inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

dimecres, 9 d’abril de 2014

Ous remenats amb alls tendres


>Recepta número 733 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
En aquest blog ja hem vist com fer uns ous remenats amb altres ingredients.
Avui els alls tendres, tan peculiars i agradables en boca, seran els protagonistes.
Es fan exactament igual que els Ous remenats amb espàrrecs de marge (737) que ja vam veure fa ben poc.
Les imatges corresponen a menys de la meitat de les quantitats proposades a la recepta.



INGREDIENTS
8 ous
1 manat d'alls tendres
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
  Primer netejarem els alls tendres.
Si són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.
Pelarem els alls tendres i tallarem la part més verda.
A mi m'agrada retirar la part més verda de la fulla i una mica la part dura de l'arrel.
Els netegem a sota de l'aixeta.
Ara els trinxarem a la mida que més ens agradi.
En un plat fondo hi trencarem els ous.
Els hem de batre lleugerament...
... no cal barrejar del tot el rovell i les clares. Ho salarem lleugerament.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els alls tendres.
Quan agafin un bonic color daurat ja els tindrem a punt.
A continuació, hi abocarem els ous...
... i immediatament ho barrejarem tot plegat...
... sense deixar de remenar. No espereu que a que es faci del tot. A la vista, l'ou ha de quedar lleugerament cru. La calor passiva o residual del conjunt li donarà la cocció que falta a l'ou.
Ho emplatarem i ho servirem ben calent.
Es pot acompanyar d'unes llesques de pa torrat o fregit.
Bon profit!

I PER BEURE...
Cent x Cent Celler: Vins del Tros DO Terra Alta
Varietats: Garnatxa Blanca.
Preu aproximat: 12€
La garnatxa blanca és la varietat estrella de la DO Terra Alta. Cada vegada s’elaboren més vins i amb més qualitat a aquesta denominació d’origen. Lluny queden les veus que parlaven de vins forts amb molt de grau. Hem escollit un dels vins representatius de la varietat, el cent x cent garnatxa blanca del celler Vins del Tros a Vilalba dels Arcs, per què considerem que potser un dels vins que us pugui introduir dins la varietat. Al nas trobareu préssecs de vinya i peres blanques i també prunes de la varietat Claudia. Ja a la boca les fruites seran confitures i quan us l’empasseu percebreu la densitat i com s’enganxa lleugerament amb un post gust llarg i fresc. No sé qui remenarà més, els ous o vosaltres la copa.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !