inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Arròs de crancs de roca Grasoletes de bacallà Pinya cremada al rom Sopa de meló amb encenalls de pernil ibèric Maires fregides Trufes gelades

dimecres, 9 d’abril de 2014

ARTICLE: Fira Alimentària 2014


Recentment s'ha celebrat la Fira Alimentària 2014.
Malauradament jo no he pogut assistir-hi personalment però  us adjunto l'experiència de la Xantal, la meva cunyada.
Només diré una coseta: em sembla molt malament que aquesta fira duri tan poc i encara em sembla més malament que sigui de dilluns a dijous sense tenir la possibilitat d'anar en cap de setmana. Estic convençut que una planificació de la fira en cap de setmana tindria molt més èxit.VISITA A LA FIRA DE L’ALIMENTÀRIA 2014

El passat dia 02 d’Abril em vaig acostar a la Fira Alimentaria 2014 disposada a passar unes horetes entre les últimes novetats gastronòmiques, i les de sempre, és clar.
De primer vaig visitar el pavelló internacional, dedicat a cuines d’arreu del món, amb els productes de cada tradició culinària. Hi havia molta gent i un cert aire d’orgull patriòtic en cada estand. No cal dir que allà es pot trobar del bo el millor. A mi em va fer gràcia un petit estand Tailandès que oferia un tastet de les seves salses exòtiques, “chutneys” agredolços, combinacions amb xili i fruites, i en vaig tastar una que no em vaig poder estar de comprar, tot i que jo em pensava que a la fira no es venia res, potser em van fer una excepció, i em va costar només 1 euro, una ampolla de chutney de pebre negre, que acompanya molt bé la carn.
Seguidament em vaig acostar al pavelló de multi-producte on s’exposen la majoria de marques, diguéssim multi-marca, i que fan diversos productes alimentaris. Va ser força entretingut i vaig poder picar coses en alguns estands, fins i tot els d’Aneto feien paelles en directe per oferir després als visitants, sense cap restricció.
Un altre espai que em va agradar molt particularment i que no recordo si tenia un pavelló especial, és el dels formatges, ja que a mi m’agraden molt, i en vaig poder tastar uns quants, aquell gorgonzola, ummm… només faltava que juntament amb els formatges, acompanyessin una mica de vi negre i llestos.
Després vaig anar a fer una passejada pel pavelló del vins i caves, i em vaig poder acostar a l’estand de Codorniu a fer una copa de cava, estava molt ben muntat, i per sort vaig poder seure una mica, que ja començava a estar cansada.
Els pavellons finals es dedicaven a shows en directe i tasts, i s’hi podien veure diversos xefs cuinant, i diversos clients a la barra esperant tastar les exquisideses que havien cuinat. Així mateix hi havia mostra de vins, i es podien fer unes copes sense compromís.
Un cop arribat aquí vaig decidir marxar perquè els peus ja em deien prou, i amb la sensació d’haver fet una agradable visita a la fira.
Xantall Ferrer
Col·laboradora del blog La cuina de sempre .CAT2 comentaris :

 1. M'agrada aquesta fira!!
  Fa dos anys vaig tindre l'opurtunitat d'anar-hi,
  (el meu cunyat esta en unes caves, aquest any no ha pogut ser) ,
  i t'asseguro que val la pena.... ara... amb un dia no n'hi ha prou ehh??

  Fotos boníssimes gràcies!!!enhorabona per la Xantal!!

  ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !