També es pot fer només amb pollastre

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Posarem 5 litres d'aigua en una cassola fonda.
Hi posem un quart de gallina de la cuixa, o de pollastre si voleu.
La carcanada d'un pollastre sencer.
I deixarem bullir durant una hora, tot desgreixant-ho de tant en tant.
Passat aquest temps, hi afegirem les verdures. Un parell de pastanagues netes...
una ceba pelada...
un porro ben net...
i una fulla d'api.
Ho taparem i ho deixarem bullir durant una hora més. Saleu-ho al gust.
A continuació, podrem retirar la part comestible del pollastre o gallina...
i la resta d'ingredients sòlids...
que llençarem, ja que a banda de la pastanaga si voleu, la resta no és aprofitable.
Ara, colarem el nostre brou.
Que quedi ben net.
Si no el necessiteu de forma immediata, deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
A continuació ja podreu omplir tapers o ampolles per guardar-ho al congelador.
Bon profit!

2 comentaris :

  1. Perque no puc obrir "les meves receptes preferides?

    ResponElimina
  2. @Conxita, disculpa el retràs, em parles de l'aplicació per a Android?....encara et falla?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !