inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 18 de març de 2014

Daus de sípia a la planxa


>No fa massa vam veure com fer la Sípia a la planxa amb all i julivert però coent-la sencera.
Avui us presento la versió tapa.
Uns excel·lents dauets de sípia a la planxa amb all i julivert que no deixen indiferent a ningú.
Recordeu que la sípia té dues coccions: una inferior a cinc minuts i un altre superior als 25 minuts. Qualsevol cocció intermèdia farà que la sípia us quedi dura.

INGREDIENTS
1 sípia gran tallada a daus
2 grans d'all
julivert fresc
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu barrejar-la amb calamars també tallats a duets
- Es poden acompanyar de llimona

ELABORACIÓ
Com sempre, començarem per rentar bé el peix. Si el peixater us l'ha posat sencera, no llenceu mai la melsa o "salsa marró" que podeu congelar i utilitzar per fer un altre plat mariner.
Els daus poden més o menys grans.
Posem una paella a escalfar i mentrestant preparem la picada d'all i julivert. A la recepta us indico un parell de grans d'all. Jo n'utilitzo més per què alhora estic cuinant un altre plat. No feu massa cas.
Habitualment faig les picades a mà, amb el morter, però si son quantitats grans també utilitzo la batedora elèctrica.
Un polsim de sal...
...una mica d'oli d'oliva...
...i ja només ens quedarà triturar-ho.
Que quedi ben fi.
Aquesta picada d'all i julivert la podeu conservar uns quants dies a la nevera si voleu.
Tirarem dues o tres cullerades grans de picada a la paella calenta...
...i de seguida, hi abocarem la sípia.
Si voleu podeu ruixar la sípia amb més picada.
Tot ha d'anar força ràpid i per això és imprescindible que la paella estigui ben calenta.
Deixarem fer la sípia menys de 5 minuts.
Quan comenci a agafar coloret, ja la podrem salar lleugerament i servir.
Podeu tirar una mica més de picada en cru per sobre.
I a gaudir.
I es que aquesta és una tapa que no falla mai.
Què bona!
Bon profit!


I PER BEURE...
Marqués de Gelida Xarel·lo. Celler: Vins El Cep. DO Penedès. Mono varietal de Xarel·lo . Criança en fusta de 5 mesos de roure francès.
Preu aproximat: 12€
La xarel·lo és una varietat molt fresca que lliga molt bé amb els cefalòpodes. Com tenim una picada que reforça la recepta, hem escollit un vi que hagi passat per fusta per que el vi acompanyi millor el plat. Al nas trobareu la presència d’aromes a vainilles, cremes i pastis que juntament amb el gust a les fruites típiques de la varietat que són pomes i peres us refrescaran la boca a cada glop. Què?, doncs anem per feina .

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

2 comentaris :

  1. He descobert el temps de cocció perfecte per la sípia!!!!!
    Gràcies Albert.

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Vaja, doncs a veure si no em queda dura, ja ho provaré!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !