inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 26 d’abril de 2014

Braç de gitano amb vel de rosa i cruixent de sucre


>Aquest cap de setmana se celebra la 3ª edició de les Jornades Gastronòmiques de la rosa a Sant Feliu de Llobregat, el meu poble. He volgut participar en aquestes jornades amb una aportació acolorida. En el fons, són unes postres tradicionals però presentades amb un vel de rosa molt aromàtic, un cruixent de sucre i uns pètals comestibles de rosa. Si voleu saber com elaborar el braç de gitano us recomano la lectura prèvia d'aquesta recepta.
A la secció Consells trobareu on comprar tots aquests productes de pastisseria.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 tall de braç de gitano de nata amb gema cremada
pètals de rosa

Per fer el vel de rosa
200 ml d'aigua
10 gotes d'essència de rosa
un mica de colorant vermell alimentari
3 g d'agar-agar

Per fer el cruixent de sucre
200 ml d'aigua
200 g de sucre

ELABORACIÓ
Comencem per fer el cruixent de sucre. Recordeu que el braç de gitano ja l'haurem fet amb anterioritat.
Aboquem l'aigua dins un cassó.
 Hi posem també el sucre.
 Ho remenem una mica i ho portem a ebullició.
 És interessant fer ús d'un termòmetre de cuina, tot i que el caramel es pot fer a ull.
 Quan comenci a agafar color daurat...
 i el raig sigui consistent, ja el tindrem fet.
 Això succeix en arribar als 40ºC, aproximadament.
 El deixarem reposar uns minuts, ja que cremarà molt.
ATENCIÓ: Perill de cremades! Aneu amb molt de compte amb la manipulació del caramel.
 Podem utilitzar un cullerot per a donar formes al sucre.
 Tireu una mica de sucre per sobre i...
 de seguida podreu retirar una semi-esfera de sucre.
 En un paper cuisson, podeu fer formes diverses...
 embolicar-ho, i compte que crema...
 i quan sigui fred desembolicar-ho.
 Us quedaran peces de sucre cruixent de formes aleatòries. Ho reservem (a la nevera no).
 Posem 200 ml d'aigua en un cassó...
 i les 10 gotes d'aroma de rosa. Vigileu, ja que cada fabricant té la seva pròpia posologia.
 Ummm... sembla un ram de 500 roses aquest pot petit!
Posem l'essència de rosa dins el cassó.
 Ara hi afegirem una mica de colorant vermell.
Una quantitat molt petita ens donarà molt de color.
 I finalment l'agar-agar, que podeu comprar en qualsevol herbolari. És un gelificant molt potent.
 Pesem 3 g per 200 ml d'aigua.
 Els hi aboquem...
 i ho remenem bé fins que bulli. S'ha de dissoldre completament.
 A continuació, l'abocarem en una safata on es refredarà.
 He comprat algunes roses comestibles per a decorar el plat.
Recordeu que no podeu consumir les roses comprades a la floristeria, han de ser especials per al sector de la gastronomia.
 Hi ha de tots els colors.
 La gelatina de rosa ja ha quallat.
 La podem tallar i manipular tranquil·lament.
 Anem a muntar el plat, doncs. Tallem una porció de braç de gitano de nata amb gema cremada.
 I decorem el plat.
Desprès de col·locar tots els elements ja comentats, he fet caure una mica de cacau en pols sobre aquesta presentació.
 Potser trobeu que és una presentació massa colorida.
Una presentació més austera també pot ser més elegant.
Bon profit!

7 comentaris :

  1. Ets el rei de les postres.....pero es que deus tenir la pastisseria muntada a casa..jejeje..
    Genial.

    una abraçada Albert

    ResponElimina
  2. Preciós! Fa venir ganes de menjar-s'ho de seguida. Pert, he fet la merenga amb la teva recepta, amb la Pavlova no m'he atrevit perque no tenia gaire temps ni fruita vermella, però ja caurà! Quan hagi descarregat les fotos ja t'ho ensenyaré, está boníssima!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. Albert estas que te sales con esta presentación¡¡
    Bona cuina artista

    ResponElimina
  4. Te superas cada día chavalote, menuda pinta.

    ResponElimina
  5. Quina obra d`art Albert!!!!! Feliçitats.

    ResponElimina
  6. @Dolors, juas!...una mica si
    @Pilar, ok me la miraré
    @Miquel, gracias tete!
    @Numosar, gracias por la visita y un besito al rubio.....al rubio digo, no al calvo!
    @Lourdes, no n'hi ha per tant!, je,je
    Gràcies a tots!

    ResponElimina
  7. M'encanten les teves receptes dels braços de gitano. Seguint les teves instruccions, no pot fallar mai! T' haig de dir que la meva família família els encanta i mi fer-los. Et fan quedar de meravella! Moltes gràcies per la teva feina, té molt de mèrit.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !