inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 23 d’abril de 2014

Pavlova de fruita vermella


>Fa uns temps, a la revista CUINA, vaig veure aquesta proposta dels germans Roca.
Com que recentment he fet una mena d'estofat de fruits vermells, vaig pensar que ho podia aprofitar i fer aquella 'Pavlova' de fruits vermells.
A mi, personalment, no m'agrada gaire la merenga, però ha resultat ser unes postres bones i, sobretot, estètiques.
No costa pas gaire de fer i el cost dels ingredients és mínim.
En el fons, no deixa de ser una gran bola de merenga farcida, però amb una mica de gràcia, certament.
Com que l'estofat de fruits vermells ja l'hem vist fer en aquest blog, permeteu-me en aquest cas obviar la seva elaboració.
En definitiva, si sou amants de la merenga us encantarà. En cas contrari, no us dirà ni fu ni fa.
Però maco us és un estona, sí.
Som-hi!

INGREDIENTS
300 g de clares d'ou
450 g de sucre
50 g de licor de grosella
estofat de fruits vermells
fruits vermells

VARIANTS:
- Podeu utilitzar sucre en pols
- Podeu substituir les clares per albúmina en pols
- Podeu fer servir concentrat de grosella enlloc de licor

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Prèviament haurem preparat l'estofat de fruits vermells.
Si els ous eren a la nevera, els podeu submergir en aigua de l'aixeta durant uns minuts.
És important que les clares no siguin massa fredes.
Aboqueu les clares dins el bol on les muntareu. Procureu que no hi caigui gens de rovell.
Comencem a muntar les clares sense sucre i les comencem a batre.
Quan comencin a oxigenar-se i a fer-se escuma incorporarem el sucre en forma de pluja. També es pot incorporar un cop muntades les clares però mai al principi o us costarà molt que muntin.
Seguirem batent les clares, ara a velocitat més alta.
Les clares han de tenir un aspecte de nata muntada. Com diu tothom, si les poseu cap per avall a sobre del vostre cap no haurien de caure.

Un cop muntades les clares afegirem la grosella. Això, de fet, no és licor si no un concentrat de grosella.
Amb un parell de taps n'hi ha prou.
Amb aquestes quantitats el concentrat de grosella gairebé no us aportarà color però sí gust i aroma.
Integrem el concentrat de grosella amb un batedor.

Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis i gruixut.
Seguidament omplim la mànega pastissera.
En una safata de forn amb paper tipus cuisson farem la base de la Pavlova.
 
A continuació començarem a fer muntanyetes pel voltant. Procureu que no quedin espais oberts.
En aquest punt hi afegirem l'estofat de fruits vermells.
Addicionalment, he volgut incorporar una mica de fruita vermella sencera (la tenia congelada).

Continuem cobrint el farciment amb més muntanyetes de merengue.
Sobretot, vigileu bé que no quedin espais oberts.

Ja tenim la Pavlova acabada i més o menys segellada.
Ara la courem a 180º C durant uns 10 minuts i ens quedarà així. Deixeu que es refredi dins el forn obert.

Si voleu donar-li un toc daurat addicional podeu utilitzar un bufador com aquest.
Amb cura i procurant no cremar-ho, li donarem més color a la Pavlova.
Un cop freda, ja la podem servir.
Una fulla de menta sempre trenca la monotonia blanca.
 
La voleu veure per dins?
 
Servim-ne un tall. Presentat així és com una marranada de triperos però està ben bo.
Com podeu observar, la primera capa és dura però la resta de merenga és molt cremosa.
Aquesta imatge correspon a un altre Pavlova que vaig fer i que vaig cobrir amb sucre llustre.
Bon profit!

I PER BEURE...
Llàgrimes de Tardor Mistela Negra Celler Agrícola de Sant Josep. DO Terra Alta Garnatxa Negra. Dolç Natural
Preu Aproximat 12€
Fixeu-vos quina ampolla més elegant. Evidentment no valorem els vins per les ampolles, però hem de reconèixer que un gran vi necessita també una bona presentació, igual que aquesta recepta. Només olorar-lo ja veureu quins aromes de fruits vermells en confitura. Ja a la boca intensificarà el sabor de la mousse perquè n'acompanyarà el sabor: mores, prunes negres, groselles. El trobareu força llaminer però sense ser empallegós.
Jo us diria que suquèssiu la merenga dins del vi, però potser hi ha un cuiner que em mataria!
Ups!
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

9 comentaris :

  1. Uau!!! quina passada! justament tinc un pot de clares d'ou pasteuritzades sencer que em va sobrar de fet els ous de Pascua decorats aquest dilluns. Creus que amb les clares pasteuritzades em quedarà bé la merenga? De totes maneres ho provaré perquè si no ho hauré de llençar... Gracies per la recepta, a mi sí m'encanta la merenga i a més m'encanten les postres maques, sóc de les que menja pels ulls! jajaja Una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. @Pilar, i tant que les pots fer servir. De fet funcionen igual de bé i són més segures ja el procés de pasteuritzat elimina la possibilitat de contenir salmonel·losi.
    En l'elaboració de mousses, semifreds, merengues, allioli, maionesa, etc... i tot el que contingui ou cru es recomanable utilitzar ous o clares pasteuritzats.
    Si la fas envia'm una foto!

    ResponElimina
  3. M'agraden molt les Pavlovas, t'ha quedat preciosa!! bon dia de Sant Jordi!

    ResponElimina
  4. Uffff!!! Quina BOMBA....per esclatar a la boca !!!!!
    ja saps que no soc "postrera" però aquesta me l'apunto..
    Feliç sant Jordi Albert.

    una abraçada

    ResponElimina
  5. @Teresa, parles de les Pavloves com si en mengessis una per berenar cada tarda! je,je. Gràcies!

    @Dolors, gràcies, ja veig que t'agraden molt els dolços! Una abraçada!

    ResponElimina
  6. el merengue em torna boja (i això que sóc del barça, que consti), sobretot si està tovet i daurat per fora, però em fa un mal sempre que veig les recepts, per la quantitat de sucre que se'n posa! en fi, un dia és un dia oi? petons

    ResponElimina
  7. @Roser, doncs aprofita'l que és barat, jeje. A mi no em diu gran cosa. Un petó!

    ResponElimina
  8. A mi m'agradaria saber com la vas passar de la safata de forn al plat sense fer-la malbé. Em sembla missió impossible!

    ResponElimina
  9. @Marfau, juas, juas!, doncs amb molta cura. Però pensa que si no l'obres, el conjunt, està cobert per una capa de merenga. Per tant, si no fas cap bestiesa l'has de poder traspassar sense problemes. Això sí, un cop encetat...ja no el podràs moure.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !