inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 20 de gener de 2014

Mel i mató


Recepta núm. 666 del llibre CPCC.
666...quin mal rotllo, no?....serà la recepta del diable?, jeje.
En absolut.
De fet és un d'aquells petits plaers dels que gaudim els catalans.
Un bon mató amb una bona mel de Montserrat...no té preu, eh?.....i un grapat de nous que no falti.
A més....és un dels postres més saludables que existeixen a la nostra cuina.
Gaudiu-lo!...i feu gaudir als vostres fills !!
Per cert, la recepta diu 600gr. de mató per 4 cullerades de mel. Sincerament, jo a 250gr. de mató ja en poso 4 cullerades de mel....i més i tot !!!....m'encanta la mel !!!

INGREDIENTS
600gr. mató fresc
4 cullerades de mel

VARIANTS:
- Es pot servir amb sucre en compte de mel.
- S'hi poden afegir nous

ELABORACIÓ
No entrarem en el debat de les marques. Jo us proposo la recepta de mel i mató i cadascú que trii quina mel i quin mató li agraden més.
El mató el servirem tallat a llesques i en plats individuals.
Compte amb manipular-lo massa que es trenca amb molta facilitat.
Hi afegim la mel per sobre.
I unes nous per decorar.
I ja es pot consumir.

Bon profit !!!

I PER BEURE...
Marià Pagès Moscat d’Empordà. Celler Marià Pagès  DO Empordà.
Monovarietal de Muscat d’Alexandria.  Dolç Natural. Preu aprox. 8€
M’he transportat, llegint la recepta, a les sortides al restaurant amb la família. Al cambrer que s’apropava i oferia a la iaia una copeta de vi dolcet per acompanyar la mel i mató, i ella que em mirava i assentia , - segur que me’n donava un glop, pensava jo. Quasi sempre era vi dolç de moscatell, com aquest. El primer mos de mató molt sucat amb molta mel, i desprès la nou i amb la boca plena de sabor per netejar i empassar un glop. Sabors potents, notes de torrats i codony, i al final el sedós raïm. Ja no hi ha qui pari fins acabar el plat.


Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

11 comentaris :

  1. Oh! jo vull aprendre a fer mató, deu ser complicat que quedi al punt, oi?

    ResponElimina
  2. Aquí s'obre la discussió sobre mató, recuit, recuit de drap, xerigot... tot un món que relaciona una menja amb un tret comú, la llet. Això sí, llet de qualitat i sencera per fer un mató de qualitat. A casa anàvem a comprar llet cada dues setmanes al "senyor de les vaques", que dèiem, i ens fèiem el mató a casa. El més bo del món! Ara, amb això dels certificats d'higiene, els ramaders ja no poden vendre llet a particulars. Una llàstima, trobo. És bo que ens recordis unes postres de tan nostrada reputació.

    ResponElimina
  3. @Marina, com has pogut comprovar...no he volgut entrar a valorar ni el tipus de mató ni el tipus de mel...ja que no acabaríem mai. El que sempre és cert....es que és una gran combinació.
    Jo també recordo de petit anar a "Cal Roc" a comprar la llet acabada de munyir....i la pudor que feia, eh?. Un cop bullida...ja es podia consumir...però a mi no m'agradava !!!!....coses de nens, vaja.
    Gràcies per la teva aportació !

    ResponElimina
  4. boníssim!!!
    i permetem dir que, per al meu gust, aquest mató que veig en la foto és dels acertats.
    ptons

    ResponElimina
  5. @Ona, no n'he fet mai !!!...i m'agradaria també.

    @Delicias, gracias!

    ResponElimina
  6. @Dolors, a mi m'agrada particularment també, si....però haig de confessar que no soc cap entès ni en mató ni en mel.

    ResponElimina
  7. I mira que n'hi ha de tipus de mèl,per a tots els gustos!!!!!!
    a mií m'agrada la de taronger......

    ResponElimina
  8. Mira que arriba a ser bo el mató... Ja tinc ganes de menjar-me un flan de mató ara. :-)

    ResponElimina
  9. Unes postres delicioses i facils d'enllestir en un moment. M'encanta

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !