inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 2 de desembre de 2013

Figues fresques amb moscatell


Us sobren unes quantes figues fresques ben madures?...les podeu consumir barrejades amb una mica de moscatell. De la mateixa manera es fan les maduixes amb moscatell.
I es que més que una recepta...aquesta entrada seria un consell.
Unes postres ràpides i bones.

INGREDIENTS
4 figues fresques ben madures i dolces per persona
1 copeta de moscatell, mistela o garnatxa per persona

VARIANTS:
- Podeu servir-ho acompanyar d'un Postre de músic

ELABORACIÓ
Triarem les figues més adients per aquest plat.
Podeu utilitzar el vi dolç que més us agradi....

...jo m'he decidit pel moscatell.

Les figues han de ser d'aquelles ben ben ben madures...però que, alhora, no es desfacin.
Per tant, les heu de pelar amb molta cura i paciència.
Llavors, talleu-les a trossets
Cobriu totes les figues amb el vi.
Deixeu reposar les figues almenys una hora a la nevera.
Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. Quines figues més vermelles i més maques.
    Jo me les menjaria ''tal qual''.
    Jo tinc una recepta que no he publicat al meu blog però amb figues seques: es cobreixen de llet tota una nit i al dia següent estan delicioses, la llet queda espesa com una crema o iogurt i les figues s'han hidratat. T'ho dic per si no ho coneixes i ho vols provar.

    A reveure.

    *Pilar*

    ResponElimina
  2. Però d'on has tret aquestes figues Albert??, son espectaculars¡¡¡¡
    La recepta de la Pilar també té molt bona pinta, s'ha de provar tot...

    Moltes gràcies

    ResponElimina
  3. @Pilar, ho haig de provar això de les figues amb llet....tot i que em sona que és una recepta que apareix al CPCC, no?...ho miraré. Gràcies !!!

    @Dolors, aquesta recepta fa més d'un mes que la tinc feta però lo l'havia publicat. Per tant, es normal que ara ja no trobem figues.....jeje...ho sento.

    ResponElimina
  4. CPCC? Què és això? perdona la meva ignorància. Jo la recepta la coneixo de fa molts anys de quan anava a unes conferències de cuina sana i natural.

    Per cert ahir vaig comprar carn per fer la teva recepta de fricandó, no en faig mai però recordo el que feia la meva mare...boníssim, així que espero que em quedi igual de bo. Ja t'ho diré. M'encanta el teu blog i ja he fet unes quantes receptes, que lo sepas...!

    Fins aviat.

    *Pilar*


    ResponElimina
  5. @Pilar, el CPCC és el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català amb el que la Fundació Cuina Catalana preten que la UNESCO declara el nostre receptari patrimoni immaterial de la humanitat al 2014. Pots trobar més informació a www.cuinacatalana.eu.
    El 80% de receptes d'aquestes són d'aquest llibre.
    Respecte al fricandó, n'estic convençut que triomfaràs. Ja m'ho faràs saber.
    Una forta abraçada !!!

    ResponElimina
  6. Boníssiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim va sortir el fricandó, el vaig haver de deixar gairebé el doble del temps que tu dius al foc.. fins que vaig veure que la carn es defeia, no m'agrada que quedi la carn dura. Potser no era de tan bona qualitat com la teva.
    També he vist la pàgina CPCC, m'ha encantat, gràcies.

    Fins aviat,.

    *Pilar*

    ResponElimina
  7. @Pilar, et contesto als comentaris de la recepta de Fricandó.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !