inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 14 de febrer de 2014

Calçots arrebossats


>Recepta núm. 258 del llibre CPCC.
Una d'aquelles receptes que encanten als qui ens agraden els calçots.
La seva elaboració no té pas cap misteri i aquesta és, com dic jo, una forma "neta" de menjar calçots.
Així estan molt bons... però on hi hagi una bona calçotada nanos.... no hi ha color.
Com veureu, jo he utilitzat un parell d'ous i he afegit farina a ull per fer l'arrebossat. Com l'he trobat una mica massa espessa  com per incorporar més ou, he rebaixat la barreja amb una mica d'aigua. També hi he posat una cullerada d'impulsor o llevat químic tradicional.
Per arrebossar els calçots podeu fer aquesta barreja d'ou i farina o també passar els calçots per ou batut i després enfarinar-los. Totes dues tècniques són vàlides.
Podeu trobar calçots arrebossats amb farina de blat, o farina de blat de moro, amb sifó, amb aigua o cervesa (com la Pasta Orly)... o fins i tot fets en tempura. Totes les variants són ben bones.
En aquest blog trobareu més receptes fetes amb calçots.
Utilitzeu el cercador del blog amb la paraula "calçot".
També us recomano la lectura prèvia de la recepta "Salsa romesco".

INGREDIENTS
10 calçots per persona
ou
farina
oli per fregir
sal
salsa de calçots o romesco

VARIANTS:
- Quan els calçots són prims, es tallen les arrels i es retira la primera fulla i la part verda. Quan són més gruixuts, s'han d'escaldar prèviament 3 o 4 minuts, passar-los per la pasta i fregir-los amb oli calent i abundant.
- Es fan igual que les albergínies arrebossades (recepta núm. 9 del CPCC).


ELABORACIÓ
Avui he comprat un bon farcell de calçots.
 Per fer-los arrebossats triarem els més prims.
 Un per un, els anirem tallant la part verda...
 ...i l'arrel...
 ...aquesta serà la part comestible.
 A continuació, un per un, anirem retirant la primera capa més bruta.
 Els calçots ens quedaran força bé.
Per acabar, els netejarem bé sota l'aixeta i ens assegurarem de no deixar restes de sorra.
 Els reservem.
 En un plat o bol ample batrem un parell d'ous.
 Seguidament hi afegirem farina....
 ... un polsim de sal...
 ... i un cullerada de llevat químic (opcional).
Aquesta barreja la lligarem fins que tingui una textura cremosa. Ni massa líquida ni massa espessa.
En aquest punt ja podeu posar a escalfar una paella amb abundant oli.
 Ara, amb paciència, anirem submergint els calçots dins d'aquesta pasta.
 Han de quedar 100% impregnats.
Els fregirem en oli ben calent i abundant. Amb un parell de minuts per cada banda els tindrem fets.
Si en trobeu algun de més gruixut... podeu tenir-lo una estona més per assegurar-vos que quedi tou, però tingueu cura de que l'arrebossat no agafi massa color. En qualsevol cas, penseu que un cop fregits.... amb la calor residual que tenen...s'aniran estovant per si mateixos.
 Els anirem reservant sobre un paper absorbent.
Poseu-ne uns 10 per persona. Penseu que al ser arrebossats atipen molt més que si els feu a la brasa. Per tant, us aconsello que no us passeu amb la quantitat
 Serviu-los ben calents acompanyats de salsa romesco.
  Si són prims, us asseguro que queden ben cuits i tous.
 Bon profit !!!

 I PER BEURE...
Saó Rosat. Mas Blanch i Jové. DO Costers del Segre
Varietats: Syrah i Garnatxa negra.
Preu aproximat: 10€
Què m’agrada més: la salsa o el calçot? hi ha calçot sense salsa? com que els calçots arrebossats els podem prendre amb salsa o sense, pel que fa al maridatge farem lligar aquestes cebes dolces amb un vi rosat amb caràcter i prou cintura com per adaptar-se al que vingui. La varietat Syrah, conreada a la DO Costers del Segre, ens deixa anar potència de color i de sabor: fruites confitades com el préssec, la maduixa i la taronja amb un final saborós a la boca. Feu la prova: un calçots amb salsa, el següent sense...

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

3 comentaris :

  1. Aixi no els he menjat mal, pero tienen una pinta espectacular. Els fare un día aviam que tal¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Aquesta setmana tinc calçotada...però de la tradicional!!!!
    això que aquests tenen molt bona pinta, no els he fet mai ,però creu-me que ho faré Albert.
    Gràcies!!!!

    Una abraçada i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. M'agradaria fer-los qualsevol dia perquè aquesta recepta em sembla interessant i no l'he provada mai
    Gràcies
    Romà

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !