inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 2 d’abril de 2014

Estofat de fruits vermells



>Us presento una recepta que pot servir d'acompanyament a molts plats, sobretot de carn i, no cal dir, a tota mena de postres dolços.
És un estofat i això significa que la seva textura és més propera a la melmelada que a una salsa.
De fet. és una recepta dels germans Roca i per això respectarem el nom, tot i que si li dieu melmelada o compota tampoc no serà cap mentida.
Aquesta textura base us permetrà generar salses més liquides afegint-t'hi llet evaporada, nata, brou, sucs o aigua.
De fruits vermells congelats ja se'n poden trobar tot l'any al supermercat més proper.
Som-hi!


INGREDIENTS
500 g de fruits vermells
120 g de sucre
el suc de mitja llimona
1 rajolí de vi Pedro Ximenez

VARIANTS:
- Podeu afegir una mica més de sucre i obviar el vi
- Podeu fer aquest estofat amb una sola fruita vermella

ELABORACIÓ
He utilitzat un assortiment de fruits vermells congelats de les botigues "la Sirena".
Ho pesem i ho aboquem dins un bol per portar-lo a ebullició.
Hi afegim el sucre també.
Ara, agafarem mitja llimona...
i n'extraurem tot el suc.
L'aboquem dins el bol.
Ho remenem una mica i ho posem a escalfar a foc baix.

A mi m'agrada afegir-hi una mica de Pedro Ximenez.
Un raig.
Ho remenem una mica.
I deixem que bulli tranquil·lament.
Ha de coure durant uns 20-25 minuts.
Poc a poc notareu com la salsa redueix i es concentra...
agafant una textura tipus melmelada.
Passat aquest temps, ho triturarem amb una batedora elèctrica per deixar l'estofat ben fi.
Si us molesten les llavors es pot colar, però a mi ja m'està bé amb llavors.
Aquest estofat es pot servir tebi, fred o calent, segons convingui.
Per exemple, és un bon acompanyament per al Magret d'ànec, que veurem properament.
Bon profit!

6 comentaris :

  1. A mi m'encanta acompanyar el magret amb les melmelades de móres que jo mateixa faig a casa, al mes de setembre, després d'haver-les anat a collir als marges de bosc i camps. Però mira, si no n'hi ha, sempre podem fer servir aquesta barreja congelada, que pel color bonic que té, sembla ben bona, també!

    ResponElimina
  2. Te ha quedado estupenda, muy rica para acompañar las carnes, me ha gustado. Bss.

    ResponElimina
  3. Quina canya de salsa Albert! Quina gana...

    ResponElimina
  4. @Marina, acabat de collir ha de ser la repera!

    @Conchi, gracias compi!

    @Enric, bona bona, si senyor

    ResponElimina
  5. Hola,

    Quina pinta que té aquesta salsa ???

    On podem comprar el vi de la varietat Pedro Ximenez ??? Té alguna caracterísitca especial ???

    ResponElimina
  6. @Bernat, Pedro Ximénez és una varietat, no una marca. El pots trobar en qualsevol supermercat o gran superfície. Gràcies pel comentari.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !