inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 25 de març de 2014

Llagostins amb gavardina


>Us presento una de les formes més atractives de servir uns llagostins que podeu presentar tipus aperitiu, tapa o pintxo. Trobareu força variants de la pasta amb la que cobrirem els llagostins i que està entre una Pasta Orly i un arrebossat clàssic. Com explico, és interessant deixar reposar la barreja una hora a la nevera i permetre als ferments de la cervesa que facin la seva feina.
Un cop fregits, es poden acompanyar de la salsa que més us agradi.

INGREDIENTS
15 llagostins "tigre"
250 g de farina
3 ous
1 raig de cervesa
1/2 sobre de llevat químic en pols
oli per fregir

VARIANTS:
- Podeu servir-los amb maionesa o amb salsa de pebrots de Piquillo

ELABORACIÓ
Diuen que els llagostins de la raça "tigre" son els més bons de tots.
Pesem i prepararem la resta d'ingredients.
 Rentem els llagostins...
...i els pelem, procurant conservar la cua.
Us han de quedar així.
A més a més, aprofiteu per estirar els budells des de la part superior...
...i us sortiran d'una sola vegada. Aquesta part del llagostí no es massa agradable en boca.
Perfecte.

Hi ha qui clava un escuradents al llagostí...
  ...per a garantir, així, que mantinguin una forma totalment recta, però jo no ho he fet. Només és un exemple.
Reservem els llagostins a la nevera i preparem l'arrebossat. Posem la farina en un bol.
A continuació hi afegirem els ous.
Ho remenarem fins a integrar els ous amb la farina. Us quedarà una barreja dura.
Ara hi afegirem un bon raig de cervesa. Jo n'he posat mitja llauna.
Ho remenem per comprovar la textura. Sembla que necessita més líquid.
Hi posem fins a 3/4 parts d'una llauna de cervesa.
Ens ha de quedar una textura cremosa.
  Hi afegirem el llevat químic en pols...
...i una mica de sal.
Ho barregem tot plegat...
...i ho deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.
A continuació, posarem abundant oli per fregir en una paella o fregidora i l'escalfarem.
Quan l'oli sigui ben calent, anirem banyant els llagostins un per un.
Agafeu un llagostí i banyeu-lo en la nostra preparació evitant d'arrebossar la cua.
Deixarem escórrer l'excés de pasta...
...i el submergirem en oli roent.
Compte! no us cremeu!
Quan tingui aquest bonic color daurat per totes dues bandes...
...el reservarem sobre un paper absorbent.
Repetirem el mateix procés amb la resta de llagostins.
Fins tenir-los tots fregits.
I els servirem immediatament, ben calentons.
Els podeu acompanyar de maionesa, allioli, salsa tàrtara, salsa de pebrots de Piquillo, salsa picant, etc.
La que més us agradi.
Els llagostins amb gavardina son un bon aperitiu que agrada a tothom.
Jo els he acompanyat amb una mica de maionesa i tabasc.

Bon profit!

I PER BEURE...
Berdié Amor Brut Reserva. Celler: Jovani Vins. DO Cava
Varietats: Macabeu, Xarel·lo , Parellada i Garnatxa Negra.
Preu aproximat : 12€
Tenim debilitat pel cava rosat per lligar amb el marisc. Volíem un de potent, amb un color atractiu i que a l’hora resultes fresc en boca.
I sí, com sempre, us demano que oloreu. En aquest cas trobareu una explosió fruital: taronges, síndries, cireres, maduixes. Ja a la boca aquestes aromes es barrejaran amb les cremes de pastisseria i d’altres com la maduixa s’expressarà en confitura.
Quan ja no quedi cava podreu dir: "S’ha acabat l’ Amor..."
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

7 comentaris :

  1. Quina delícia, Albert! A mi m'agraden molt, els llagostins amb gavardina, però sempre els he comprat ja fets o els demano als restaurants de tapes. Ara ja podré fer-los a casa, amb la teva fantàstica explicació. Això d'afegir-hi la cervesa m'ha agradat molt!

    ResponElimina
  2. Ohhh!! boníssims... jo tampoc els he fet mai però veig que son prou fàcils per fer-los.....
    Provarem

    una abraçada

    ResponElimina
  3. Hola Albert. Escric desde l'app de LCDS . M'agraden molt aquestos llagostins.

    ResponElimina
  4. Un bon aperitu, dissabte ja sé que farem per picar! aquest cava és molt bo, i les caves són en un lloc privilegiat, la visita val molt la pena.

    ResponElimina
  5. marchando unos cuantos y con el vino por supuesto.Sublimes¡¡

    ResponElimina
  6. @Marina, com a casa, res!
    @Dolors, molt fàcils, ja ho veus.
    @JaumeG, l'app de LCDS....!!!!....aviat en gaudirem tots!
    @Elsfruits, la veritat es que la combinació amb aquest cava es formidable
    @Miquel, juas,juas!
    @FamiliaVilas, i tant, carallot!
    Gràcies a tots!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !