inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 23 de desembre de 2013

Còctel de gambes


Sempre hi ha un moment pel còctel de gambes.
És un bon recurs amb el que sempre quedes bé.
Com passa amb tota aquesta mena d'elaboracions senzilles, si utilitzeu ingredients de qualitat garantireu l'èxit del plat a taula.
Una recepta molt recomanada com a entrant de a qualssevol celebració....i, al ser fred, molt interessant pels calorosos dies d'estiu.
Aquesta recepta és per a 4 persones.


INGREDIENTS
24 llagostins cuits
8 barres de surimi (cranc)
1 enciam tipus Trocadero o francès
2 talls de pinya natural madura

Per la salsa rosa
6 cullerades de maionesa
3 cullerades de quètxup o salsa de tomàquet
4 cullerades de suc de taronja
un raig de whisky
un polsim de pebre negre
un mica de salsa picant al gust
 
VARIANTS:
- Podeu utilitzar brandi enlloc de whisky
- Podeu incorporar trossos de taronja
- Es pot servir amb una mica de gel picat a la base
- Podeu posar crema de llet o nata a la salsa, ou dur i/o una mica de mostassa
- S'hi poden afegir daus de peix blanc passat per la planxa com rap, lluç o orada, fins i tot, pollastre
- Hi ha qui utilitza gambes crues i les bull prèviament amb vi, ceba, sal i julivert

ELABORACIÓ
 Utilitzaré llagostí cuit del més maco.
 Pelarem dos llagostins per persona però conservant la cua, que serviran per a la decoració final.
 La resta, els pelem completament i els tallem a daus.
 Ara tallarem també el cranc en daus i el reservarem.
 Necessitarem una mica de suc de taronja.
N'extraurem el suc de mitja taronja...i ens sobrarà i tot.
  L'enciam, un cop net, el tallarem a tires.
 Ara anem per la pinya, que sigui ben madura.
 La tallem...
 ...i en fem unes porcions. La forma no importa massa.
 Amb tots els ingredients tallats....només ens quedarà fer la salsa i muntar el còctel. Hi posem 6 cullerades grans de maionesa casolana.
 Podeu fer servir concentrat de tomàquet o quètxup directament.
 Hi posem tres de quètxup.
 Ara el licor....
 ...un xorret de whisky...com un parell de taps plens aproximadament.
 Un polsim de pebre negre o cinc pebres...
 ...i a mi m'agrada donar-li un lleuger toc picant...
 ...un xorret només.
 Per acabar, hi posarem 4 cullerades de suc de taronja.
Tasteu la salsa. Busqueu la textura i el gust que més us agradi.
Vinga, muntem el còctel. Com veureu, utilitzaré copes de vidre.
Hi posem una primera capa d'enciam.
La reguem amb salseta.
 Ara hi posem la pinya natural...
 ...més enciam...
 ...més salsa...
 ...i ara si....els llagostins...i el cranc...
  ...amb una mica més de salsa, es clar.
  Decorem la copa amb els llagostins reservats i un tall de taronja.
  I ja es podem consumir. 
 Es recomana reservar el còctel a la nevera fins el moment de servir-lo a taula.
Bon profit !!!

4 comentaris :

  1. Quina cosa tant refrescant!!!! aixà va de cine l'endemà de festa.....

    Albert, necessito urgent recepta de crema de carbassa, la vull fer per st. Esteve i no la trobo al teu blog, dóna'm un bon consell¡¡¡¡¡¡¡.

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Fantastica recepta per aquestes festes.
    MOLT BON NADAL !!!
    Joan i Sara

    ResponElimina
  3. Tinc els llagostins crus, com els coc? Quan de temps?

    ResponElimina
  4. @Dolors, crema de carbassa....umm...no en tinc cap, vols dir?....en parlem.

    @CanJoaniSara, molt bones festes !

    @Maria, Si vols coure els llagostins, quan bulli l'aigua tira els llagostins i quan torni a bullir esperes 2 minuts, fins que canviin de color. Llavors passa'ls a un bol amb aigua i sal i gel. Ben fred, que travi la coccio. Espera 15 minuts i ja els pots reservar a la nevera. Una cullerada de sal per litre d'aigua freda. Ok?
    També els pots fer a la planxa si vols.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !