inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 28 d’abril de 2014

Pa amb mel i nous


>Recepta tradicional número 744 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Tasteu el pa amb mel i nous!
D'entrada, i per la combinació de productes, pot semblar una torrada amb gustos predictibles i simples.
Però com us dic moltes vegades, la cuina sempre ens sorprèn.
Si us plau, tasteu el pa amb mel i nous!
Us ho dic seriosament, eh?
Resulta que com passa amb el pa amb plàtan o el pa amb codony, el resultat de combinar pa amb mel i nous és extraordinari.
Feu-me cas!

INGREDIENTS
llesques de pa de pagès torrades
mel
nous

ELABORACIÓ
Com sempre, si teniu l'oportunitat de comprar pa de pagès cuit en forn de llenya, molt millor.
Tallarem una llesca ben maca.
Compte, no us talleu!
Fantàstic!
Si podeu torrar el pa en una graella amb brasa de llenya molt millor. Altrament, poseu la llesca o llesques de en una safata de forn i torreu-les al forn o a la torradora.
Preparem els ingredients.
Avui utilitzaré una mel de "mil flors", una barreja molt saborosa.
Hi posarem una bona quantitat de mel sobre la llesca de pa torrat encara calenta...
que hi hagi per tot arreu i en abundància.
I finalment posarem nous o trossos de nou per sobre de la torrada.
I aquí la teniu acabada.
És una llesca de pa molt saludable.
Feu-me cas i tasteu-la. Que si és una mica eixut tot plegat? No us diré que no, però tasteu-la.
Bon profit!


I PER BEURE...
Hi ha receptes i plats que sobrepassen el maridatge. Per poder pensar quin és el millor vi/cava que pot lligar amb una recepta cal ser franc i pensar que més d’una vegada, la recepta superarà la possibilitat. En tot cas està clar que sí que podrem prendre un vi dolç de moscatell amb aquest pa amb mel i nous, però fins i tot la combinació serà sempre en detriment del vi donada la contundència del sabor de la mel.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

7 comentaris :

  1. Energètica i cardiosaludable. Què més volem? ;-))

    ResponElimina
  2. Ains! Que estic en plena operació bikini! Això no pot ser, aquest cap de setmana m'he possat morada a merengues i ara això! jajaja M'encanta aquesta combinació, em recorda quan vaig de viatge,aquesta recepta teva d'avui és un classic dels meus esmorzars quan sóc pel mon... Normalment esmorzo molt fort per no haver d'entaular-me a l'hora de dinar i despres el sopar el fem a restaurant per probar les cuines locals, que m'encanta! És una combinació deliciosa y molt, molt energètica!

    ResponElimina
  3. Un bon berenar, no he probat mai la combinació de pa amb nous, però les nous amb mel em xiflen!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Aquest plat si em veig en cor de fer-lo...jeje😂
    Fora bromes, molt bona combinació, i més encara per les magnifiques propietats de la mel i els nous.

    ResponElimina
  5. Aquest plat si em veig en cor de fer-lo...jeje😂
    Fora bromes, molt bona combinació, i més encara per les magnifiques propietats de la mel i els nous.

    ResponElimina
  6. Mmmm boníssim, jo si que he provat aquesta combinació i m'encanta!! Un petó!

    ResponElimina
  7. Aquest pa fa una pinta molt i molt bona. I tot i que no sóc massa aficionat a les nous, la veritat és que combinades amb mel i una bona llesca de pa de pagès ben torrada... han de ser boníssimes.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !