inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 28 de gener de 2014

Amanida de patates i arengada


>Recepta número 37 del llibre CPCC.
Una bona amanida que podeu consumir durant tot l'any.
L'arengada, la podeu comprar salada i fer-la a filets vosaltres, encara que també la podeu comprar dessalada i en oli, una molt bona opció. Jo us mostraré totes dues variants.
En qualsevol cas, l'arengada sempre és bona.
Jo, és que soc un fanàtic de l'arengada.
La recepta és per a quatre persones però les fotos corresponen a la meitat.



INGREDIENTS
1 kg de patates
4 arengades
4 tomàquets verds
2 cebes
2 pebrots verds
1 pebrot vermell
oli d'oliva
sal

ELABORACIÓ

Si l'arengada la compreu salada, l'haureu de netejar vosaltres.
Busqueu uns fulls de paper de diari i emboliqueu cada arengada per separat.

 Procureu que quedi ben tancat, ja que sinó embrutareu la porta i el marc.

 Col·loquem el paper de diari dins una bossa de plàstic...

 i fem pressió fins que quedi ben situada i no es mogui.

 Poseu-la cap enfora en el llindar d’una porta gruixuda. Normalment, la porta de la cuina.

 Ajusteu la porta tot pressionant el paquet.

Fa una mica de coseta... i és estrany... el bitxo ja fa temps que és mort.
Per tant, no tingueu por en pessigar l'arengada que no li fareu cap mal, jeje.

 Ja està... Obrim el paquet...

 i ens trobem això: una arengada esclafada... ni més ni menys....

 i amb els budells fora, és clar. De fet, això és el que busquem... que es pugui netejar amb facilitat.

Ara només ens queda retirar la pell, els budells i fer-ne filets dels lloms.
Passeu-la pel raig de l'aixeta per extreure'n l'excés de sal.

Preparem la resta d'ingredients.

Us he explicat com fer filets de l'arengada salada però en aquesta recepta utilitzaré filets d'arengada ja nets i conservats en oli.

Posem a bullir la patata vermella, ben neta però amb pell i tot. Hi estarà uns vint minuts, segons la mida.

Renteu bé la verdura i talleu-la a tires fines.

Aquestes tires les podeu fer amb un ganivet o utilitzant una mandolina de cuina o qualsevol estrany aparell tipus nicer dicer d'aquests.

La ceba també, en juliana.

Com el tomàquet.

En un bol hi posem la verdura tallada...

amb el tomàquet...

i ho reguem amb abundant oli d'oliva de qualitat. Ho reservem.

Ja tenim la patata cuita.

Notareu que ara no costa gens de pelar. Compte de no cremar-vos.

Tallarem la patata a rodanxes.

El gruix?... Al gust.

Com que no ho emplatarem ara, col·locarem la patata dins el bol de verdures.

La salarem una mica...

... i la ruixarem amb oli d'oliva.

Per acabar, hi posem els filets d'arengada a sobre.

Una mica més d'oli i reservem el bol a la nevera fins el moment d'emplatar.
El fet de posar les patates a sobre és per evitar que es trenquin massa.

A l'hora d'emplatar, hi posarem una mica de patata a la base i a sobre la verdura i els filets d'arengada.

Tireu-hi una mica més d'oli per sobre. Si us agrada l'arengada... aquesta és la vostra amanida.


Bon profit!

I PER BEURE...
Torelló Brut Nature Gran Reserva . Celler: Torelló. DO Cava
Trilogia del cava: Macabeu, xarel·lo i parellada. Preu aprox. 15€
Un cava brut nature per acompanyar aquest plat. Recomanem de totes totes que proveu d’acompanyar els àpats amb cava, i millor que sigui una cava brut nature que és sec i lligarà amb quasi tots els menjars. Com l’arengada té força caràcter us recomanem aquest Torelló que també en té força ja que representa l’essència del cava brut nature. Percebreu els frescos aromes de peres, pomes i cítrics típics de les varietats que conjunten perfectament amb la crema i els fruits secs que ens deixarà a la boca. A veure que diu l’arengada...


Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

7 comentaris :

  1. Refrescant, Boníssima......m'encanta l'arengada!!!!

    ptons

    ResponElimina
  2. jaja la de años que hace que no compro una arengada y mira que habia comido muchas y tambien usando el sistema de la puerta.Una ensalada genial
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Albert, gracias por el truqui, yo como Miquel hace siglos que no compro, pero es verlo en tu blog y apetece. saludos.

    ResponElimina
  4. Albert, fas que aquesta recepte sencilla i amb ingredients de lo mes normal, sembli un plat de restaurant de 1ª. Es clar que el cuiner hi fa molt......
    Molt bona l'amanida

    ResponElimina
  5. Moltes gracies per el truc ara ja les poder preparar ja que la meva parella li agrada molt la coca de recapte i no tenia ni idea de com netejar-la
    Salutacions
    Xela

    ResponElimina
  6. @Dolors, què gran l'arengada, eh?
    @Miquel, ya estás tardando...
    @Alumna, jeje
    @Aprenent, gràcies pel suport !
    @Chela, també es poden neteja amb llet directament.

    ResponElimina
  7. M'ha fet molta gràcia lo de la porta.... No en tenia ni idea!!.

    La combinació d'arengada amb patata, m'encanta!!

    Salut!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !