inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 22 de maig de 2014

Broquetes de marisc a la brasa


>Moltes vegades fem barbacoes amb els amics i tot sovint les fem exclusivament de carn, que són les més típiques, certament. Però m'agradaria ressaltar que podeu aprofitar la brasa d'una barbacoa per fer unes broquetes de marisc que resulten extraordinàries i transformar aquell dia en una ocasió especial.
El millor de tot és fer una barbacoa amb llenya, directament, però també podeu fer-la amb carbó vegetal i afegir-hi unes pinyes i unes branques de pi que aromatitzaran el nostre marisc.
Només ens caldrà acompanyar la broqueta amb una picada d'all i julivert per garantir l'èxit de l'àpat, sense desmerèixer el maridatge, és clar, més que important en aquest plat.
Les quantitats d'aquesta recepta són per a 6 persones.

INGREDIENTS
1 kg de gamba vermella
3 sípies
1 cua de rap de 1 kg
500 g escamarlans
sal

Per fer la picada
oli d'oliva
julivert fresc
all
sal

VARIANTS:
- Podeu incorporar ceba o pebrot a la broqueta
- Podeu fer servir el peix o marisc que més us agradi

ELABORACIÓ
En aquest cas us recomano la gamba vermella pel seu intens sabor.
Els escamarlans han de ser de mida mitjana, no massa grans.
La sípia, un cop neta, la tallarem a trossos grans.
I la cua de rap també la farem a trossos.
Com que les broquetes les farem a la brasa haurem d'utilitzar barnilles de ferro ja que les de fusta es cremarien.
I comencem a muntar les broquetes: un tros de sípia, un tros de rap, una gamba i un escamarlà.
I anirem repetint el procés.
En proporció, és interessant abusar més de les gambes, ja que és l'ingredient més saborós de tots.
Les reservem, de moment no les salem.
Ara preparem una picada amb all, julivert, oli d'oliva i sal.
La podeu fer amb la batedora elèctrica si voleu.
Encenem la nostra barbacoa. Si hi podeu incorporar unes pinyes millor, més gustet agafaran les broquetes.
Assegureu-vos que la graella és ben neta. Si cal, passeu-hi per sobre un paper de diari.
Ara sí, salem i suquem les broquetes amb la picada.
Una safata a sota recollirà tota la picada sobrant.
I, amb cura col·loquem les broquetes a la barbacoa.
Si us hi fixeu, hem creuat dues graelles per evitar que cap peça pugui caure a les brases.
Altrament, podeu fer les broquetes a la planxa sobre una superfície més còmoda com pot ser una paella. Nosaltres hem provat totes dues variants.
La paella permet una manipulació més controlada de les broquetes, i les aromes de la brasa també hi penetren.
Un cop cuita, la servirem immediatament a taula.
I a gaudir.
Bon profit!

I PER BEURE...
Agustí Torelló Mata Rosat Trepat Brut Reserva Celler Agustí Torelló Mata. DO Cava
Varietats: Trepat. 22 mesos de criança en rima.
Preu aproximat: 12€
Segur que us ha passat alguna vegada que, un dia, en un sopar o un dinar vau tastar un vi que us va agradar molt. Al cap d’un temps vau comprar el mateix vi o cava, tant se val, i ja no us va agradar tant.
No us amoïneu, això li passa a molta gent i és degut a que la bona companyia, l’entorn i els moments de felicitat fan que la percepció d’un vi sigui més elevada. Potser us pregunteu si a mi em passa, upss!.. no gaire amb el vi però si amb altres coses, com a vosaltres. Per tant em comprometo a recomanar-vos tots els vins/caves que no us decebin d’una vegada per una altra.
I aquí teniu un gran exemple d’un cava rosat guanyador, any rere any, a les puntuacions de La Guia de Vins de Catalunya. Un cava rosat de trepat del celler Agustí Torelló Mata que us encadirarà ja al nas amb aromes de gerds, cireres i sobretot maduixes en confitura, típic de la varietat trepat. La boca s’omplirà d’aquestes maduixes, trobareu també un xic de fruits secs quan us empasseu el cava i un regust a mantega barrejat amb les fruites en melmelada.
El tornareu a comprar, aquest cava.
I també tornareu a fer les broquetes, i així gaudireu de grans moments amb les persones que estimeu.
Bon profit!
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

7 comentaris :

  1. Un menjar mereixedor d'un fort aplaudiment, albert! I de tan simple que fa riure! ha ha ha.

    ResponElimina
  2. Menudas brochetas te has marcado!¡ yo comeria todos los dias así, ja, ja, Besos

    ResponElimina
  3. Gràcies Albert ,m'acabes solucionar el sopar de dissabte (estic farta de tanta cran a la brasa)Un truquet per si no tens al teu abast pinyes: el que també funciona pel peix i marisc és ruixar una mica les brases amb vi blanc o si trobes sarments com els de fer calçots millor

    ResponElimina
  4. Toma ya! quina passada de broqueta! Això és un luxe, me l'apunto! Un petó albert!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Amb una paraula......Excel.lent !!!


    una abraçada

    ResponElimina
  6. Fantàstic i, com sempre, molt ben explicat. Ets un crack!!! Salutacions

    ResponElimina
  7. @Marina, a que si?
    @Conchi, ..hombre, todos los dias? quieres decir?...las acabarias aborreciendo, como todo...
    @Mercè, sarments!, sí senyora! i com va anar el sopar?
    @Pilar, un luxe sí, i més en els temps que corren....s'ha de reconèixer...
    @Dolors, amb una paraula...gràcies!
    @Francesc, gràcies pel teu suport, company!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !