inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 20 de maig de 2014

Batut de maduixa


>A mi m'agrada el batut espès, però el podeu fer més líquid afegint-t'hi més llet.
En qualsevol cas, amb aquestes quantitats el batut es pot beure amb canyeta.
Fins i tot, jo acostumo a fer la proporció de mig litre de llet per mig quilo de maduixes i me'l bec sense canyeta, es clar, que es inviable.
El xarop de grosella, que no té alcohol, ens aportarà color i un lleuger aroma a fruit vermell.
Us confessaré que de petit prenia molta llet amb xarop de grosella... eren els batuts de maduixa de la meva infància... fins i tot abans que apareguessin els primers batuts de maduixa i vainilla de la casa Cacaolat.
Per cert, les maduixes... del Maresme sempre, eh?.

INGREDIENTS
750 ml de llet
500 g de maduixes madures
1 cullerada petita de canyella en pols
1 tap de xarop de grosella
3 cullerades grans de sucre

VARIANTS:
- Hi podeu incorporar algun glaçó de gel

ELABORACIÓ
Com sempre, la qualitat del producte marcarà la diferència.
Començarem per triar les maduixes més madures (sense que estiguin dolentes) i les rentarem bé.
A continuació traurem la part superior i les fulles.
Les anirem col·locant dins la trituradora a trossos grans.
A continuació, hi posarem el xarop de grosella.
Amb un tap en tindrem suficient.
A mi també m'agrada afegir una mica de canyella en pols.
Una cullerada petita aproximadament.
Hi posem també el sucre...
i la llet, ben freda. Addicionalment, podeu afegir uns glaçons de gel.
Ja podem tapar la trituradora...
i engegar-la, al principi poc a poc, però desprès ho triturarem a màxima potència.
I ja tindrem fet el nostre batut.
Serviu-lo immediatament.
Podeu decorar el got amb una maduixa...

i alguna collonada més.
I a gaudir-ne!
Bon profit!

8 comentaris :

  1. Al meu fill li encana, m'has donat una idea! jejejej Un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Que bé!!! li treure la pols a la batedora jiji

    ResponElimina
  3. El proper cop prova les maduixes del Maresme que son mil vegades millor q les de Huelva!

    ResponElimina
  4. @Pilar, jeje
    @Strega, ja arriba el temps de fer anar la batedora, oi?
    @Marta, en efecte, res millor que les maduixes del Maresme!

    ResponElimina
  5. ABert tú em podries dir ón compres la grosella? No en trobo enlloc...

    ResponElimina
  6. Pregunteta. Si no tenim batedora d'aquestes, es pot fer amb batedora de braç? Minipimer de tota la vida.
    Gracies

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !