inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 29 de gener de 2014

Ous remenats amb camagrocs


Fa poc us mostrava com cuinar unes Angules de muntanya a l'allet amb els peus dels camagrocs tot reservant els barrets. Doncs amb aquells barrets vaig fer uns ous remenats. No cal dir que podeu cuinar aquest plat amb el camagroc sencer o amb qualsevol altre bolet, com vam fer recentment amb els Ous remenats amb fredolics.
De remenats ja n'hem vist uns quants.
Si voleu més detall, podeu filtrar el blog per la categoria "Ous".


INGREDIENTS
300gr. camagrocs frescos
3 grans d'all laminats
2 ous
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una mica de bitxo picant

ELABORACIÓ
Preparem i netegem els bolets. Jo retiro la part baixa del bolet, la més fosca i bruta de sorra.
Batem un parell d'ous. En podeu posar tres si voleu.
Tallem l'all a làmines...
...i el daurem en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva.
Un truc per daurar bé l'all és inclinar la paella i fer que l'all quedi submergit per l'oli.
Així us quedarà ben cruixent i cuit de forma més homogènia. El reservem.
En el mateix oli, hi aboquem els bolets....
...que salarem una mica.
Ara hem d'esperar a que marxi tota l'aigua que contenen.
Quan comencin a espurnejar......
...hi aboquem l'ou batut.
Ara, això es qüestió de pocs segons. L'ou es courà amb el calor residual de la paella.
De seguida que es desenganxi del cul, ja podeu apagar el foc.
Ja ho tenim, no cal fer-ho més. Podeu remenar-ho fora del foc. L'ou ha de quedar lleugerament cru.
I ja ho podem emplatar decorant-t'ho amb l'all cruixent i amb un parell de torradetes.
Serviu-ho ben calent a taula.
Un bon vinet negre...li va de perles.
Bon profit !!!

I PER BEURE...
Carles Andreu Trepat. Celler Carles Andreu DO Conca de Barbera .
Monovarietal de Trepat amb pas per fusta francès de 6 mesos. 
Preu aprox. 12€
Pels camagrocs que són bolets força gustosos amb un perfum intens, ens lliga aquest vi. El trepat és una varietat gairebé perduda i ara recuperada per elaborar vins negres. Aquest trepat és ple d’aromes a pebres vermells acabats de moldre i confitures de maduixa que faran ballar al camagroc a la boca. El punt làctic arrodonirà el conjunt amb els ous remenats. Per llepar-se’n els dits.


















Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya




4 comentaris :

  1. Boníssim!! no saps la gola que m´ha entrat veient el teu pas a pas :)

    ResponElimina
  2. senzill i bò!!
    Els camagrocs bastant cruets veig, oi Albert?
    No seran de mal païr....??

    una abraçada.

    ResponElimina
  3. Ous, camagrocs, all, una mica de pa, oli... una cosa així només es troba aquí o al paradís. Boníssim.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !