inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 27 de març de 2014

Gírgoles a la planxa amb all i julivert


>Us agraden les gírgoles?.
Si em dieu que sí ho entendré.
Si em dieu que no també.
Quina tonteria he dit, oi?, però els que em coneixeu ja m'enteneu prou bé.
Avui en dia, aquest tipus de bolet es pot consumir durant tot l'any, com passa també amb els xampinyons, el shiitake i altres bolets de conreu.
És un bolet carnós, de gust suau, ideal per acompanyar qualsevol plat de carn o peix.
Es un bolet net, agraït i molt versàtil a la cuina.
No es tractar del millor bolet del món, ni de bon tros.
Això sí, resulta un gran recurs disponible als mercats de forma permanent.

INGREDIENTS
300 g de gírgoles fresques
oli d'oliva verge extra
julivert fresc
1 dent d'all
sal en escates

VARIANTS:
- Podeu barrejar-los amb altres bolets
- Es poden fer sense la picada d'all i julivert

ELABORACIÓ
Rentem bé les nostres gírgoles.
Les podeu fer senceres si voleu...
...però jo he optat per fer-les a trossos.
Abocarem els bolets sobre una planxa molt calenta.
Prèviament haurem fet una picada d'all i julivert. La podeu fer amb la batedora elèctrica.
Si us en sobra, la podeu conservar en un pot de vidre a la nevera durant força dies.
Tirarem unes cullerades de picada sobre els bolets.
Ummm, quina flaire que fan!
Quan estiguin daurats d'una banda, els donarem la volta.
Els servirem immediatament, molt calents.
Finalment, hi tirarem una mica de sal en escates per sobre. A banda de salar-los, aconseguirem un agradable contrast entre la textura llefiscosa del bolet i el cruixent de les escates.
Els podeu acompanyar amb una mica de pa amb tomàquet i un gran vi, és clar, com el que seguidament ens recomanen els experts.
Bon profit!


I PER BEURE...
Sola Fred Blanc Celler El Masroig DO Montsant
Varietats: Garnatxa Blanca i Macabeu.
Preu aproximat: 7€
Hi ha vins, com aquest, que agraden a tothom perquè compleixen les expectatives: bon preu i vi agradable. La combinació de les dues varietats blanques, garnatxa i macabeu, resulta sempre molt llaminera.
Al nas, la macabeu predomina tot i que és minoritària en el cupatge, i percebem aromes a peres, pomes i nespres. Ja a la boca, la garnatxa -que de les dues és la més fresca- ens neteja la boca. Però al final, just quan t’empasses el vi, el que nosaltres definim com el post gust, us quedaran sabors com si les fruites esmentades estiguessin acompanyades de crema.
En resum: La textura carnosa de les gírgoles lliga molt bé amb la macabeu i la frescor de la garnatxa és ideal per plantar cara a l’all i el julivert; és per això que hem triat aquest Sola Fred Blanc.
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

5 comentaris :

  1. Sí, un dels pocs bolets que no anem a buscar al bosc, sinó als refrigerats del súper. ha ha ha. Molt bons, amb all i julivert. Et recomano també una recepta que fa poc vaig publicar al bloc. Unes gírgoles arrebossades i regades amb un rajolí de mel. Recepta sorprenent i molt bona, promesa!! Petons, Albert.

    ResponElimina
  2. M'encanten les girgoles i segurament en faré demà per dinar, que avui toca remenat de xampinyons amb pop.

    ResponElimina
  3. Jo les faig servir sovint quan faig estofat de vedella. Molt bones.

    ResponElimina
  4. Doncs a mi no em diuen res... potser es l'unic bolet que trobo poc interesant.

    ResponElimina
  5. @Marina, ja la vaig veure la teva...molt interessant, sí.
    @Cavin, remenat de xampinyons i pop?, passa'm la recepta i la fem!
    @JaumeG, sí, es un bolet molt indicat per a posar en tota mena de guisats
    @FamiliaVilasFerrer, jo tampoc el trobo excepcional però, com el xampinyó, el podem treballar de moltes maneres.
    Gràcies per la visita!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !