inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 9 de gener de 2014

Salpicó de marisc


>Sa i refrescant entrant.
De salpicons de marisc n'hi ha tants com cuiners.
Avui us presento la versió de lacuinadesempre.cat.
Com sempre, si utilitzeu productes de qualitat el bon resultat el tindreu garantit, i sobretot en aquests tipus d'elaboracions tan bàsiques.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
1 pota de pop cuit
1 llauna musclos al natural
4 tires de surimi (cranc)
100gr. trossos de tonyina en conserva
8 llagostins cuits
1/2 ceba dolça trinxada
1/2 pebrot verd trinxat
1/3 pebrot vermell trinxat
oli d'oliva verge extra
vinagre de Mòdena
sal

VARIANTS:
- S'hi pot posar tomàquet
- S'hi pot posar alvocat
- Es pot acompanyar de salsa rosa i enciam
- Podeu fer servir vinagre de xerès enlloc de vinagre de Mòdena
- Es pot utilitzar pebrot groc
- S'hi pot afegir bacallà esqueixat

ELABORACIÓ

 Preparem tots els ingredients.

 El pop ja l'he comprat cuit.

 Els musclos en conserva, però en la seva salsa... no utilitzeu musclos en escabetx.

 La ceba dolça, que no piqui massa.

 La trinxem ben petita.

 El pebrot vermell, en brunoise que diuen.

 I el verd.

Ho passem tot a un bol o tàper per anar a la nevera.

 Hi afegim els musclos.

 Pelem els llagostins cuits...

  ...ben nets... i els hi incorporem.

  Rentem bé les potes del pop (que no quedin restes de sorra) i les tallem a llesques.

  Hi afegim el pop.

 Ara, hi posarem un rajolí de vinagre...

 ...no massa, com un parell de cullerades grans.

 I oli d'oliva verge extra...en abundància.

 Ho salem una mica...

 ...un polsim de pebre vermell... dolç o picant...

 ...i una mica de julivert fresc picat.

  Molt bé.

   Ara ho remenem tot plegat.

 Finalment, hi col·locarem el cranc o surimi a sobre....

 ...i una mica de tonyina o bonítol de bona qualitat.

Això ho fem per evitar que el surimi i la tonyina se'ns desfacin mentre remenem el conjunt.
Ho reservem a la nevera i a l'hora de servir-lo ja el tallarem.

 Emplatem el nostre salpicó de marisc.

 Que hi hagi una mica de tot. El podeu servir en plat, com a entrant individual...

  ...o en plan tapa.

Bon profit !!!

6 comentaris :

  1. Ja veig que tu, Albert, t'ho fas tot tot a casa. Jo reconec que el salpicón sempre el compro congelat a la Sirena perquè m'encanta. A veure si n'aprenc, de tu, i m'hi poso d'una vegada. Petons

    ResponElimina
  2. ¡Hola

    Lo que un aspecto delicioso, muy rica en sabores.
    Felicitaciones por sugerencias magnifícicas existentes en este pequeño rincón

    Besos
    http://www.pratocaseiro.blogspot.pt/

    ResponElimina
  3. Això ja em recorda l'estiu, refrescant, llauger i boníssim!!!!
    Albert, per quin motiu dius que els musclos en escabetx no? a mí m'encanten

    ptons

    ResponElimina
  4. Aquests plats amb tot de coses tallades ben petites i tot barrejat són... per tornar-se boig. No he provat mai de fer salpicón a casa i ja comença a ser hora. :-)

    ResponElimina
  5. un salpicon tremendo de bueno¡¡

    ResponElimina
  6. M´agrada el salpicon, no cal cambiar-li el nom, te la seva propia personalitat, jo el faig semblan, pero afageixo alcaparres, i olives negres amanides em oli i llaure.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !