inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 10 de desembre de 2013

Pilota arrebossada


No, no, no me l'he inventada jo aquesta recepta.
La pilota arrebossada, a banda de ser una forma molt interessant d'aprofitar la pilota sobrant del caldo, és una recepta tradicional catalana que apareix al llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, concretament la núm. 835.
I es que antigament, les nostres àvies, s'havien d'inventar mil i una maneres de cuinar tot el menjar sobrant, per què no es llençava res de res, eh?. I la pilota està molt bona feta així.
Però aquest plat té un petit problema: i es que a casa nostra no acostuma a sobrar mai pilota del caldo. Sembla evident el que diré, però aquesta condició dificulta força l'elaboració del plat.
Per tant, si teniu intenció de fer-ne....poseu-hi més pilota de l'habitual al caldo.
Si no teniu massa clar com fer una bona pilota pel caldo, us aconsello la lectura prèvia de la recepta "Escudella i carn d'olla".

INGREDIENTS
1 pilota de l'Escudella i carn d'olla
1 ou batut
farina
oli per fregir

ELABORACIÓ
Bé, no cal dir que abans de res ens fotrem la carn d'olla de l'Escudella que hem fet.
Si ens sobra pilota, i només en aquest cas, continuarem amb la recepta.
Jo ja m'ho he fet anar per que en sobri avui.
La pilota ha d'estar ben freda, i la tallarem a rodanxes gruixudes, procurant que no se'ns trenqui massa.
La reservem i ja podem posar un bon raig d'oli a escalfar en una paella, per fregir-les.
Ara hem de batre un ou.
Passem cada llesca de pilota per l'ou batut...
...i seguidament per farina.
Que quedi ben arrebossada per totes bandes.
Amb l'oli ben calent, fregirem la pilota.
Que agafi bon color dels dos costats.
La reservem sobre un paper absorbent per allò de l'excés d'oli.
I, ben calentes, ja les podem portar a taula.
És una bona tapa que podeu servir l'endemà de Nadal o St. Esteve.
Agradarà a grans i petits.
En voleu un tall?...
Bon profit !!!

5 comentaris :

  1. ah caram! Aquí s'aprofita ben bé tot del tot!! M'ha fet gràcia això que dius al principi, que no l'has invitada... he he he.

    ResponElimina
  2. @Marina, je,je, un error de transcripció, ja està corregit, gràcies. Per cert, nou look, eh?...molt mona ella....jeje

    ResponElimina
  3. pues es la primera vez que la veo esta idea,bien¡¡

    ResponElimina
  4. A casa tampoc en sobra mai de pilota, haurem de fer ració dobla.
    Molt bona !!!!

    ResponElimina
  5. jajajaja pilota sobrant????!!! Onde es esooooooo???????

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !