inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 4 de febrer de 2014

ARTICLE: Nova etapa


INTRODUCCIÓ
>Què ha passat aquí?!!!... això m'ho han canviat ?!!..."macagundena" !!!
Suposo que molts i moltes estareu entre la sorpresa i la desorientació ara mateix.
Com passa amb  tots els canvis... entenc que a alguns i a algunes us agradarà la nova estètica... i a d'altres no tant. En qualsevol cas totes les vostres crítiques constructives seran benvingudes.

Ja feia molt temps que s'estava preparant aquest canvi i em fa molta il·lusió poder-vos mostrar aquesta nova imatge del blog, fruit de la seva pròpia evolució.
Com sabreu molts lectors i seguidors, www.lacuinadesempre.cat ja ha passat per diverses fases o etapes des de la seva creació a finals de l'any 2010.
Han estat dissenys més rudimentaris, certament, però alhora encertats si fem cas a l'èxit de visites obtingudes.
Sentia que era el moment de fer un canvi.... no sé ben bé per què.
I és que a partir dels quaranta anys les coses adquireixen un altre sentit. La implicació amb la que s'afronten les coses és diferent de quan en tens vint o trenta.
Tsch...ni millor ni pitjor, diferent.
Les prioritats personals també es relativitzen amb més facilitat, la qual cosa afavoreix que tot allò que fas tingui un sentit més ampli i una conseqüència més aprofitable per a la resta.
Potser d'això se'n diu tenir seny. 
O no.
Potser d'això se'n diu fer-se gran.
O llepafils.
Fa unes setmanes que reflexionava amb perspectiva de tot plegat.
I es que aquest blog personal ha esdevingut el blog de cuina tradicional catalana (i escrit en català) més consultat a la xarxa. Només heu d'agafar el Google i fer la prova.
Per tant, després d'haver assolit aquest inesperat èxit de visites i una posició de referència com a receptari de cuina i pastisseria tradicional ha estat del tot inevitable considerar aquest canvi, i rumiar una nova etapa per a un projecte amb eminent vocació social i cultural.
I què inclourà aquesta nova etapa?
A continuació us faig un resum de les novetats i millores que inclou o inclourà en breu aquest blog:

COSETES QUE HEU DE SABER...
- NOU DISSENY.
Com heu pogut comprovar, s'ha procurat proporcionar al blog un nou disseny més avantguardista, més adequat als temps que corren, amb un aspecte més minimalista, tot més net i polit i tenint sempre present la usabilitat de la pàgina.
Tinc la sort de comptar amb el coneixement tècnic dels meus germans Lluís i Manel que es dediquen professionalment al disseny gràfic, 3D, música, vídeo, infografia i arts multimèdia.
A tots dos vull agrair aquesta desinteressada col.laboració.

- NOVA DISTRIBUCIÓ.
La columna de gadgets s'ha passat a la dreta de la vostra pantalla. Això permet que les noves entrades publicades siguin el primer que visualitzi el lector, garantint l'atenció i el focus en allò que es realment nou. A més, aquesta nova distribució dels gadgets ha permès la inclusió d'un gadget principal de tipus SLIDE. Dins d'aquest SLIDE hi trobareu recomanacions puntuals com la ja coneguda Recepta de la Setmana, articles, notícies, receptes que no us podeu perdre, comunicats diversos i altres propostes relacionades amb productes de temporada, fires i/o festes del moment en curs, etc...
Aquest SLIDER només apareix a la pàgina principal i s'ocultarà quan consulteu les receptes, així com el gadget de fotos lateral. D'aquesta manera s'agilitza més la càrrega de la pàgina i si la voleu imprimir us anirà molt millor.
A més, com podeu comprovar, s'ha afegit un gadget a la part superior dreta que us permetrà visualitzar el blog en altres idiomes de forma ràpida i senzilla.


- RECOMANACIÓ DE VINS.
Us confessaré que mai he entès de vins. Sempre n'he begut i m'agraden i, com penso que fem tots, sabria distingir un bon vi d'un vi dolentot. Però no pas gaire més. En aquesta nova etapa, us vull oferir un nou servei de recomanació de vins catalans dins la nova secció "I PER BEURE..." que trobareu al final de cada recepta. S'ha establert una relació col·laborativa amb els responsables de La Guia de Vins de Catalunya que molts segurament ja coneixereu. Ben aviat trobareu una referència de maridatge per a cada una de les receptes publicades. Vull agrair la predisposició que han demostrat la Silvia Naranjo i en Jordi Alcover definint aquesta magnífica col·laboració que permetrà oferir-vos aquest nou servei que ben aviat podreu gaudir tots vosaltres. Per tant, seran ells qui, des de la seva demostrada experiència en el terreny de l'enologia, ens recomanaran el millor acompanyament per a cada plat que es publiqui, basant-se sempre en referències a l'actual La Guia de vins de Catalunya.
Recordeu que ja està disponible la nova app de La Guia de vins de Catalunya que us permet disposar d'una base de dades de més de 1500 vins. Amb el vostre mòbil podreu escannejar l'etiqueta de qualsevol vi i accedir instantàniament a la seva fitxa tècnica, nota de tast i valoració.
També podreu fer la cerca per nom, varietat, DO o qualsevol altra característica.
Una magnífica aplicació imprescindible per als amants dels nostres vins.
Trobareu més informació sobre La Guia de vins de Catalunya fent clic aquí.

La nova estructura de recepta quedarà de la següent manera:



- EL LLIBRE DE www.lacuinadesempre.cat.
Vull anunciar-vos que ja fa temps que s'està treballant en la maqueta del primer llibre de receptes de www.lacuinadesempre.cat on hi trobareu grans exclusives i col·laboracions de personatges sorprenents...tot i que ara, no us puc avançar més informació.
Tampoc us puc donar cap data sobre la seva publicació encara.


- MERCHANDISING.
Per als qui ho heu demanat i per als qui hi pogueu estar interessats, us avanço que ben aviat es posaran a la venda les samarretes i els davantals de www.lacuinadesempre.cat.
Us mantindré degudament informats.


Amb totes aquestes noves propostes, l'objectiu d'aquest blog no canvia i es manté la clara voluntat de reivindicar el receptari tradicional català i fer-ne la màxima difusió arreu.
Amb els millors desitjos i ànims per afrontar aquesta nova etapa del blog, us vull agrair la vostra col·laboració i suport que em permet dur a terme el projecte i mantenir aquest blog personal de cuina...d'un paio que ni tan sols és cuiner professional.
Aps, per cert, per als qui hi esteu interessats ja podeu fer el vostre donatiu a través d'aquest link.

Albert Vilas
www.lacuinadesempre.cat 
info@lacuinadesempre.cat

43 comentaris :

  1. Ostres Albert ,quina sorpresa!!!! he quedat bocabadada!!!!

    Primer de tot, enhorabona, és realment preciós, i un plas!!plas!! per als teus germans, s'hi han lluït,
    el que no es fa per un germa.........
    Espero disfrutar amb tú i tots els amics del blog amb les teves receptes com fins ara i compartir-les i gaudir-ne amb els que més estimo.
    Molta sort!!!!

    Una abraçada molt forta

    ResponElimina
  2. @Litonano, gràcies!

    @Dolors, gràcies pel teu support incondicional. Celebro que t 'agradi !

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats per al nou disseny, una feina ben feta.
    Gràcies per aquest regal que ens fas dia a dia, a part de compartir també aprenem molt.
    Quan em poso a dinar a la feina el primer que faig és obrir el teu blog.
    Molts petons i no ens abandonis mai

    ResponElimina
  4. No hi ha color! Un blog d'aquest nivell necessitava una imatge a la alçada. Aixó si, la foto del disseny mès antic amb el barret de cuiner hauria d'estar sempre juasjuas

    ResponElimina
  5. M'agrada molt el canvi, FELICITATS...!!!

    *Pilar*

    ResponElimina
  6. @Carmen, gràcies pel teu support !!!....i no us abandonaré ara mateix...dona !!!...ja m'esteu matant?, jeje.

    @Danteneverdies, juas, juas....la foto del barret...no sé en què estaria pensant....i gràcies per la teva col.laboració !!! (i la que queda)

    @Pilar, ho celebro, una abraçada !

    ResponElimina
  7. I per quan l'app de lacuinadesempre XD..no tens feina xatu?? ...

    ..no vaaaaa a mi tb m'agrada mes així..

    ResponElimina
  8. Esta tot molt mes pulit i agradable a la vista. FELICITATS !

    ResponElimina
  9. @Keroana, xata, ja t'arreglaré a tu.....i l'app per smartphone ja arribarà...poc a poc.

    @Jaume, gràcies company !!!

    ResponElimina
  10. gràcies pel teu treball i sobretot per compartir

    ResponElimina
  11. M'agrada molt el canvi Albert¡¡ moltes felicitatas tambe al teus germans Lluís i Manel.
    Andavant a tota maquina¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. O_o un llibre!!!! Merchandasing!!!! I ara mentero joooooi??!!!!

    Xaval això és pujar a l'estrellatorrr, enrecordat de la familia dels pobres....

    ResponElimina
  13. @Xelo, no et coneixia...benvinguda i gràcies !!!

    @Jes, un plaer!

    @Miquel, gràcies titot...anem avançant poc a poc...al servei del país sempre, eh?

    @Xampinyonet....se te'n va una mica la pinça a tu, no?...però gràcies pel suport !!!

    ResponElimina
  14. Albert, l'has clavat!!! Jo no et deixo massa comentaris, vaig sempre a toc de...xiulet, es dius?, Pos eso! Ara, entrar i copiar-te, un a"pila". Endavant, enhorabona i salut mestre!
    Una abraçada.
    Anna

    ResponElimina
  15. Epaaa, ya me he equivocado de pagina, a pues no no me he equivocado, pero que ha pasado aqui¡.
    Normalmente se dice que se come con la vista pues mas acertado sría decir que se lee con la vista, y la verdad es aunque el contenido sea el mismo todo esto es mucho mas limpio y mas agradable.
    bueno albert lo mio no es escribir solamente decirte. felicitats

    ResponElimina
  16. BRAVO!!!!!!
    Molt bé!!! S'agraeix moltíssim. La veritat és que jo trobo més important el contingut que el continent però ben mirat i ara que l'has canviat, he de dir que s'agraeix la claredat d'aquest nou.
    Jo ja vaig agrair quan vau fer alguna cosa pq a l'imprimir poguessis seleccionar amb/sense imatges i ara també s'ha de reconèixer que els teus germans i tu us hi heu lluït amb aquest redisseny.
    Gràcies!!!!
    Ja esperem el llibre amb ganes!!!

    ResponElimina
  17. Carai quin canvi !!!!

    La incorporació del vi i el seu maridatge, una gran idea !!!

    Moltes Felicitats i endavant !!!

    ResponElimina
  18. @Anna, gràcies pel teu suport !

    @Sureño, jeje, no te has equivocado no....lo que pasa que aquí han "pasado cositas", jeje. Gracias!

    @Sònia, certament estem molt orgullosos del resultat. No hi ha res com la simplicitat barrejada amb la funcionalitat. I el llibre paciència...que trigarà uns mesos. Gràcies !!

    @Bernat, doncs si, el maridatge ha estat una gran idea. He tingut la sort de coincidir amb la gent de La Guia de vins de Catalunya que son molt professionals i trempats alhora. Segur que aquesta col.laboració serà tot un èxit !!!

    @Margidesialbercocs, no et coneixia Maria, i veig que tens un blog molt currat...que ofereix tota mena de serveis. Molta sort amb el teu projecte també. Gràcies !!!

    ResponElimina
  19. Mai m'havia decidit a escriure, però l'ocasió s'ho val. Moltes felicitats per la professionalitat que demostres amb aquest projecte, per l'encert en les receptes, per emprar un vocabulari planer i no de master-chef, enhorabona i gràcies per tot el que ens ajudes a fer de la cuina una diversió i no una obligació. M'agrada l'estil del nou web!!! Felicitats

    ResponElimina
  20. @Dolors, quines paraules tan maques !!!....moltes gràcies....realment fa il.lusió treballar i esforçar-se quan saps que hi ha gent que t'ho agrairà. Una forta abraçada !!!

    ResponElimina
  21. Gràcies a tu. Et seguim en silenci i estic segura que t'estàs convertint en el receptari de capçalera de molts internautes. A aquest pas i abans de treure el cap, el teu futur llibre ja em recorda el d'en Josep Lladonosa i Giró. Felicitats, i de nou: la nova interfície del bloc em sembla sens dubte un pas endavant. Som-hi!

    ResponElimina
  22. Ens agrada aquesta nova etapa.
    Felicitats per la teva bona feina.
    Joan i Sara

    ResponElimina
  23. Com diuen en aquell lloc....m'agrada !!!!!.
    El llibre el posarem a lloc d'honor a costat del Corpus i mot a prop de la primera edició de La Teca.
    I com sempre motes gràcies per tanta feina ben feta

    ResponElimina
  24. @Margaridesialbercocs, em seguiu en silenci?....com l'Hemoal?....je,je...però no em pots comparar amb el mestre Lladonosa ni de bon tros !!!.....moltes gràcies !!!

    @CanJoaniSara, gràcies pel vostre suport companys...i endavant vosaltres també !!

    @Aurora, ohhhhhh !!!...quin honor !!!!....je,je...gràcies i petons !!

    ResponElimina
  25. Albert!

    M'agrada moltíssim el nou rumb que li vols donar a la web de La Cuina de Sempre! Des del nou disseny fins a les noves seccions (la de recomenacions de vi es convertirà en una de les meves preferides, segur), tot té una pinta genial. I ja tinc ganes de que surti el teu llibre per comprar-l'ho el primer dia. I això de les samarretes i davantals també sona genial, així que ja m'en pots guardar un de cada, que ho portaré ben cofoi. :-)

    La feina ben feta no té fronteres i tu ho demostres dia rera dia, Albert. Així que només puc desitjar-te tota la sort del món i molts ànims. Jo seguiré sent un lector fidel i seguiré entrant 10 vegades al dia per aprendre de tu i de les teves genials receptes.

    Felicitats i moltíssima sort en aquesta nova etapa que encara serà millor que les anteriors!!

    Bon cap de setmana!!

    Calvin :-)))

    ResponElimina
  26. @Calvin, t'agraeixo molt el teu suport, de veritat. Esperem anar avançant poc a poc i oferir un bon servei a tot els ciutadans del planeta interessats pel nostre receptari i la nostra cultura.
    Moltes gràcies company !!!!
    ...i no cal entrar 10 vegades al dia !!!!..juas,juas !!!

    ResponElimina
  27. Enhorabona per aquesta nova imatge!
    Et segueixo des de fa un temps i el teu blog és dels més útils que he visitat mai, tot està tan ben explicat! Al meu blog he publicat la teva crema pastissera, l'he fet un munt de vegades i sempre queda boníssima (http://www.cuinaficcio.blogspot.com.es/2013/10/capitol-22-crema-pastissera-o-incendis.html).
    M'apunto això del llibre de receptes!

    Maria,

    ResponElimina
  28. @Cuinaficció, gràcies pel link al teu blog....em passo !!!...una abraçada !!!

    ResponElimina
  29. Hola, feia uns dies que no rebia el teu correu, i per tant, he anat directament a la teva pàgina... i quina sorpresa més agradable... m'encanta la nova imatge, tots els canvis es fan per millorar. Enhorabona per la feina ben feta que sempre fas i moltes gràcies per compartir-la...

    ResponElimina
  30. @Maria, moltes gràcies pel teu necessari suport....celebro que t'agradi....petons !!!

    ResponElimina
  31. Ost... ! Vaia cambiasu li has fotut al blog! M'encanta!
    Queda molt bé aquest estil senzill que li has donat ara. Fins i tot les receptes semblen més atractives...
    Per cert... sento ser una mica "aguafiestas" però m'he fixat que un dels articles que surten a l'slide de la portada, el dels llibres de referéncia d'aquest blog, quan hi cliques a sobre, et porta a la mateixa página (es a dir http://www.lacuinadesempre.cat). Potser es algo que només em passa a mi... però bé, t'havia d'avisar, no?

    ResponElimina
  32. Ostres quin canvi!!!!!

    Jo també em pensava que m'havia equivocat.....m'agrada molt.

    Felicitats per al nou disseny, l'heu clavat. Però el més important és la teva feina.

    No t'imagines, parlo per mi, com m'has ajudat a la cuina.

    GRACIES ALBERT

    ResponElimina
  33. T'ha quedat molt lluminós i elegant! Té el segell de la teva energia i positivitat :) Petonets!

    ResponElimina
  34. @Moxi, si, aquest link encara no funciona. Aviat publicaré l'article que parla dels llibres. Disculpa les molèsties i gràcies pel teu suport.!!!

    @Elvira, gràcies pel feedback !!!

    @Carmeta, jorl...quines paraules més maques !!!....una forta abraçada guapa !!!

    ResponElimina
  35. Desitjo que en aquesta nova etapa tinguis, com a mínim, tant èxit com has tingut en etapes anteriors . Molta sort, felicitats, i bona feina!

    ResponElimina
  36. Osti, ara feia un parell de setmanes que no entrava i per un moment he pensat que ha passat aqui? haha. Me n'alegro molt perquè jo també penso que el bloc havia d' evolucionar una miqueta. No parlo de tema estètic. Per exemple el tema dels vins crec que l' has encertat de ple. Tot i que és un tema molt objectiu i ple de snobisme, els lectors agrairem una mica d' instrucció en aquest apartat.

    Si s' em concedeix una sugerencia constructiva, crec que una bona idea per implementar en el futur seria la incorporació d' un apartat d' herbes aromàtiques. Tu n' utilitzes moltes, i de fresques, i amb la gran varietat que n' hi ha seria de gran utilitat tindre-les ordenades i oferir una mica d' instrucció. Tal com faràs a partir d' ara amb l' apartat de vins.

    Molta sort Albert! T' ho mereixes!

    ResponElimina
  37. @Marta, moltes gràcies....igualment amb el teu projecte !

    @Enric, quin canvi, eh?....celebro que t'agradi el tema dels vins. I gran suggeriment el de les herbes aromàtiques. Ho tindré present. Moltes gràcies pel teu suport !!! ...i una forta abraçada !!!

    ResponElimina
  38. És que no es pot comparar el sabor que donen ben fresques.
    Per cert he vist que utilitzes el servei de google per traduir les entrades a altres idiomes. La pregunta és si ho tens com un més a més, o si realment vols expandir fronteres i presentar el bloc en altres idiomes perquè gent d' altres cultures puguin entendre la cuina catalana de primera mà.
    En el primer cas cap problema. Però en el segon cas, el "problema" del traductor google és que tradueix literalment, i a vegades costa molt d' entendre, o fins i tot no té cap sentit. Al igual que moltes vegades hi ha productes que són molt difícils d' aconseguir a la terra del lector i s' ha de substituir per un altre producte autòcton similar. Fent una ullada ràpida, a la recepta de paella en anglès, els escamarlans estan escrits com crayfish, que realment són crancs de riu. Coses com aquestes poden crear confusions, i evidenment, alterar el resultat final.
    Si mai necessites de voluntaris per fer traduccions a l' anglès i/o neerlandès fes-m'ho saber i sense cap problema.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  39. @Enric, El tema idioma és un a més a més si, però també el meu objectiu és fer arribar el receptari tradicional català a tot el mon. En qualsevol cas, ara no em planteixo la possibilitat de traduir el blog a diversos idiomes....en prou feines poc atendre'l en català !!!...moltes gràcies pel suggeriment, de veritat.

    ResponElimina
  40. A mi m'agrada molt, el canvi, Albert. Es veu un blog més lluminós, i més net, no tan atapeït. Potser és per defecte professional, que periodistes i dissenyadors sempre busquem deixar aire entre textos... he he he. Felicitats per l'esforç pel canvi i pel resultat!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !