inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 30 de maig de 2014

Canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla


>El salmó fumat és un gran recurs que tenim els que ens agrada la cuina.
Hi ha infinitat de formes de preparar-lo, com infinitat de receptes que incorporen aquest extraordinari producte.
Avui, veurem com fer uns senzills canelons de salmó que combinarem amb formatge brie i codonyat, buscant una barreja dolç-salat molt interessant. El cibulet aportarà el toc cruixent i potent de sabor i l'oli de vainilla els matisos en boca. Com a resultat, un excel·lent plat que molts repetireu sovint, i més sabent que es prepara en 10 minuts de rellotge.
Tsch! quedareu molt bé amb els vostres convidats.
Feu-los i en parlem!


INGREDIENTS
3 talls de salmó fumat per persona
codonyat
formatge brie
oli suau de vainilla
tomàquet tipus "Raf"
cibulet
anet en pols
brots de llentia
sal

VARIANTS:
- Podeu substituir l'oli suau de vainilla per un bon oli d'oliva verge extra

ELABORACIÓ
 Preparem tots els ingredients.
En aquest cas, us recomano utilitzar salmó fumat de bona qualitat.
 Tant el codonyat com el formatge brie els podeu comprar en porcions.
  Decorarem els canelons amb uns brots de llenties que podeu preparar a casa molt fàcilment.
 L'oli suau de vainilla, això sí, és convenient tenir-lo preparat amb anterioritat.
Agafem un tros de salmó i l'untem amb una mica d'oli de vainilla.
Hi posem un tros de formatge brie...
 i un tros de les mateixes dimensions de codonyat a sobre.
 Una fulla de cibolet...
 i enrotllem el conjunt.
 Apliqueu una certa pressió, han de quedar forts. Feu tres canelons per persona.
 Ara tallarem el tomàquet raf.
 Heu de procurar tallar-lo molt fi, com si d'un carpaccio es tractés.
 Comencem a muntar el plat amb un parell de llesques de tomàquet.
 Una mica d'oli suau de vainilla per sobre.
 Una mica de sal.
 I a sobre del tomàquet hi col·locarem els canelons.
 Finalment, deixarem caure una pluja d'anet per sobre del salmó.
 L'anet casa perfectament amb el salmó.
També podeu decorar una mica el plat amb l'anet.
 Tallarem uns brots de germinat de llentia i...
  decorarem els nostres canelons. Un nou raig d'oli suau de vainilla i llestos. 
 I a gaudir, companys.
Bon profit!

I PER BEURE...
Mestres Coquet Brut Nature Celler: Mestres DO Cava. Varietats Macabeu, xarel·lo i parellada.
Preu aproximat 15€
Voleu una curiositat?, sempre, els que treballem al món del vi, diem que el cupatge tradicional del cava és de les varietats macabeu, xarel·lo i parellada. A més ho diem sempre en aquest ordre i us explicaré el perquè. La varietat que madura primer i que primer es cull és la macabeu, desprès li toca a la xarel·lo i la més tardana és la parellada. Per això fem servir aquest ordre.
Ja us imagineu que no m’estaré de recomanar-vos un cava amb la recepta d’avui, un cava de Mestres. El celler està especialitzat amb l’elaboració de cava i la seva seu està a Sant Sadurní d’Anoia, bressol de les caves a la comarca del Penedès. Trobareu força sabor a les fruites típiques del cupatge, pomes i peres, és clar. La criança en rima ha estat de 36 mesos i en aquest cas us adonareu ja que tot i tenir un final molt fresc i elegant de seguida percebreu unes notables aromes a llevats al nas i també a la boca. Els caves de Mestres tenen marca de la casa, si en tasteu més d’un ja m’ho direu.
Avui tenim una recepta de sabors contrastats, i el cava, també.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

8 comentaris :

  1. Deliciosos! I fan molt de festa, m'apunto la recepta, un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Rico, rico, me gusta mucho todos los ingredientes que lleva, un lujo!! Bss.

    ResponElimina
  3. Quina gana que m'has fet agafar! Per cert, l'anet es fonoll, no? O no es el mateix?

    ResponElimina
  4. @Pilar, gràcies maca!
    @Conchi, pues si, un gran plato y senzillico
    @Moxi, l'anet és "eneldo" i el fonoll és "hinojo"...tsch, però a mi també em costa, eh? jeje

    ResponElimina
  5. Deliciós!!!! puc substituïr el codonyat per alguna altre cosa que s'adapti??
    A casa no en son amants però a mí em sembla excel.lent !!!!

    una abraçada
    Bon cap de setmana Albert!!!

    ResponElimina
  6. Una recepta de luxe i a sobre ràpida i fàcil!!!!! Aquesta va a favorites directament!

    Una abraçada Albert i bon finde!

    ResponElimina
  7. Sorprenent i... plat d'entrant de revetlla... poca feina i deixar al "personal" bocabadat., m'agrada.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !