inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 10 de març de 2014

Blat de moro escairat de l'escudella a la planxa


>No fa massa que hem vist com fer l'Escudella de blat de moro escairat, un plat molt tradicional del Berguedà. Doncs bé, també és força habitual passar per la paella el blat de moro escairat que ha sobrat l'escudella. Una nova demostració de la cuina d'aprofitament que s'ha hagut d'exercir en aquest país durant molts anys. Quin remei amics meus.
I, sorprenentment, el sabor és força diferent del que podem imaginar inicialment.
El blat escairat es molt bo cuinat així.
Per tant, si feu l'escudella, ja que hi sou, no us costa res tastar aquesta variant, força interessant.
Com comentava, i tot i ser un plat força tradicional, no apareix dins el llibre CPCC.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
300 g de blat de moro escairat de l'escudella
oli d'oliva

VARIANTS:
- Es pot acompanyar amb una rosta de cansalada o de la mateixa carn de l'escudella

ELABORACIÓ
Aquesta és l'Escudella de blat escairat que ens haurem menjat el dia abans.
Estava bona , eh?
Doncs amb les sobralles de l'escudella farem un plat ben bo i senzill.
Poseu una paella a escalfar, amb un petit raig d'oli d'oliva. Ara, amb una escumadora per a descartar el brou, agafarem una bona quantitat de blat escairat de l'escudella. No fa res si conté mongetes, millor.
Aboqueu-ho a la paella calenta.
Ho deixem saltar una estona.
Primer s'haurà de consumir tot el líquid, fins que comenci a daurar-se per sota.
Com que és un menjar aprofitat d'una altra recepta no ens caldrà salar-ho.

No poseu massa quantitat per persona, ja que el blat atipa molt.
Un plat bo...però bo, eh?
Bon profit!

I PER BEURE
Lignum Blanc Celler: Albet i Noya. DO Penedès. Ecològic certificat.
Varietats: Xarel·lo, Sauvignon Blanc, Chardonnay. 3 mesos en criança en fusta de roure francès.
Preu aproximat: 8€
El Celler Albet i Noya és dels primers cellers de tot Catalunya que va apostar per l’agricultura ecològica , i cal dir-ho ben alt. Amb aquest vi blanc trobareu un vi fàcil per acompanyar quasi qualsevol plat i a un preu fàcil també. És un vi molt fresc i llaminer sense ser empallegós on es troben les varietats molt ben representades. Al nas pomes, fonoll i pinya i a la boca un xic de vainilles i cremes pel pas per fusta. Subtilitat per lligar amb el blat de moro escairat i elegància per no deixar de banda al que ha quedat de l’escudella.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

2 comentaris :

  1. Si que ho ha de ser sii!!!
    I amb unes rostes de cansalada....per llepar-se els dits.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !