inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 9 d’abril de 2014

Ous remenats amb alls tendres


>Recepta número 733 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
En aquest blog ja hem vist com fer uns ous remenats amb altres ingredients.
Avui els alls tendres, tan peculiars i agradables en boca, seran els protagonistes.
Es fan exactament igual que els Ous remenats amb espàrrecs de marge (737) que ja vam veure fa ben poc.
Les imatges corresponen a menys de la meitat de les quantitats proposades a la recepta.



INGREDIENTS
8 ous
1 manat d'alls tendres
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ
  Primer netejarem els alls tendres.
Si són de pagès, com aquests, notareu una flaire intensa i característica.
Pelarem els alls tendres i tallarem la part més verda.
A mi m'agrada retirar la part més verda de la fulla i una mica la part dura de l'arrel.
Els netegem a sota de l'aixeta.
Ara els trinxarem a la mida que més ens agradi.
En un plat fondo hi trencarem els ous.
Els hem de batre lleugerament...
... no cal barrejar del tot el rovell i les clares. Ho salarem lleugerament.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els alls tendres.
Quan agafin un bonic color daurat ja els tindrem a punt.
A continuació, hi abocarem els ous...
... i immediatament ho barrejarem tot plegat...
... sense deixar de remenar. No espereu que a que es faci del tot. A la vista, l'ou ha de quedar lleugerament cru. La calor passiva o residual del conjunt li donarà la cocció que falta a l'ou.
Ho emplatarem i ho servirem ben calent.
Es pot acompanyar d'unes llesques de pa torrat o fregit.
Bon profit!

I PER BEURE...
Cent x Cent Celler: Vins del Tros DO Terra Alta
Varietats: Garnatxa Blanca.
Preu aproximat: 12€
La garnatxa blanca és la varietat estrella de la DO Terra Alta. Cada vegada s’elaboren més vins i amb més qualitat a aquesta denominació d’origen. Lluny queden les veus que parlaven de vins forts amb molt de grau. Hem escollit un dels vins representatius de la varietat, el cent x cent garnatxa blanca del celler Vins del Tros a Vilalba dels Arcs, per què considerem que potser un dels vins que us pugui introduir dins la varietat. Al nas trobareu préssecs de vinya i peres blanques i també prunes de la varietat Claudia. Ja a la boca les fruites seran confitures i quan us l’empasseu percebreu la densitat i com s’enganxa lleugerament amb un post gust llarg i fresc. No sé qui remenarà més, els ous o vosaltres la copa.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !