inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 16 de juny de 2014

Brioixeria: Canyes de roquefort


>Doncs a continuació us explicaré com fer les típiques canyes de roquefort de pastisseria.
A mi, personalment, m'agradaven molt aquestes canyes. Sempre he sigut més de salat que no pas de dolç. De fet, a l'hora d'esmorzar, a la pastisseria, podia escollir entre milers de preparacions dolces però sabeu què feia? em comprava un entrepà de salsitxes del país amb ceba!.
La recepta d'aquesta crema de roquefort ja la vam veure amb anterioritat i, per tant, us recomano la lectura prèvia abans de continuar.
Podeu aprofitar per fer unes quantes canyes i congelar-les, que aguanten força temps.


INGREDIENTS
2 plaques de pasta de full tipus "La Sirena"
crema de roquefort
farina
1 ou
formatge per gratinar

VARIANTS:
- Les podeu fer en miniatura i servir com a berenar o tipus pica-pica amb d'altres pastes salades

ELABORACIÓ
 Començarem per preparar la crema de roquefort. La podeu fer el dia abans si voleu.
Un cop freda, remeneu-la bé...
  i ompliu una mànega pastissera.
 Ara, estirarem la placa de pasta de full fins que tingui el gruix d'un cartró gruixut aproximadament.
La tallarem per la meitat.
   De cada placa us sortiran dues canyes de full.
 Ara, amb la mànega, aplicarem una tira de crema de roquefort en un costat del full.
 Cobrirem la crema amb la pasta de full...
 i l'altre extrem, el de la dreta, el muntarem a sobre del primer.
Podeu segellar la unió amb una mica d'aigua, si voleu.
Ara, col·locarem les nostres canyes sobre una safata de forn amb paper tipus cuisson. Aprofiteu per donar-li la volta a la canya i que la unió quedi a la part inferior.
  Ja les tenim. Preescalfarem el forn a uns 190-200º C.
 Batem un ou...
 i pintem les nostres canyes.
 Hi posarem per sobre una mica de formatge per gratinar.
 I al forn. S'hi estaran uns 15 minuts.
  Quan tinguin bon color, ja les podrem treure del forn.
 Un cop fredes, serviu-les en una safata adient.
Es poden menjar fredes o calentes.
 N'obrim una? ummmm!
Bon profit!

4 comentaris :

  1. Ohhhhh! M'encanta! Adoro absolutament el roquefort així que aquestes canyes a casa no durarien ni un segon! jejejeje
    albert avui publico al meu blog una coca de Sant Joan feta amb lña teva recepta, bé casi, casi. jejejej M'ha quesat ideal! gràcies, un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Albert, no cal punxar la pasta de full abans de posar-la al forn ? Em fa por que s'inflin molt les canyes. Gràcies !!!

    ResponElimina
  3. @Marina, estan bones sí!
    @Pilar, em passo!
    @Mercè, cap problema. Pensa que és una làmina no massa gruixuda. A més, interessa que les canyes guanyin volum. En sortir del forn, i al tenir la humitat interior de la crema, s'abaixaran considerablement i és així com han de quedar. No et preocupis! Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !