inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 18 de desembre de 2013

Xampinyons amb ou de guatlla al punt


Fa un temps us vaig proposar uns Xampinyons farcits d'ou de guatlla cuit amb oli de cep. Alguns em vau criticar que la cocció de l'ou era excessiva, però ja us vaig explicar que aquella recepta la vaig voler fer així, no us enganyo. L'ou havia de ser un farciment cuit dins del xampinyó.
Per a acontentar-vos a tots, avui us presento la versió dels mateixos xampinyons al forn amb ou de guatlla però, ara si, amb una cocció mínima de l'ou, garantint que al tallar el xampinyó el rovell esclati com si d'un ou ferrat es tractés.
Com veureu, no té més secret que afegir l'ou en l'últim moment i tenir-lo coent el temps mínim. Per la xarxa també corre el truc de col.locar només la clara de l'ou fins que quedi cuita i al treure'ls del forn afegir-hi el rovell. Però la meva experiència és que no queda igual i encara ho compliquem més.
Simplifique-m'ho doncs
Aquests xampinyons estan a l'abast de tothom.
Més fàcil impossible, i és una bona i econòmica tapa que podeu presentar en qualsevol ocasió, fins i tot per Nadal.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
12 xampinyons frescos grans
12 ous de guatlla
oli d'oliva
orenga
pebre negre
sal

VARIANTS.
- Hi podeu posar un puntet de sal en escates per sobre
- Ho podeu acompanyar de llesques de pa torrat o formar-ne un pintxo (compte on claveu l'escuradents)

ELABORACIÓ
 Preparem els xampinyons....
 ...i els ous de guatlla.
 Comencem per retirar la part baixa dels xampinyons.
 Els rentarem bé.
Amb les mans, arrencarem la pota del xampinyó que no utilitzarem. La podeu fer servir per a una truita o un remenat.
Col.loqueu els xampinyons cap per amunt sobre una safata pel forn amb un raig d'oli.
Saleu-los...
...i empebreu-los al gust.
 Tireu-hi un raig d'oli d'oliva per sobre dels xampinyons.
Ara els hem d'enfornar. Han d'estar uns 15 minuts a 200º graus, aproximadament.
 A mitja cocció el xampinyó deixarà anar molta de l'aigua que conté...
 ...la podeu abocar a la safata, així la part inferior també es courà amb la seva pròpia aigua.
Ja sabeu que els ous de guatlla costen d'obrir, no és cap misteri. Jo utilitzo un ganivet de serra per fer-los un petit tall. A l'hora d'obrir-los la tasca se simplifica molt.
 N'aboquem un ou a sobre de cada xampinyó.
 El salem lleugerament....
 ...un polsim de pebre....
 ...i, per acabar, un polsim d'orenga.
Ara és quan heu de sincronitzar el temps d'acabar la cocció amb el servei a taula. Els ous han d'estar al punt i s'han de servir immediatament.
Torneu a enfornar la safata fins que la clara es torni blanca. 
Més o menys són 3 minuts i si bellugueu la safata notareu com els ous ballen com un flam. No poden quedar cuits. En aquest cas, pequeu de cru que no pas de cuit.
 I ja els podem emplatar, ben calentons.
 És una bona tapa que agrada a tothom i no li calen massa filigranes.
 I a clavar-li la queixalada....
 Comprovem l'ou: el rovell està perfecte.
 Aquesta és la textura que busquem. El xampinyó tampoc ha d'estar excesivament cuit.
Bon profit !!!

9 comentaris :

  1. Aquesta sí que l'esperava, sensacional!!!
    Demà arriba en Roger i li faré un pupurri de les tevés tapes amb xampi....

    una abraçada

    ResponElimina
  2. @Dolors, el meu avi sempre deia que si menjaves molt molt molt d'una mateixa cosa...t'acabaria sortint al cap. Ves que al Roger ni li surti un xampinyó al cap.

    ResponElimina
  3. Molt bona solució, això dels ous de guatlla torrats... he he he.

    ResponElimina
  4. Ja,ja,ja, no l'havia sentit mai, ja procuraré fer-li un bon combinat, a mí també m'encantarà...

    ptons

    ResponElimina
  5. El divendres passat vaig comprar una caixa de xampinyons frescos i pensva fer-los a la planxa amb una mica d'all i julivert... però em sembla que després de veure aquesta recepta, faré alguns canvis... perquè això té molt bona pinta.

    ResponElimina
  6. Avui si!!!!! Espectaculars ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. @Marina, sempre quedes bé, si.
    @Dolors, segur que si.
    @Calvin, ja em diràs com ha anat
    @Miquel, gràcies amic
    @MGloria, ara si?.....es que eren diferents els altres, eh?
    @Dolors, que si, que si....jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !