inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 11 de febrer de 2014

Salmó a la papillota


>M'encanta el salmó....en totes les seves formes.
Un excel.lent producte altament saborós, saludable i versàtil....que sempre us recomanaran el seu consum pel seu alt contingut en Omega3.
El terme francés "papillote" representa una tècnica de cuina que consisteix en cuinar un aliment en un embolcall resistent a la calor, com ho es el paper d'alumini.
Aquest tipus de cocció a la papillota us garanteix un resultat molt sucós, de paladar suau i formidable,  ja que el salmó queda cuit en el seu propi suc conservant tot l'aroma, sabor i nutrients.
A mi m'agrada que el salmó quedi lleugerament cru....amb color rosat...que és quan es desfà a la boca.
Ja sabeu que si us passeu de cocció la carn d'aquest peix de seguida queda eixuta.
Veiem doncs, com cuinar un menjar bo i sa.

INGREDIENTS
2 lloms de salmó frescos
1 llimona
oli d'oliva verge extra
pebre negre
1 llavor de clau
un polsim d'anet
sal
 
Per la guarnició
unes tires de pebrot verd
unes tires1 pebrot vermell
mitja ceba tallada en juliana

VARIANTS:
- Com veureu, jo he utilitzat unes verdures només per a aromatitzar el peix però que queden pràcticament crues davant d'una cocció tant curta com la del salmó (uns 10 minuts).
Si voleu que la guarnició de verdura quedi més cuita, podeu fer prèviament les verdures a la planxa, al vapor, bullides, etc.. per després incorporar-les al salmó.
I si no voleu guarnició de verdura....no passa res, ja que no és estrictament necessària.

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients i tallem la verdura a tires.
Ja podeu preescalfar el forn a 180º graus.
Col.locarem un tall de salmó ben net i sense espines sobre un tros de paper d'alumini.
Podeu utilitzar lloms o supremes de salmó fresc, però procureu retirar-ne totes les espines.
Salem una mica el salmó...
...i l'empebrem.
No és obligatori, però a mi m'agrada afegir un polsim d'anet...
...trobo que li va molt bé aquesta espècia al salmó.
Ara tallem una llesca de llimona que col.locarem sobre el salmó.
I el clau...
...només un....ja que és força aromàtic.
El podeu clavar just al mig de la llesca de llimona...i així no es perdrà.
Penseu que es força desagradable trobar-se un clau sencer dins la boca.
Ara, i només per aromatitzar amb el seu propi suc, hi col·locarem unes tires de pebrot verd...
...unes de pebrot vermell...
...i una mica de ceba.
Perfecte.
Només ens quedarà ruixar-ho tot amb una mica d'oli d'oliva verge extra....
...i embolicar el peix amb el paper d'alumini.
Procureu fer un bon embolcall i segellar bé el paquet. El que volem es que no s'escapin els sucs.
Els col.loquem en una safata per al forn i, al ser aquesta una mida força habitual de salmó, d'uns 150 a 200 grams, els courem uns 10 minuts entre 160º-180º graus aproximadament.
Hi ha qui diu que se sap quan està cuit perquè el paper d'alumini s'infla. En qualsevol cas...no badeu i no deixeu el peix massa estona al forn. Amb peces d'aquesta mida 10 o 15 minuts sempre són suficients.
L'emplatem...i si voleu retireu la verdura. 
Només ens queda gaudir d'aquesta formidable peça de peix.
Bon profit !!!

I PER BEURE...
Missenyora. Celler: L’Olivera. DO Costers del Segre
Monovarietal de Macabeu. Criança en barrica francesa 6 mesos.
Preu aprox. 14€
La macabeu potser és la varietat més untuosa entre els raïms blancs. És aromàtica, amb notes de fruites blanques, entre peres i pomes, i si la passes per fusta llavors ho combina amb aquestes mateixes fruites, però com fetes al forn amb mantega i servides al plat sobre un llit de crema. I a la boca, doncs pràcticament igual. Us caldrà conèixer el Missenyora per saber de la macabeu.
Ep!, que fins i tot crec que li pugen els colors al salmó!!!

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

14 comentaris :

  1. A mi també, noi. M'encanta. I així cruet, que es desfaci a la boca. Molt ben acompanyat, l'has fet, i ben lleuger. Petons

    ResponElimina
  2. Me encanta el papillote! Sale el pescado muy jugoso y sabroso!

    ResponElimina
  3. Llástima que el salmó estigui pels núvols. Però sense cap mena de dubte que si cap dia em decideixo a fer salmó, utilitzaré aquesta recepta.

    ResponElimina
  4. una combinacion muy buena y muy sana y la copeta que no falte¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. Excel.lent i fácil t'asseguro que ho provo, i aquest salmó que has comprat és Norueg OI?
    el color no enganya, es boníssim...val la pena...

    Ptons i Gràcies
    .

    ResponElimina
  6. @Marina, de les millors formes de menjar salmó, oi?....gràcies !

    @Enric, si que va var si....

    @Miquel, hola nano!....que no falti un bon vinet amb bon peix, es clar !

    @Dolors, compro en una peixateria força bona, certament, tenen molt bon producte sempre i això de seguida es nota a la vista. Gràcies per la visita !

    ResponElimina
  7. Albert, em passa el mateix que a tu, el salmó m'encanta de totes maneres: cuit, cru, a la planxa, sushi, al papillote... com sigui. De totes maneres és bo.

    El dissabte passat vaig sopar a casa d'uns amics i van fer un tàrtar de salmó salvatje d'Alaska que va ser... alucinant. El millor salmó que he menjat a la meva vida. Tenia un color vermellós que era espectacular.

    ResponElimina
  8. @Albert, no l'havia provat mai el salmó d'Alaska i em va encantar. Crec que ja no podré pas tornar a menjar cap altre tipus de salmó... Bueno si, perquè em sembla que el d'Alaska no és pas precisament barat que diguem. :-)

    ResponElimina
  9. I per cert, això de que al final de cada recepta hi hagi la recomenació d'un vi em sembla una idea més que collonuda. Estic descobrint vins que no sabia ni que existien i m'encanta. :-)

    ResponElimina
  10. @Calvin, juas, a mi em passa el mateix. La gent de La Guia de vins de Catalunya està fent una molt bona feina. Gràcies !!! (el salmó d'Alaska no el veiem ni passar...per aquí)

    ResponElimina
  11. El salmó és tan gustós que poc li cal posar, amb aquestes verduretes està ben acompanyat! boníssim!

    ResponElimina
  12. Hola , avui faré aquest salmó, té molt bona pinta i ja us diré.
    El tema del vi, també l'he trobat molt interessant.
    Gràcies

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !