inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 26 de març de 2014

Salsa de pebrots del piquillo


Avui veurem com elaborar una salsa amb pebrots de Piquillo de Lodosa
És una salsa força interessant i versàtil. Depenent de la quantitat de llet que hi posem, la salsa tindrà un gust més fort o més suau i, per tant, la intensitat de gust la podem adaptar al nostre gust.
Es pot consumir freda, tèbia o calenta, i funciona bé amb peix, carn, verdura, bolets, etc.

INGREDIENTS
1 cullerada de picada d'all i julivert
200 g de pebrots del piquillo escalivats
1 ceba
50 g d'alls tendres
200 g de llet evaporada
pebre negre
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu obviar la picada d'all i julivert
- Podeu afegir una mica de tabasc i donar-li un punt picant
- Es pot consumir freda, tèbia o calenta

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Els pebrots del piquillo els podeu comprar escalivats i en conserva.
El primer que farem serà posar a sofregir la ceba ben trinxada.
Quan agafi color...

...trinxarem uns mica d'all tendre i l'incorporarem a la paella.
Ho remenem tot plegat i deixem que es faci una estona més.
Prèviament he preparat una picada amb oli, sal, all i julivert fresc.
Hi posarem una cullerada. Si no en teniu, no cal que n'hi poseu.
A continuació ja podem incorporar els pebrots.
Podeu trinxar els pebrots si voleu, al cap i a la fi, ho acabarem triturant tot.
Ho deixarem fer cinc minuts més.
Seguidament, ja hi podrem incorporar la llet evaporada. Podeu fer servir nata líquida també, fins i tot, llet.
Una mica de sal...
...i esperarem uns minutets a que lligui la salsa.
Passarem el contingut de la paella a un pot...
...i ho triturarem amb una batedora elèctrica.
Us ha de quedar una salsa ben fina. Si convé, rectifiqueu de sal. Si la trobeu massa forta podeu rebaixar-la amb una mica més de llet evaporada o llet normal.
I ja la tenim acabada.
Podeu veure exemples d'ús d'aquesta salsa en receptes com el Rap amb salsa de pebrot del piquillo o Els llagostins amb gavardina.
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !