inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 28 de febrer de 2014

Ous remenats amb espàrrecs de marge


>No cal dir més coses sobre els remenats, que ja en portem uns quants en aquest blog.
Avui, una nova recepta tradicional catalana que apareix al llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, concretament la número 737.
Antigament havies d'anar a la muntanya a collir espàrrecs verds. Ara ja no cal. Podem trobar tot l'any i a qualsevol mercat o supermercat espàrrecs de marge de qualitat, tot i que els salvatges que trobes a la muntanya encara tenen aquella cosa que els fa tan especials, oi? i la gràcia que fa collir-los.
Tingueu en compte que les fotos corresponen a la meitat de les quantitats proposades a la recepta.

INGREDIENTS
1 manat d’espàrrecs de marge
8 ous
oli d'oliva
pebre negre
sal

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Netegem bé els espàrrecs sota l'aixeta.
Els partirem a trossos. La part baixa més blanca la descartarem.
Les puntes són especialment bones i de textura més fina. A mi és el que més m'agrada.
En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva saltarem els espàrrecs.
Hi afegirem un pessic de sal i, si volem, una mica de pebre negre.
Deixeu-los que agafin coloret. Remeneu-los de tant en tant.
Mentre es fan els espàrrecs trencarem els ous en un plat fondo i els salarem.
Batem els ous una mica.
Quan els espàrrecs tinguin aquest bonic color daurat, abaixeu el foc...
...i afegiu-hi els ous que hem batut lleugerament.
Aneu remenant constantment, fins que els ous estiguin gairebé quallats.
Però no deixeu que es quallin del tot...
...els ous han de quedar una mica sucosos.
I ja els podem servir ben calents. Si voleu es poden acompanyar de llesques de pa fregit o torrat.
Un bon sopar, oi?
Bon profit!

I PER BEURE...
Hi ha qui assegura que el lligam amb els espàrrecs es complicat amb el vi ja que segons com la combinació pot afectar al gust del vi fent-lo agre. Per tant no entrarem. Així que tot i no ser uns experts us recomanarem que lligueu aquest plat amb una cervesa de malt molt fàcil, i que us prepararà per donar pas al tast de les diferents cerveses artesanes que s’elaboren a Catalunya: Espiga Bruna Nelson Sauvin.
Els llúpols són els encarregats d’ aportar-nos l’amargor a la cervesa i aquest en concret és australià. Un llúpol molt fresc que transmet aromes a fruites fresques i a raïm un xic verd...(per això he escollit aquesta!). La combinació dels ous remenats i els espàrrecs de marge amb la densitat de la cervesa juntament amb la lleugera amargor sorprendrà els més exigents.
Si us agraden les cerveses artesanes podeu trobar més informació al llibre:
Guia para descubrir las mejores cervezas artesanas” Editorial Geo Planeta.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

6 comentaris :

  1. bon dia, Albert, a mi padre le encanta ir a la montaña a buscarlos y a mi princesa comérselos. El otro día los hicimos revueltos y con champiñones, rico, rico. Bon cap de semana!

    ResponElimina
  2. Quina delícia de sopar Albert!!!! Amb les teves receptes és imposible fer dieta. Sempre fa venir salivera!!!!.

    Una abraçada,

    Lourdes

    ResponElimina
  3. @Alumna, pues si...son brutales los silvestres...igualment!

    @Lourdes, juas,juas...escolta, la meva dona no està pas grassa eh?....es qüestió de cremar-ho!...juas,juas!

    ResponElimina
  4. I per esmorçar, per dinar, per berenar.........sempre es bò el revoltillo!!!!

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. M'encanta fer ous remenats i barrejar-hi de tot... ceba, pebrot, xampinyons, arròs, tonyina... el que sigui. Espàrrecs encara no ho havia provat mai, o sigui que per variar, avui i aquí he après una altra cosa nova.

    Bon cap de setmana Albert! :-)

    ResponElimina
  6. tengo la suerte de disfrutar de un entorno que a 10 minutos de casa esta lleno de buscadores y de esparragos pero al final siempre encuentras.Un clasico que me encanta asi, pero con esparragos del
    Km0 y unas flores silvetres tambien quedarian bien no? jaja

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !