inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 3 de desembre de 2013

Pollastre al forn


Poques receptes són tan fàcils d'elaborar i proporcionen un resultat tan formidable.
El pollastre el forn també és d'aquells plats que a cada casa el fan a la seva manera.
Avui, com sempre, us presento una de les formes més bàsiques i tradicionals de cuinar el pollastre.
Us recordo que si no dic res, totes les receptes són per a quatre persones.
Espero que us agradi
Per cert, aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat però he actualitzat les fotos.


INGREDIENTS
1 pollastre ecològic a quarts
6 o 8 tomàquets de penjar
1 llimona
4 patates
1 raig de brandi o vi ranci
1 ceba tallada a trossos
3 grans d'alls
julivert fresc
oli d'oliva
pebre negre
pebre vermell dolç
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi romaní, orenga, farigola o d'altres herbes aromàtiques
- Podeu fregir les patates a banda i incorporar-les els últims 10 minuts de cocció


ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Netegem i sequem bé el pollastre.
En una safata gran pel forn...hi abocarem un bon raig d'oli d'oliva.
Pelarem les patates...
...i les tallarem a llesques gruixudes. Farem un llit de patates.
Tallem la ceba a trossos i la repartim també.
Saleu-les una mica.
Les empebrem.

I hi tirarem un polsim de pebre vermell dolç.
Ara salem el pollastre...
...i l'empebrem.
Picarem una mica d'all i julivert fresc....
...i partirem per la meitat uns tomacons de penjar.
Col.loqueu el pollastre a sobre de les patates.
Ben repartit.
Ara, poseu tomàquets per allà on pogueu.
Molt bé.
Una mica d'all i julivert picat per sobre de tot plegat....
...una mica més de pebre vermell dolç....
...i un bon raig de llimona també.
La llimona la podeu deixar dins la safata si voleu.
Finalment, un xorret més d'oli d'oliva per sobre...
....i ja ho podem enfornar.
Primer ho courem durant 15-20 minuts a 250º graus.
Notareu que es torra una mica i és cru de dins.
En aquest punt afegirem un bon raig de brandi per sobre del pollastre. Més o menys, una copa.
Ho deixarem coure usn 20 minutets més però abaixant el forn a 200º graus.
De tant en tant doneu-li la volta.
Aprofiteu per a regar bé el pollastre amb els suquet que es faci.
Deixeu-ho coure uns 20 minuts més. Aneu regant el pollastre.
Si convé, podeu posar-lo 15 minuts en mode grill, per torrar la part superior.
Les patates s'han de desfer gairebé.
I què bones estan aquelles patates que s'enganxen una mica al fons de la safata, eh?
Emplatem.
 
Ummmm, quina oloreta!
Posem una mica de tot i col.locat amb gràcia.
Un bon plat que es pot fer entre setmana o en festiu.
Suqueu la carn del pollastre als tomacons....i no us oblideu d'un bon vi negre.
Bon profit !!!

25 comentaris :

  1. Doncs si..., això potser es molt basic... , pero queda boníssim !!!

    ResponElimina
  2. Ostres, quina pinta! Fa molt que no en faig...

    ResponElimina
  3. Recepta senzilla, pero ben segur que boníssima!!

    Només tinc un dubte, que potser ja l'has solucionat en algun altre apartat. Per a que les patates quedin ben cuites, més o menys amb quin gruix les talles? Entre 0,5-1cm?

    Merci i molt bona pàgina!!

    ResponElimina
  4. Marta, el gruix s'ha de tenir en compte. Si són massa gruixudes pots enfornar una estona primer les patates...i acabar-les de coure amb el pollastre. Però si...màxim un centímetre, no més. Com si les vols fregir i afegir-les al pollastre els ultims 10 minuts.

    ResponElimina
  5. El meu marit i jo l'hem feta i ens ha quedat estupenda! però no hem llegit els comentaris i les patates eren un poc crues! Petons per els gays:)

    ResponElimina
  6. @Bruna, he actualitzat les fotos i el pas a pas i el tema patates penso que queda més clar. Gràcies pel feedback !

    ResponElimina
  7. Mi madre lo hacía muy a menudo y nos encantaba, pero siempre había peleas por los muslos, ja, ja. Ella siempre decía que tenían que hacer los pollos con cuatro patas. Bss.

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que fa aquest pollastre... em sembla que és d'aquells amb els que deixes el plat ben net.

    ResponElimina
  9. A casa el fem els diumenges també amb patates i surt molt bó.
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  10. Invitación - E
    Soy brasileño.
    Pasei acá leendo , y visitando su blog.
    También tengo un, sólo que mucho más simple.
    Estoy invitando a visitarme, y si es posible seguir juntos por ellos y con ellos. Siempre me gustó escribir, exponer y compartir mis ideas con las personas, independientemente de su clase Social, Creed Religiosa, Orientación Sexual, o la Etnicidad.
    A mí, lo que es nuestro interés el intercambio de ideas, y, pensamientos.
    Estoy ahí en mi Simpleton espacio, esperando.
    Y yo ya estoy siguiendo tu blog.
    Fortaleza, la Paz, Amistad y felicidad
    para ti, un abrazo desde Brasil.
    www.josemariacosta.com

    ResponElimina
  11. Com sempre Albert ¡¡¡¡ SENSACIONAL¡¡¡ les fotos una passada, un plat de sempre i tant bò..

    una abraçada

    ResponElimina
  12. Quan poses el brandi no es pot encendre el forn a aquella temperatura tan alta?

    ResponElimina
  13. @Dolors, fidel com sempre, gràcies!

    @Marta, si no hi ha flama....no s'encén. A més, de seguida es barreja amb l'oli i el suquet de tot plegat.
    A mi no m'ha passat mai, vaja....i mira que en poso de brandi a moltes carns. L'alcohol només s'encén si està calent i hi ha flama.

    ResponElimina
  14. Una pregunteta...el forn ha d'estar encés per la part de dalt,la de abaix o totes dues?

    ResponElimina
  15. Moltes gràcies pel pas a pas amb les fotos! És molt clar cada pas.
    Jo he preferit no posar-li all ni julivert, el pebre vermell no li havia posat mai, i al final he afegit unes prunes.
    L'he cuit avui però el menjarem demà. Ja us explicaré com ha quedat... però amb el brandy fa una oloreta i una bona pinta!
    Gràcies!

    ResponElimina
  16. Quina pinta, avui l'he fet i ha quedat boníssim, però he tingut més feina a controlar la cocció per que hi havia molt pollastre .
    Gràcies Albert ! M'encanta la teva pàgina

    ResponElimina
  17. Hola! Una pregunta, per quin altre licor puc substituir el brandy? Gràcies! estic a Argetina i nose si aquí en trobaré i si n'hi ha si és barat o caret...

    ResponElimina
  18. Hola bon dia,
    Voldria saber si s'0ha de coure tapat o destapat.
    I també si per a què els nens petitons de la casa se'l mengin bé, es pot sustituir algun dels ingredients, per a què quedi més suau al gust.
    Per favor, contesteu a silvia@centromayor.es
    Gràcies,
    Sílvia.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coure destapat.
      Si els vols més suau no hi posis gaire espècies (pebre negre, pebre vermell, etc) i no gaire all. La resta igual.
      Una abraçada!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !