inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 4 de gener de 2014

Pinya cremada al rom


Pel meu gust, un dels postres més bons que podeu fer..i més senzills també.
Anteriorment, ja hem vist com fer la "Pinya cremada amb crema cremada"....

Doncs aquesta d'avui és la versió sense crema. Només necessiteu una pala de cremar.
La pinya cremada amb licor és una combinació molt recomanable i molt adient després de dinars copiosos, com els que fem per Nadal.
Només hi ha un punt important on us hi heu d'esforçar: en triar una bona pinya.
Es vital que la pinya estigui al punt....madura...dolça.
I fer servir un bon rom o whisky, es clar.
Us deixo el pas a pas.
Aquesta recepta és per a quatre persones.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 pinya madura
rom de bona qualitat
sucre
gelatina per decorar (opcional)

VARIANTS:
- Podeu cremar la pinya amb whisky o altres licors
- S'hi pot afegir crema pastissera i cremar-la

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
Tallem la pinya per la meitat, amb les fulles i tot.
I tornem a fer el mateix amb cada meitat.
Traurem la part superior més dura...la que en diuen "fusta",
Ara, tallem la pinya per la base...
...i en fem uns talls...procurant que no se'ns desmunti tot plegat.
Posem la pala a escalfar....hi tirem un bon polsim de sucre per sobre la pinya i...
...la cremem sense por.
La podeu cremar també dels laterals.
Immediatament després de cremar, hi tirarem un xorret de rom per sobre.
La situació de semi-petrificació del sucre calent amb el licor fred fa que els dos components es fusionin.
Què vull dir? ...que la pinya no tindrà massa gust d'alcohol ja que el sucre l'absorbeix.  
Repetirem aquest procés dues vegades més.
Tornem a cremar la pinya i hi tornem a tirar un raig de rom.
Per acabar, si en teniu si no...no cal, la podeu pintar amb una mica de gelatina neutre en fred.
Sempre li aportarà una brillantor extra.
I ja la podeu servir a taula...ben fresqueta.
Ummm....què fàcil i què bo, nanos !!!...una copeta de cava, no?
Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. Hola Albert, en primer lloc desitjar-te un Bon Any, i en segon una pregunteta; aquesta recepta la vull fer doncs m'agrada molt la pinya en totes les seves versions, però se'm planteja un dubte, puc cremar la pinya abans de l'àpat, engelatinar-la i posar-la a la nevera, o l'haig de cremar al mateix moment? Es que quan es tenen convidats resulta una mica pesat haver-se de posar a cremar el sucre doncs, com bé dius, la pala s'ha d'anar netejant i es necessita una estona per cada plat.
    ...I moltes, moltíssimes gràcies per tot aquest bé de Déu de receptes que ens fas arribar, totes em són molt útils.


    ResponElimina
  2. @Alica, si, perfectament, ho tens deixar preparat abans del sopar. De res i que tinguis bons reis !

    ResponElimina
  3. Mmmm! Deliciosa, Albert!! Em sembla que els reis em permetran fer una pinya tan bona com la teva, perquè he demanat un cremador!! Bons reis.

    ResponElimina
  4. Molt interesant Albert, a més, m'agrada perquè no s'ha de pelar la pinya amb molta cura, que és molt engurrós.
    ptons

    ResponElimina
  5. @Dolors, és cert....de fet, és la forma més natural de tallar una pinya si ho penses...i la que menys feina ens dona. L'has provat de fer, ja?

    ResponElimina
  6. queda magnífica feta així... que aconselles, pala de cremar o bufador?

    pTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre és millor la pala, però en un moment donat, el bufador el pot resoldre el tema.

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !