inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 17 d’abril de 2014

Mousse de maduixa amb estofat de fruits vermells


>De postres fets amb maduixa hi ha per parar un carro.
I gairebé tots son recomanables ja que la maduixa és una fruita molt agraïda i versàtil.
Avui veurem com fer una senzilla mousse de maduixa amb un estofat de fruits vermells, que engalanarem amb pasta brisa per fer-la més interessant a la vista. He triat la pasta brisa perquè tolera millor la humitat que la pasta de full i aguantarà cruixent més temps.
La decoració us pot agradar més o menys però jo la considero un aspecte secundari de la recepta. És en aquests moments que la imaginació, la creativitat i el talent de cada cuiner o cuinera s'ha de reflectir.
Jo no em considero cap artista en termes creatius, però també reconec que n'hi ha de pitjors, tot sigui dit.
Com passa amb totes les mousses, podeu incorporar nata muntada i gelatina (en pols o en fulles) o fins i tot una mica d'agar-agar per a proporcionar fermesa i resistència a les clares muntades. En aquest cas, i com que s'havien de consumir tot seguir, he optat per no posar-ne res addicional.
En qualsevol cas, les d'avui són unes bones postres.
I es que, de vegades, no costa pas gaire fer somriure de felicitat aquells als qui servirem, oi?
Només cal treballar, treballar i treballar, i posar-hi ganes, és clar.
Us recomano la lectura prèvia de l'Estofat de fruits vermells.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
200 g de maduixes tallades a trossos
1/2 plàtan tallat a trossos
1 iogurt natural
3 cullerades sucre
2 clares + 3 cullerades de sucre
estofat de fruits vermells
concentrat de grosella

Per fer la decoració
pasta brisa
tires de cobertura de xocolata negra
fulles  de menta
maduixes senceres

VARIANTS:
- Podeu substituir la pasta brisa per pasta de full o per una neula, un carquinyoli, etc.
- Si no teniu concentrat de grosella no n'hi poseu
- S'hi pot afegir una mica de licor

ELABORACIÓ
Començarem per preparar la decoració de pasta brisa, ja que l'hem de coure i trigarà uns 20 minuts.
Omplim un motlle de tartaletes amb pasta brisa. De fet, no cal que siguin tartaletes, podeu fer servir la forma que més us agradi.
Ho posem a coure a 190-200ºC durant uns 15-18 minuts. No us preocupeu si s'inflen, que avui no les hem de farcir. Tot i així, si voleu, les podeu punxar una mica durant la cocció.
Rentem i tallem les maduixes a trossos. Procureu triar les més madures.
Farem el mateix amb un plàtan ben madur.
Tot a trossos. No importa la mida ja que tot seguit ho triturarem.
Tallar la fruita només serveix per ajudar la batedora.
Aboquem tota la fruita dins el pot de triturar. Hi afegirem tres cullerades de sucre.
També hi afegirem un iogurt natural, que pot ser de tipus grec o normal.
Ara, el concentrat de grosella. Aquest producte ens aportarà color, aroma i gust
Amb un tap en tenim prou.
I ho triturem amb la batedora elèctrica.
Us quedarà una mena de batut força líquid. Ho reservem.
Les tartaletes de pasta brisa ja són cuites. Les reservem
Ara, a banda, munteu les clares amb el sucre. Recordeu que el sucre li heu d'afegir quan ja estiguin pràcticament muntades, tal i com fer amb la merenga.
Mentre es munten les clares prepararem les racions individuals. Jo utilitzaré uns gots baixos molt adients per aquest tipus de presentacions, però podeu triar copes amples.
Començarem per aplicar una primera capa d'estofar de fruits vermells.
Vigileu que us quedi maco vist des de l'exterior.
Ara, en un bol, barregeu les clares muntades amb el 90% de la fruita triturada. En reservarem una mica per a la decoració final.
La barreja ha de ser suau, evitant d'abaixar en excés les clares.
Però d'altra banda també us ha de quedar ben integrat.
Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis i ample.
L'omplim.
A continuació, ja podem escudillar els gots.
Ompliu el got fins 4/5 parts aproximadament.
Com us comentava, podeu emprar copes més amples, com les de gelat.
Ara comencem la decoració.
Col·loquem una tartaleta de pasta brisa sobre la mousse.
A continuació hi tirarem una cullerada de la fruita triturada amb iogurt que hem reservat.
Molt bé.
Ara, tallarem una maduixa sense partir-la del tot...
i la col·locarem en un lateral del got.
La fulla de menta que no falti. A banda d'aromatitzar l'ambient, dóna un important toc refrescant a la vista.
I ja per acabar, unes tires de xocolata que tenia fetes d'unes altres postres. Però podeu improvisar qualsevol cosa de xocolata.
La copa l'he decorat amb una tanca de xocolata. Tot això es fa molt fàcilment amb un cornet de paper (veure consells) i la cobertura de xocolata fosa.
Ja només ens queda posar-les a refredar a la nevera un parell d'hores.
I ja les podeu servir de postres.
Fan goig o no fan goig?
Estaven molt bones, certament.
Una copeta de cava, no?
Bon profit!

I PER BEURE...
Nèctar Terrenal Semi Dolç Cava de Postres Celler: Llopart DO Cava
Varietats: Xarel·lo i Parellada. 30 mesos de criança en rima.
Preu aproximat 12€
No em cansaré de repetir que les postres necessiten caves que també siguin una mica dolços perquè no lligarà de cap manera si no és així. Per tant mínim un cava brut, (i no tots) i millor un cava semi de categoria. Hem escollit un dels cellers Llopart que es caracteritzen per la qualitat excepcional de tots els seus caves.
Al nas trobareu aromes de raïm madur, pomes i peres en confitura. Ja a la boca aquests aromes es mantindran però a més trobareu notes de mel i fruits secs ja que el vi base ha passat per un temps en barrica. Per la seva dolçor, que mai us resultarà excessiva ja que us ho esteu menjant amb unes postres, crec que les maduixes estaran contentes.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

3 comentaris :

  1. Fan molt de goig sí senyor! Han de ser delicioses!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Deliciosssss i refrescant!!!!!!!!! Altra recepte teva pendent de fer!!!!!

    Una abraçada Albert.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !