inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 14 de març de 2014

Tartaletes de músic


>En aquest blog ja hem vist com fer unes Tartaletes de crema amb fruita i xocolata molt interessants.
Avui us porto una variant d'aquelles tartaletes de crema presentades com unes postres de músic.
Ja sabeu que les postres de músic són unes postres que combinen fruits secs amb una copeta de mistela o moscatell.
Per tant, he volgut integrar el xarrup de moscatell a la tartaleta canviant la textura del moscatell i convertint-lo en una gelatina. Per veure el pas a pas us recomano la lectura prèvia de la recepta "Semiesferes de moscatell gelificat". També necessitareu tenir feta prèviament la crema pastissera. La pasta brisa la podeu fer a casa (és molt fàcil) o també podeu comprar-la ja feta.
La resta, es qüestió de posar-hi imaginació.
Som-hi!


INGREDIENTS
1 planxa de pasta brisa
crema pastissera
fruits secs (nou, ametlla, avellana, panses, figues, dàtils i pinyons)
semiesferes de moscatell gelificat
gelatina de poma
fulles de menta fresca

VARIANTS:
- Podeu decorar les tartaletes de crema amb els fruits secs que més us agradin

ELABORACIÓ
Començarem per estirar la pasta brisa.
Heu de procurar obtenir un gruix d'uns 3 o 4 mil·límetres aproximadament.
Amb l'ajuda d'un tallant o un got mateix...
...retallarem porcions de pasta brisa..
...que col·locarem directament en el motlle.
El motlle pot ser de qualsevol material. Aquests de silicona són ideals.
Si voleu saber on comprar-los visiteu la web de Silikomart.
Com us comentava a la introducció, ja tindrem feta la crema del dia anterior.
Omplirem una mànega pastissera i escudillarem els motlles. Procureu no arribar fins a dalt de tot. Hem d'omplir 3/4 parts de la tartaleta amb la crema.
Un cop tinguem totes les tartaletes plenes, les col·locarem en una safata de forn i les courem durant uns 15 minuts a uns 200º graus aproximdament.
Un cop cuites, les deixarem refredar una estona.
La pasta brisa és molt fàcil de desemmotllar. No tindreu problemes.
Les reservem.
A continuació, i amb les tartaletes fredes, acabarem d'omplir la tartaleta amb més crema pastissera.
La crema ja cuita garantirà una estabilitat i solidesa a aquest pastisset i la crema sense coure ens aportarà el toc de frescor i la textura en boca. També ens ajudarà a que la decoració s'enganxi millor.
Ja les tenim a punt per decorar.
Ara, els fruits secs.
Preparem el contingut de cada tartaleta. Totes han de ser iguals.
Si el dàtil té pinyol, l'heu de treure. Feu un petit tall, surt fàcilment.
I comencem...
...per col·locar un dàtil i una semiesfera de moscatell gelificat.
Si talleu les figues per la meitat quedaran més maques a la vista.
Una mica de figa...
...ara la nou...
..i seguidament l'ametlla, l'avellana, unes panses i uns pinyons.
Per últim, escalfarem una mica de gelatina de poma per a donar brillantor al conjunt.
Recordeu que a la secció Consells d'aquest blog trobareu on comprar productes de pastisseria.
Ben coberts de gelatina.
Per no presentar totes les tartaletes iguals, he optat per fer unes quantes de crema cremada amb maduixa.
Només heu de posar una mica de sucre i cremar-les, amb pala o amb bufador.
Perfecte.
El color de mitja maduixa trencarà la monotonia groga.
I ja les podem presentar en una safata adient.

Reserveu-les a la nevera i no les conserveu més de dos o tres dies: la crema i la fruita de seguida es posen lletges.
I aquí teniu una tartaleta de músic ben bona.
Evidentment, unes postres com aquestes s'han de maridar adequadament.
Bon profit!

I PER BEURE...
Bac de les Ginesteres dels Aspres  Celler: Vinyes dels Aspres.  DO Empordà
Varietats: Garnatxa Roja.  Elaboració: Sol i Serena 60 mesos.
Preu aproximat: 42€
Ep,  que ningú s’espanti pel preu del vi. Aquestes joies són vins per fer una copeta de tant en tant, o per regalar a un aficionat plus. En tot cas paga la pena explicar el procediment d'elaborar un vi a sol i serena.
Aquest vi passa per un llarg procés abans arribar a l’ampolla. Primer les panses (el raïm s’agafa quasi pansificat de la planta) s’assequen al sol, desprès es premsen,  es fermenta el vi als dipòsits i llavors es diposita dins unes ampolles grosses que se’n diuen, en castellà, damajuanas. Allà es quedarà el vi 60 mesos, o sigui 5 anys, rebent la llum del sol i de la lluna. I el vi resultant quin serà?.  Hi ha molta fruita en compota al nas, préssec, prunes blanques i un toc de mel i cafè a la boca. Sublim. Sentireu tocar els “músics” de les tarteletes!

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

5 comentaris :

  1. Es nota la veterania de pastisser, en aquesta recepta! La de l'esfera de moscatell és tota una obra d'art! I la de maduixa, és preciosa, també. Bon cap de setmana, Albert!

    ResponElimina
  2. Albert es una combinacion muy buena y sabrosa,que solo verlo ya gusta y apetece mucho probarlo incluido esa mar....a de semiesfera de moscatell jaja
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Això ja comença a ser obra d'Art Albert!! una preciositat...i la pesentació excel,lent!!.

    Bon diumenge!!

    ResponElimina
  4. @Marina, moltes gràcies maca!

    @Miquel, efectivamente, combinación rica i más o menos sana

    @Dolors, igualment!

    @Calvin, jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !