inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 24 de febrer de 2014

Calamars a la romana


>Que bons són els calamars a la romana quan el calamar es fresc i la romana està ben feta, eh?.
I es que res tenen a veure els calamars a la romana congelats que comprem al super...amb aquests casolans, fets amb bons productes i sobretot amb molta paciència i amor.
Avui, com veureu, jo us mostraré la recepta més tradicional que apareix al llibre CPCC núm. 253, tot i que cada cop és més habitual trobar els calamars a la romana amb un arrebossat de farina o farina de blat de moro i sifó, aigua o cervesa (Pasta Orly).
Al llibre CPCC no ens proposen cap quantitat ni pels ous ni per a la farina. Això significa que cadascú ha de trobar el punt de barreja que donarà un resultat més agradable en boca. Com veureu, jo he utilitzat un parell d'ous i he afegit farina a ull. Com l'he trobat una mica massa espessa i per no incorporar més ou he rebaixat la barreja amb una mica d'aigua. També hi he posat una cullerada d'impulsor.
Per arrebossar els calamars podeu fer una barreja d'ou i farina o bé passar els calamars per ou batut i després enfarinar-los.
Totes dues tècniques són vàlides.

INGREDIENTS
400 g de calamars grans sense potes
ous
farina
oli per fregir
sal

VARIANTS:
- Es pot afegir algun ingredient a la massa per fer-la més esponjosa: llevat en pols, sifó, etc.
- Les anelles o rodanxes es poden enfarinar, passar per ou batut i fregir

ELABORACIÓ
Primer rentem bé els calamars.
Per dins també.
Avui només utilitzarem els tubs del calamars i descartarem les potes i les ales que podem utilitzar per altres receptes.

 Amb un ganivet o unes tisores, talleu anelles de calamar de la mida del dit petit.

Ara prepararem l'arrebossat. Batrem un parell d'ous en un plat fondo o un bol.
Seguidament hi posarem farina. Si voleu, podeu utilitzar farines especials per arrebossar, que ja incorporen impulsor i us garanteixen un resultat més voluminós i cruixent. Com veureu jo ho he fet a ull.
Hi posarem la sal...
...una cullerada d'impulsor o llevat químic...

...i, si voleu ja que és opcional, una mica de colorant.
Tot això ho remenem bé fins a obtenir una pasta amb una certa textura....que no és ben bé líquid però tampoc sòlid. Si us heu passat amb la farina hi podeu afegir un raig d'aigua.
A continuació, ja podeu posar a escalfar una paella amb abundant oli per fregir.
Salarem les nostres anelles de calamar fresc.
I ara, amb paciència, les anirem submergint en la nostra barreja.
Han de quedar ben xopes i arrebossades per tot arreu.
Les fregirem en abundant oli ben calent. Es important tractar les anelles d'una en una per a garantir que quedin amb la forma adequada.
Fregiu-los un parell de minuts per cada banda...
...i reserveu-los sobre un paper absorbent.
Serviu-los ben calentons amb una mica de llimona.
Ummm....quina flaire que fan!
Una tapa senzilla que, si està ben feta, es gaudeix enormement.
Bon profit!

I PER BEURE...
Rexach Baqués Brut Nature Gran Reserva. Celler Rexach Baqués. DO Cava.
Trilogia cava: Macabeu, xarel·lo, parellada. 70 mesos de criança en rima.
Preu Aprox.: 12€
Aix que em mataran.. però si, cal que ho digui. Imaginem que ve un amic que mai ha tastat el cava, imaginem que a més sou una colla, imaginem que el pressupost és el que és. Sens dubte, si hi ha un cava que ens digui que és l’essència del cava a Catalunya i a bon preu, aquest és el Rexach Baqués BN GRva. Ni massa sec, ni massa dolç, una mica de crema , una mica de fruita. Què és?. Cava. Imaginem també que mai ha tastat els calamars a la romana, llavors ho entendrà tot.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

7 comentaris :

  1. Molt bons, Albert! Jo també hi poso una mica de llet, a la massa, trobo que els fa més amorosos... vaja, m'ho sembla a mi. Deliciosos per a qualsevol dia de l'any!! Petons

    ResponElimina
  2. M'encanten i més ara que l'arrebossat em comença a sortir força bé!!!!
    gràcies a tu, je,je,je...


    ptons

    ResponElimina
  3. Què bonica tens la pàgina Albert amb aquests canvis!

    ResponElimina
  4. Els calamars a la romana són boníssims, si estan ben fets, tal i com els fas tu Albert aquí. Per desgràcia, crec que molta gent ha tingut males experiències amb aquest plat perquè n'han menjat de congelats que no valien res de res i llavors creuen que els calamars a la romana són un plat que no val la pena... Però si estan ben fets, són una passada.

    ResponElimina
  5. Estic fart de menjar una cosa que als supers en diuen calamars (li podrien dir merda rebosada)
    Vaig a provar aquesta recepte!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !