inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 22 de desembre de 2013

Pintxo de llom cuit amb llet i ametlles, pernil planxa i mostassa dolça


>Us presento un pintxo que, personalment, considero extraordinari.
I ha estat una troballa casual. Bé, per un error.
O potser us pensàveu que jo no m'equivoco mai mentre cuino?...i tant que m'equivoco, el que passa es que habitualment el bloguers ocultem aquestes coses. Però com que jo sóc així "d'especialet"....doncs trobo que de vegades val la pena comentar certs errors dels que sempre se n'aprèn alguna cosa, oi?.
Quan fem una cagada a la cuina és quan precisament hi entra en joc la improvisació....i us asseguro que pot ser extraordinàriament divertit o molt frustrant, segons vagi.
En aquest cas, tot va començar quan vaig cuinar per primer cop la recepta tradicional del "Llom amb llet", que ja hem vist cuinada i publicada correctament en aquest blog. Per una distracció, com tantes, no em vaig adonar que s'havia d'enfarinar el llom abans de fregir-lo, condició del tot necessària per a que espesseixi la salsa.
Podria haver decidit afegir a última hora algun tipus d'espesseïdor com agar, xantana, farina, farina de blat de moro, fent un roux, etc...i no dir-vos res, però vaig decidir canviar el resultat i continuar la cocció del llom amb llet fins esgotar la llet.
Com a resultat, vaig obtenir un llom cuit amb llet i ametlles que havia adquirit una textura seca per fora però, en canvi, molt tendre per dins i amb un sabor formidable.
A partir d'aquí, vaig preparar uns pintxos dignes de ser presentats en qualsevol gran celebració.
La unió d'aquest llom amb una mica de pernil serrà passat per la planxa i el toc de la mostassa alsaciana dolça, fan del conjunt un mos absolutament recomanable i que presentaré a taula aquest Nadal.
Per cert, si voleu veure l'autèntica recepta del llom a la llet, feu click aquí "Llom amb llet".
Espero que us agradi.
Tsch...he sigut sincer, eh?.

INGREDIENTS
400 g de llom de porc (8 filets)
100 g d'ametlles torrades trinxades
200 ml de llet
oli d'oliva
pebre negre
pernil salat
mostassa dolça
panets d'hamburguesa mini
sal

ELABORACIÓ
Començarem per preparar el llom amb llet i ametlles. Això ho podeu fer el dia anterior si voleu.
  Traeim la pell a les ametlles.
Les piquem bé en un morter....
...o amb una picadora elèctrica, com vulgueu.
Salem el llom...
...i l'empebrem.
  Ara l'hem de daurar a la planxa, amb un raig d'oli.
  Podeu barrejar l'ametlla amb la llet si voleu.
Així.
El llom, no cal fer-lo massa, només que agafi color daurat i prou.
En aquest punt, col·locarem els talls de llom en un recipient per al forn.
Hi abocarem la llet amb ametlles.
Ho distribuirem bé....
...i ho salarem i ho empebrarem definitivament.
  Ara, ho posem a coure a uns 190º graus durant aproximadament 30-35 minuts.
De tant en tant, sacsegeu la cassola.
L'objectiu es que la llet sigui totalment evaporada...i absorbida pel llom.
Poc a poc, el conjunt agafarà un color torradet molt interessant.
Us pot semblar que el llom queda sec així, però la llet fa que el llom quedi per dins molt tendre.

Ara, i en un altre plat, col.loqueu un tros de pernil salat a sobre de cada tall de llom.
El pernil el podeu passar per la paella uns segons o simplement podeu escalfar el conjunt durant un minut al microones, a màxima potència.
Per a presentar el pintxo, utilitzarem uns mini panets d'hamburguesa.
Aquests panets els obrirem i el untarem amb una mica de mostassa dolça, molt típica de l'Alsàcia. Podeu adquirir aquests productes a través de la pàgina www.westfalia.com.
Hi posem una capa generosa de mostassa.
El llom ja el tenim calent amb el pernil....
...i el col·loquem al cap de munt.
Ja podem presentar a taula aquest elaborat pintxo...que de ben segur agradarà a tothom.
Quan el menjar entra per la vista...ja hi tenim molt guanyat.
Hi podeu posar altres ingredients que us agradin com ceba cruixent o ceba caramel·litzada.....una mica de tomàquet en cru....maihonesa...formatge per fondre....uns cogombrets tallats ben prims.....etc.
Podeu acompanyar aquest mos amb vi negre, cervesa o un simple refresc.
Jo recomano una cervesa de fermentació alta...i ben freda, és clar.

Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. Ahir vaig fer el llom amb llet i es bonissim i mes fácil no pot ser, moltes gracies per les teves receptes.

    ResponElimina
  2. Des d'un temps ençà he deixat de menjar porc en general... però aquest llom té una pinta brutal. Si em poses això a taula, deixo el plat ben net. :-)

    ResponElimina
  3. Hola!
    on puc comprar aquets plats de pissarra?
    Gràcies!

    ResponElimina
  4. @Montse, jo aquestes coses les compro al Makro, a Barcelona. També conec una botiga a l'àrea comercial de Manresa, la que hi ha aprop dels Bombers. Però jo penso que ho pots trobar a El Corte Inglés o en botigues especialitzades. També ho pots comprar per internet. Una abraçada !!!

    ResponElimina
  5. Visca les equivocacions!! sinó no apendríem mai coses noves!! el contràs amb la dolçor ha de ser brutal.

    ResponElimina
  6. @Fruits, juas !!!...suposo que més d'una del.lícia ha nascut així, oi?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !