inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 22 de gener de 2014

Mini napolitanes de cabell d'àngel


Nova recepta de pastisseria elaborada amb pasta de full i cabell d'àngel.
Un bon aperitiu que podeu servir de postres, per esmorzar, per berenar o per a tota mena de celebracions.
Com veureu no costa gens de fer i aquesta combinació d'ingredients ja sabeu que no falla mai.
Aquest és un bon recurs si volem aprofitar retalls de pasta de full després de fer altres elaboracions.


INGREDIENTS
300gr. cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 ou batut
sucre llustre
ametlla granet

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Amb l'ajuda d'un corró i un polsim de farina per evitar que s'enganxi la pasta al taulell....estirarem el full...
...fins que tingui el gruix d'un cartró de caixa de sabates, uns 2 mil·límetres aproximadament.
Ara, a la part superior de la pasta de full i deixant un marge d'un parell de centímetres, hi col.locarem una tira de cabell d'àngel d'un gruix de dos dits.
Emboliqueu el full amb la pasta de full fins aconseguir donar dues voltes.
Us ha de quedar així.
Ara, aplanarem una mica la tira amb les mans i tallarem en porcions d'uns 5-7 centímetres.
Col.loqueu cada mini napolitana sobre un paper cuisson en un safata pel forn. Procureu respectar una distància mínima entre cada una d'elles, ja que això ens garantirà una cocció uniforme.
Pinteu-les amb ou batut...
...i tireu-hi una mica d'ametlla granet per sobre.
Hi posarem també un polsim de sucre a sobre de cada porció.
Enforneu-les durant uns 12-14 minuts a 190º graus. Vigileu no es cremi.
És més que probable que el cabell d'àngel se surti una mica pels costats, ja que no hi tenim cap resistència.
No hi ha problema, amb un ganivet torneu a espitjar el cabell cap a dins...
...el volum desallotjat es tornarà a omplir i us quedaran perfectes.
Un cop fredes només les haurem de cobrir amb un polsim de sucre llustre.
I servir-les en un cartró i blonda, es clar.
I poc més....les podeu acompanyar d'un vi dolç o un vi de gel.
En voleu tastar una?
Bon profit !!!

I PER BEURE...
Millésimes de Freixenet Malvasia Dolç Reserva. Freixenet. DO Cava.
Preu aprox. 12€
Monovarietal de Malvasia de Sitges. L’únic cava elaborat amb aquesta varietat.
De vegades se’ns fa complicat servir un cava a les postres ja que ens han ficat al cap que només el cava brut nature és el bo. Res més lluny de la realitat, la dolçor no vol lligar amb un gust sec!!!. Teniu davant un cava ple de dolçor natural amb una bombolla molt fina fruit de la llarga criança dins l’ampolla. Amb els aromes a mel, fruits secs i codony conjuntats poder serà el cabell d’àngel qui s’enamorarà?.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

13 comentaris :

  1. Boníssimes! Com un bisbalenc però en miniatura... he he he .Petons!

    ResponElimina
  2. molt bones!!!!
    Però jo no tinc mà per la pastisseria, és un repte a superar.........
    ptons

    ResponElimina
  3. No puc més, d'aquest cap de setmana no passa que no faci alguna recepta de pastisseria amb cabell d'àngel!! Però ara que hi penso, també tenia ganes de menjar mel i mató i fer algun pa... pfffff... ho vull tot i no pot ser em sembla.

    ResponElimina
  4. que bona que es tota la reposteria amb pasta de full!! em recorda els meus berenars de quan era petita! petons

    ResponElimina
  5. 2.300 grams de cabell d'àngel ?... no es massa ?...

    ResponElimina
  6. cuando veo una safata los pillo siempre¡¡ Boníssimes Nano¡¡

    ResponElimina
  7. Ostres, quins dolços més bons!! m´encanten aquestes postres amb pasta de full, has fet un pas a pas boníssim. Mua!

    ResponElimina
  8. Fantástica receta, sencilla y de un resultado espectacular.
    Saludos

    ResponElimina
  9. Unes postres més bones. A més són faciletes de fer i sempre agraden molt!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Unes postres senzilles i exquisides!! Petonets!

    ResponElimina
  11. @MJose, espero que sigui útil, gràcies!
    @Marques, fácil, verdad?
    @MGloria, totalment d'acord
    @Carmenta, igualment maca !

    ResponElimina
  12. Que fàcil!! haurem de provar de fer-ho, i gràcies pels truquets!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !