inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 17 de desembre de 2013

Macarrons gratinats amb salsa de tonyina


Ara fa un temps, vaig decidir retirar aquesta recepta que tenia publicada al blog ja que contenia unes fotos molt antigues, gairebé impresentables.
Creient que era una recepta molt antiga, bàsica, senzilla i de poc interés....vaig pensar que la seva retirada ningú la trobaria a faltar, Però vet aquí una lectora, la Núria, que passades poques hores de la seva retirada em va preguntar qué havia passat amb aquesta recepta.
Per tant, i per a no decebre a ningú, he hagut de fer-la de seguida que m'ha estat possible.
I aquí la tens, Núria .
Són uns macarrons amb tonyina força bàsics i ràpids de cuinar però alhora molt bons que podeu cuinar entre setmana o per dur a la carmanyola de la feina.
Espero que us agradin.

INGREDIENTS
300gr. macarrons
1 ceba trinxada
1/2 pebrot vermell trinxat
100gr. tomàquet sec conservat en oli
3 llaunes petites de tonyina en oli d'oliva (uns 150gr)
300gr. salsa de tomàquet fregit
una cullerada de pebre vermell
barreja de formatges per gratinar
uns daus de mantega
2 fulles de llorer
oli d'oliva
aigua
sal

VARIANTS:
- Si no teniu tomàquet sec podeu obviar aquest ingredient


ELABORACIÓ
Preparem els ingredients
He utilitzat 3 llaunes petites de tonyina en oli d'oliva, uns 150gr. aprox.
Utilitzarem macarrons (o plomes) de tota la vida.
Posarem abundant aigua a escalfar amb una mica de llorer...
...i sal...
Mentre, anirem trinxant el pebrot vermell...
...i la ceba, que anirem sofregint en un altre cassola amb oli d'oliva.
Mentrestant, picarem una mica de tomàquet sec en oli. Aquest tomàquet és molt aromàtic i gustós i aportarà un toc molt especial al plat.
Només que en poseu 3 o 4 ben picats serà suficient. Podeu comprar aquest producte en botigues especialitzades o grans superfícies. Si no en trobeu, el podeu obviar.
  Quan la ceba sigui transparent...ja podeu afegir el pebrot i el tomàquet sec.
Deixeu que agafi color ben barrejat.
Quan el pebrot sigui cuit, afegiu-hi una cullerada de pebre vermell i remeneu.
A continuació hi afegirem la salsa de tomàquet fregit...
  ...i la tonyina.
Ho remenarem bé fins que la tonyina es desfaci completament. Saleu-ho una mica.
  Deixeu-ho cinc minuts que faci xup-xup i ja tindrem la salsa a punt.
Quan l'aigua bulli....hi abocarem els macarrons i els deixem coure fins que estiguin al punt.
Penseu que heu de coordinar la cocció per barrejar el macarró recent cuit amb la salsa. D'aquesta manera us evitareu que la pasta s'enganxi....i haver de tallar la cocció amb aigua freda. Això s'ha d'evitar sempre amb qualsevol tipus de pasta.
Ara, hi aboquem la pasta escorreguda a la salsa de tonyina. Hi podeu afegir un raig d'aigua de cocció de la pasta a la cassola si voleu, per deixatar la salsa.
Ho barregem bé i ja tenim els macarrons a punt.
Seguidament, omplirem una safata pel forn amb els nostres macarrons. Si voleu, en podeu fer altres safates per congelar, com acostumo a fer jo.
Poseu-hi barreja de tres formatges per sobre...
  ...uns dauets de mantega...
...i daureu els macarrons al forn o microones en mode grill.
  Fins que tinguin bon color. 
I ja els podem emplatar.
Fan bon pinta, no?
I aquí teniu els macarrons amb salsa de tonyina.
  Fàcils, ràpids, senzills, econòmics...que més volem?
Bon profit !!!

8 comentaris :

  1. Pasta, ceba, pebrot, tonyina... és impossible que una recepte que inclou ingredients com aquests no sigui apoteòsica. Aquesta l'haig de provar ya mateix... i es que només pensar en tonyina, jo perdo el nord.

    ResponElimina
  2. Fa bona pinta aquesta recepta.... Jo també la faré. ;)

    ResponElimina
  3. T'han quedat molt sucosos, sinònim de bons, per a mi. Petons

    ResponElimina
  4. Té les qualitats esencials d'un bon plat , bò,bonic i barat, je,je,je.... ho he traduït prou bé!!!

    ptons

    ResponElimina
  5. Que bons aquests macarrons !!!
    http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. @Calvin, jo també soc un apassionat de la tonyina, nano.

    @JaumeG, fàcil i bona company

    @MarinaAF, gràcies per la teva visita

    @Dolors, si es que en fons....gairebé tots..ens contentem amb elaboracions bàsiques...jeje

    @Pilar, gràcies maca....m'ha agradat el teu blog...

    ResponElimina
  7. Albert!!!! Aquests són els q estava esperant !!!! Q bons q son!!!!

    ResponElimina
  8. @Nuria, je,je, espero que t'agradin.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !