inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 10 de febrer de 2014

Mitjana de vedella amb patates


>Sí,sí....mitjana de vedella amb patates.
També és una recepta.....i molt respectable, eh?.
Ja sabeu que aquest blog preten ser un recull del receptari tradicional català i, es clar, plats tan populars a casa nostra com aquest no hi poden faltar.
És un plat que no apareix dins el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català...i potser hi hauria de ser.
Avui veurem com cuinar un bon tall de mitjana de vedella que acompanyarem amb patates fregides.
Però ja sabeu que si una cosa no sóc és expert en carns vermelles.
A mi em van educar en la cultura del "fastigosisme" per la sang i les carns que sagnen.
Per tant, tot allò que no està prou cuit....em supera. I amb el temps m'he adonat que és una autèntica llàstima...ja que la gent que la menja en gaudeix enormement.
I es que foten unes cares de plaer.....nano.....
Però jo no puc.
És superior a mi.
És clar, això fa que a casa no cuini massa sovint aquests tipus de carns...però com que a la dona si que li agrada, doncs de tant en tant en fem una mica. Compro un tall ben gruixut per a ella...i un de ben prim per a mi...que me l'acabo fotent com la sola d'una sabata.
Ho sento amics meus, però no seré jo qui us doni les claus de com coure correctament una carn vermella, tot i que si que us puc avançar la següent informació que us serà d'utilitat:

TEMPS ORIENTATIU DE PREPARACIÓ DE LA CARN VERMELLA
1 min. por cada banda - Blau (volta i volta)
1 ½ -2 min. per cada banda - Sagnant o poc feta
2-3 min. per cada banda - Al punt
3-4 min. per cada banda - Ben feta o passada
Abans de fer la carn, es recomana deixar-la reposar 15 minuts a temperatura ambient i eliminar així el fred de la nevera.

INGREDIENTS
1 tall de mitjana de vedella per persona
oli d'oliva
sal en escates
patates fregides com a guarnició

ELABORACIÓ
Traiem la carn de la nevera i la deixem reposar uns minuts....fins que agafi temperatura.
Mentrestant, ja podeu anar escalfant la planxa o grill.
Quan la planxa sigui molt molt calenta....hi podeu tirar un petit raig d'oli d'oliva i seguidament la mitjana.
Deixeu-la fer el temps necessari per cada banda segons el punt de cocció escollit.
En aquest cas han passat dos minuts per una banda...
...i dos minuts més per l'altra banda. La temperatura de la planxa ens ha de proporcionar aquest magnífic color daurat, torradet i ben cuit. Ja sabeu que els bacteris s'acumulen a les parts exteriors de la carn (no així al seu interior)....i aquest marcatge també ens garantirà un resultat més higiènic i saludable.
Per un altra banda, prepararem unes patates fregides de guarnició.
I ho emplatem, però abans salarem la carn amb una mica de sal en escates.
Ho servirem a taula ben calentó.
Com podeu observar, aquesta peça es podria considerar al punt...tirant cap a poc feta.
Bon profit !

I PER BEURE...
Ulldemolins Garnatxa. Celler: Agrícola Ulldemolins. DO Montsant
Monovarietal de Garnatxa negre.
Preu aprox. 6€
Les estrelles sempre són les matèries primeres, i la recerca per l'adorada excel·lència es troba, de vegades, en la simplicitat. Quan el vi és simplement vi t’adones que és difícil fer bon vi sense tenir un bon raïm. Aquesta garnatxa és llaminera en boca, fresca i saborosa. Heu d’olorar-la ja que al nas trobareu una explosió de fruits vermells i un xic de taronja confitada. Potser us sentireu com els vostres avis quan seien a taula davant un bon tall de carn i un bon got de vi.
Cal res més?
Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

6 comentaris :

  1. Molt important la planxa ben calenta.
    Quin coloret més macu que t'ha quedat!!!!!!

    ResponElimina
  2. @Dolors, efectivament, crec que queda clar....és important si. Gràcies !!!

    ResponElimina
  3. Hola ALbert guapo tu

    Tant bo com senzill, hummm
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  4. Boníssim, i a la canalla els encanta!!!
    I el vi, hi combina perfectament! És el que bevem a casa, jejeje A l'Agrícola d'Ulldemolins i la DO Montsant en general, té vins excel·lents i moltes vegades uns grans desconeguts!
    Gràcies per feina que fas!

    ResponElimina
  5. @Susanna, gràcies maca !

    @Roser, a si?...és el vi que beveu a casa també?...doncs quina casualitat, jeje. Gràcies pel teu comentari!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !