inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 3 d’abril de 2014

Magret d'ànec amb estofat de fruits vermells


>Aquesta no és una recepta tradicional del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, je, je.
I es que, en realitat, no és una recepta tradicional catalana.
De moment, és clar.
Però ho podria ser, oi?
Avui veurem com preparar un magret d'ànec amb un estofat de fruits vermells.
Els fruits vermells els podeu trobar congelats tot l'any a les botigues "La Sirena", així com el magret mateix. Si trobeu fruits vermells naturals molt millor, no cal dir-ho.
La particularitat d'aquest plat és la cocció del magret i el tipus de salsa que l'acompanya, habitualment dolça. Podeu preparar una amb ingredients com la taronja, els gerds, les figues, etc, però sempre es recomana fer-ne una reducció amb sucre o vins dolços del tipus de l'Oporto, Moscatell o Pedro Ximenez,
La textura de la salsa va a gustos. Es pot fer més o menys espesa. També podeu liquar-la afegint-t'hi el greix que deixa anar l'ànec, tot i que jo no recomano aquesta última pràctica degut al seu alt contingut en greixos saturats.
Us recomano llegir prèviament la recepta de l'Estofat de fruits vermells que acompanya aquest magret.

INGREDIENTS
estofat de fruits vermells
1 magret d'ànec
sal en escates (tipus "Maldon")

ELABORACIÓ
Com us comentava, prèviament prepararem l'estofat de fruits vermells.
Un cop el tenim, el podem triturar amb una batedora elèctrica per deixar-ho més fi.
Si us molesten les llavors també es pot colar. Reservem aquest estofat.
Ara, el magret.
El magret es caracteritza per una pell molt greixosa i gruixuda alhora.
Per a facilitat la cocció farem uns talls al biaix sobre el greix sense arribar a tocar la carn.
A continuació, farem el mateix en la direcció oposada procurant que ens quedin daus de greix.
En aquest punt, ja podeu posar a escalfar la planxa. Empebreu el magret.
Amb la planxa molt calenta, començarem la cocció del magret per la part del greix.
De seguida notareu que deixa anar molt greix.
Heu de tenir-lo entre 6 i 8 minuts.
Passat aquest temps obtindrem una capa cruixent de greix.
Tot aquest greix, com us comentava a la introducció, es pot aprofitar per a la salsa, però jo no ho recomano per qüestions de salut.
Seguidament, posem a coure el magret per l'altra banda...
i el tindrem de 2 a 4 minuts, segons els gustos.
Podeu comprovar la cocció fent-hi un petit tall.
El magret ha de quedar pràcticament cru de dins i ben daurat per fora.
Aquesta és una magnífica cocció. Talleu-lo al vostre gust.
Emplatarem directament. Posarem una capa d'estofat de fruits vermells...
i al damunt el magret amb una mica de sal en escates.
Serviu-lo immediatament.
Només ens quedarà buscar el millor maridatge per a un plat força especial.
Bon profit!

I PER BEURE...
Microvins Samsó Nou Parcel·les Celler: La Vinyeta. DO. Empordà.
Varietats: Carinyena. 9 mesos de pas per barrica de roure francès.
Preu aproximat: 18€
Com sempre, ens agrada seguir sorprenent-vos amb vins de petites produccions que tot i que potser seran difícils de trobar, (d’aquest samsó hi ha màxim 700 ampolles), així poder us animeu a anar a fer enoturisme (anar a visitar un celler) a l’Empordà i compreu l’ampolla allà.
La vinya d’aquest vi està dispersa per nou parcel·les, és gran i dóna poc fruit; el resultat és un vi ple d'aromes de fruits vermells i negres que pugen al nas quasi bé com en compota. Del pas per barrica trobareu, quan el tingueu ja a la boca, les notes de cacau, xocolata i torrats. Un vi que definirem com a elegant, original i llaminer, pensat per a un plat com aquest: elegant, original i llaminer.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

5 comentaris :

  1. Ostres! Que no he sopat encara! Quina gana m'ha agafat de sobte...

    ResponElimina
  2. quin espectacle!!!
    A nosaltres ens agrada molt amb figues, però la propera et copio aquest estofat de fruits vermells ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Hola! Amb quin altre vi podria substituïr el Pedro Xinenez? Amb Moscatell serveix? Visc a Alemanya, i a vegades se'm fa difícil trobar segons quin producte....merci!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !