inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 14 de gener de 2014

Pebrot vermell farcit de carn i arròs


>Us presento un plat contundent.
És un clar exemple de com la cuina tradicional no està exempta d'evolucionar.
Recepta nº 792 del CPCC Fil per randa.
Com veureu, l'he fet tal qual apareix en el llibre però (per experiència) des d'un principi ja sabia que era un plat susceptible de ser millorat. Al cap i a la fi, no deixa de ser una pilota del caldo dins un pebrot.
Què dius... és bo... però una mica simplot.
El podria haver presentat amb una salseta de bolets, una reducció de vi, un farciment més cremós tipus beixamel, no sé... mil coses.
Però és que d'altra banda també penso que, ni que sigui per respecte a la tradició cultural, l'havia de tastar així mateix. Com s'ha fet tota la vida.
Total, que respectant la recepta original m'he limitat a presentar-lo amb un puré de patata a la samfaina per a millorar una mica la seva presència i textura al plat.
Aviat us presentaré una altra recepta de pebrots verds farcits que sempre s'ha fet a la nostra família i que van guisats en una salsa de tomàquet.
Tampoc us perdeu la recepta "Pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb salsa de bledes i ceps" .
Celebraré que us agradin.



INGREDIENTS
4 pebrots vermells grans
200 g de carn picada (70% vedella + 30% porc)
2 grans d'all
1 ou
pa de pagès remullat amb llet
pa ratllat
julivert
sal
pebre
oli d'oliva

VARIANTS:
- Podeu acompanyar-los amb puré de patata

ELABORACIÓ

Començarem per preparar la carn picada igual que si fésssim una pilota per al caldo. Piquem l'all i el julivert.

Necessitarem molla de pa i jo us recomano la del pa de pagès.

El fem miques i el banyem amb un rajolí (a ull) de llet. La idea és fer una pasta enganxifosa.

Treballeu el pa amb la llet i l'all i julivert fins a obtenir una pasta.

Ara incorporarem la carn, que ja està salada i empebrada...

però abans tirarem un ou sencer.

Treballeu la carn amb la barreja de pa i llet.
Podeu utilitzar qualsevol utensili, però jo us recomano fer servir les mans (ben netes això si).  I deixeu-vos de collonades... perquè així és com ho fan a tot arreu.
En aquest moment també hi podeu afegir una culleradeta de canyella en pols.

Ara rentarem bé els nostres pebrots vermells.

Tallarem la part de dalt... i traurem totes les llavors i tota la carn blanca.

Amb els pebrots preparats... ja podrem anar introduint (i premsant) la carn picada.

Un cop repartida tota la carn, ens adonarem que (potser) no hem arribat fins a dalt de tot.

És tan fàcil com tallar la part sobrant del pebrot.

Ara els col·locarem sobre un bon raig d'oli en una safata per al forn.

Els quatre.

Tirarem una mica més de canyella en pols per sobre...

 una pluja, vaja.

Cobrirem la carn amb una capa de pa ratllat.

i cap al forn, a 180º graus durant uns 20 minuts.

El temps serà una mica relatiu, però us heu de fixar en el pebrot... que sigui cuit.

Ja tindríem fet el nostre pebrot farcit de carn.

Ara l'acompanyarem amb una mica de puré de patata...

més o menys fi....

que barrejaré amb una mica de samfaina...

D'aquesta manera no queda tan fred com un puré tradicional i li aportem un sabor extra.

Preparem una mànega pastissera amb un cornet llis rodó.

I l'omplim. Compte que està calentó.

Ja podem decorar el plat.

Hi col·loquem un pebrot enmig i decorem amb el puré.

Ja es pot servir. Jo li he tirat una mica d'oli d'herbes (picantó) per sobre també.

 Sembla una bajanada de plat, però està força bo i agrada molt als nens petits.

  Que com és per dins?... Així.

Bon profit!

10 comentaris :

  1. El pebrot vermell és un altre d'aquells regals meravellosos que ens ha fet la naturalesa. L'he provat de moltes maneres, però amb carn i arròs encara no... i aquesta recepta, per variar, té una pinta al·lucinant.

    ResponElimina
  2. @Calvin, doncs ni ho dubtis....a mi m'ha sorprès molt positivament aquesta recepta.

    ResponElimina
  3. Sembla boníssim, Albert. A casa la mare ens feia uns pebrots farcits d'arròs i carn semblants, però els coïa amb brou vegetal o de pollastre, ben coberts i fent xup-xup al forn. Aquesta bajoca tindrà deixebles, segur! Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Esta divino este relleno.Mi madre los hacia solo de carne,tendre que volver a probarlos
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. D'entrada sembla molt bò, s'ha de probar ,però queda una mica eixut el farcit?

    ResponElimina
  6. @Marina, interessant la teva proposta !!

    @Miquel, mucho más buenos de lo que aparentan, de verdad

    @Dolors , no t'ho pensis. Si ho fas bé, queda un plat excel.lent en boca...gens eixut. Creu.me!

    ResponElimina
  7. Preciosos!A Alcoi els diuen bajoques farcides. M'encanten. T'han quedat impressionants.

    ResponElimina
  8. N'hi ha una altra recepta típica de la zona:els tomàquets farcits de tonyina que encara nohe aconseguit. A vore si tu la trobes!

    ResponElimina
  9. @Jes, potser parles d'un plat que es diu "Pimentó, tomaca i tonyina", o no?

    RECEPTA
    1 quilo de tomaca madura, 200 gr. de tonyina, 50 gr. de pinyons, 100 gr. de pimentons verds o rojos, 1 dl. d'oli.
    Rentarem la tonyina en aigua. En una paella fregirem els pimentons trossejats. S'hi afegeixen els pinyons i es rebaixa el foc per evitar que es cremen i, llavors, s'hi aboca la tonyina esmenussada, dónant-li una volta. En el mateix oli es fregirà la tomaca picada, a foc suau, de forma que es consumesca el suc i l'oli quede al damunt. En aquest punt, hi posarem una culleradeta de sucre per tal de llevar-ne l'agror, i s'ajunta la tomaca amb el sofregit del pimento i la tonyina, tastant-ho de sal. S'aboca tot en una cassola d'obra.
    http://www.uv.es/~baldovi/cuina/verdures.htm

    ResponElimina
  10. Gràcies per la recepta, Albert! Li preguntaré a la mare d'una amiga que és d'Alcoi. Crec que és pràcticament igual però al final farcim els tomàquets i els fiquem al forn.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !