inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 9 d’abril de 2014

ARTICLE: Fira Alimentària 2014


Recentment s'ha celebrat la Fira Alimentària 2014.
Malauradament jo no he pogut assistir-hi personalment però  us adjunto l'experiència de la Xantal, la meva cunyada.
Només diré una coseta: em sembla molt malament que aquesta fira duri tan poc i encara em sembla més malament que sigui de dilluns a dijous sense tenir la possibilitat d'anar en cap de setmana. Estic convençut que una planificació de la fira en cap de setmana tindria molt més èxit.



VISITA A LA FIRA DE L’ALIMENTÀRIA 2014

El passat dia 02 d’Abril em vaig acostar a la Fira Alimentaria 2014 disposada a passar unes horetes entre les últimes novetats gastronòmiques, i les de sempre, és clar.
De primer vaig visitar el pavelló internacional, dedicat a cuines d’arreu del món, amb els productes de cada tradició culinària. Hi havia molta gent i un cert aire d’orgull patriòtic en cada estand. No cal dir que allà es pot trobar del bo el millor. A mi em va fer gràcia un petit estand Tailandès que oferia un tastet de les seves salses exòtiques, “chutneys” agredolços, combinacions amb xili i fruites, i en vaig tastar una que no em vaig poder estar de comprar, tot i que jo em pensava que a la fira no es venia res, potser em van fer una excepció, i em va costar només 1 euro, una ampolla de chutney de pebre negre, que acompanya molt bé la carn.
Seguidament em vaig acostar al pavelló de multi-producte on s’exposen la majoria de marques, diguéssim multi-marca, i que fan diversos productes alimentaris. Va ser força entretingut i vaig poder picar coses en alguns estands, fins i tot els d’Aneto feien paelles en directe per oferir després als visitants, sense cap restricció.
Un altre espai que em va agradar molt particularment i que no recordo si tenia un pavelló especial, és el dels formatges, ja que a mi m’agraden molt, i en vaig poder tastar uns quants, aquell gorgonzola, ummm… només faltava que juntament amb els formatges, acompanyessin una mica de vi negre i llestos.
Després vaig anar a fer una passejada pel pavelló del vins i caves, i em vaig poder acostar a l’estand de Codorniu a fer una copa de cava, estava molt ben muntat, i per sort vaig poder seure una mica, que ja començava a estar cansada.
Els pavellons finals es dedicaven a shows en directe i tasts, i s’hi podien veure diversos xefs cuinant, i diversos clients a la barra esperant tastar les exquisideses que havien cuinat. Així mateix hi havia mostra de vins, i es podien fer unes copes sense compromís.
Un cop arribat aquí vaig decidir marxar perquè els peus ja em deien prou, i amb la sensació d’haver fet una agradable visita a la fira.
Xantall Ferrer
Col·laboradora del blog La cuina de sempre .CAT



















2 comentaris :

  1. M'agrada aquesta fira!!
    Fa dos anys vaig tindre l'opurtunitat d'anar-hi,
    (el meu cunyat esta en unes caves, aquest any no ha pogut ser) ,
    i t'asseguro que val la pena.... ara... amb un dia no n'hi ha prou ehh??

    Fotos boníssimes gràcies!!!enhorabona per la Xantal!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !