inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 4 de desembre de 2013

Brioixeria: Reixa de cabell d'àngel


Últimament us estic presentant moltes receptes de full amb cabell d'àngel, ja ho sé.
Això passa per què quan t'hi poses a treballar amb aquests dos elements el ventall de possibilitats és molt ampli. Per tant, es interessant aprofitar que ens posem a fer un tortell de cabell d'àngel per a fer altres elaboracions amb tota la massa sobrant.
Avui us porto una clàssica reixa de cabell d'àngel. Com veureu, es necessari tenir un tallant especial que trobareu en qualsevol ferreteria (si no l'encarregueu). No us costarà més de 6 o 7 euros.
Es pot a fer a mà, si voleu...però normalment queda fet un xurro.
He fet una reixa individual rodona en versió brioixeria i un altre rectangular per a compartir.

INGREDIENTS
300gr. cabell d'àngel
1 planxa de pasta de full tipus "La Sirena"
1 ou batut
gelatina de poma o gelatina en fred (nappage)

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients i estris.
Amb l'ajuda d'un corró i un polsim de farina per evitar que s'enganxi la pasta al taulell....estirarem el full...

...fins que tingui el gruix d'un cartró de caixa de sabates, uns 2 milímetres aproximadament.
Necessitarem dos tallants rodons: un que sigui un parell de centímetres més ample que l'altre.
Tallem amb el més ample....
Ara, col.loquem el tallant a sobre....
...i tallem, que quedi ben centrat.
Ara talleu-ne un altre de gros.
Clo.loqueu aquest últim sobre un paper cuisson en una safata pel forn.
A sobre hi enganxarem la part sobrant del hem tallat el primer cop.
Podeu mullar-os els dits amb aigua per enganxar-los millor.
Ara farem la reixa amb la part que ens queda i el tallant especial.
Fem una mica de pressió...
...i ja tenim la reixa feta.
Ompliu la part central d'un capa generosa de cabell d'àngel.
Així.
Ara, hi col.locarem a sobre la reixa.
Només ens quedarà pintar-ho tot amb ou batut.
Molt bé.
Ja podeu escalfar el forn a 190-200º graus.
Mentre, amb un altre placa de full, en farem un altre de rectangular.
Seguim la mateixa elaboració però sense col.locar els laterals.
Hi posem la reixa al damunt...
...pintem...i al forn.
Vigileu no es cremi. En 13-15 minuts ho tindreu cuit.
Deixeu-la refredar.
Un cop tinguem les pastes de reixa fredes....les podrem pintar amb gelatina.
Ja n'hem parlat molts cops d'un podeu comprar productes de pastisseria.
Ben pintada.
I a gaudir.
Amb l'altre fem el mateix.
Ben freda...
...pintada...
...i servida en un cartronatge adient.
Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. Mira que en tens d'estris de cuina, fins l'últim detall, t'ha quedat Excel.lent¡¡¡¡

    petons

    ResponElimina
  2. @Dolors, si que en tinc si....i si no el tinc el compro. Un dia en parlarem de la inversió econòmica que silenciosament comporta un blog com aquest. Tot sigui pel nostre país, no?. Gràcies !

    ResponElimina
  3. Avui sí que la teva explicació visual va de perles. Sobretot per fer una de les pastes que més m'agraden, les de cabell d'àngel! Per allà a l'Empordà tenim el bisbalenc, també farcit de cabell d'àngel, però ben diferent d'una pasta com la que ens expliques avui. Se't nota l'ofici! Petons

    ResponElimina
  4. @Marina, gràcies per la teva aportació. El bisbalenc el faré, a més, apareix al llibre del Corpus.

    ResponElimina
  5. Mare de déu quina bona pinta. Ja deia l'altre dia que a mi el cabell d'àngel em fa perdre el nord... i em fa venir una gana d'aquelles que fan por.

    Una altra recepta excellentment explicada, Albert! :-)

    ResponElimina
  6. tremendo Albert ,compro,compro
    una abreçada

    ResponElimina
  7. Gracias per la grand aportacio del dolços del Pais que jo molts de ells no se cuina i gracias a Tu els estic gaudin
    salutacions
    Graciela ( una Argentina mig catalanitzada)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !